torsdag 18 juni 2009

Bli betapet beroende? Bättre bokstavsblandning behövs....!


"Betapet" stod det som tillägg på Ks MSN-konto här om dagen.

Jag blev nyfiken, och ville undersöka vad det var för ett kul spel som dottern införskaffat.

Så lite en "gamling" vet - betapet är ju alfapet - fast på nätet.

Naturligtvis öppnade jag ett konto igår. Det var bara att gå in ett rum och vänta in motspelare.

Nu har jag lite dåligt tålamod, så efter en minuts väntan, så startade jag spelet och kom på så sätt att spela mot mej själv. Vilket visade sig vara alldeles utmärkt, för jag VANN!

Idag har jag suttit mycket framför Betapet - jag har spelat fyra spel mot motspelare och ett mot mig själv. Det enda jag har vunnit, det är mitt eget man mot man spel.

Två gånger har jag GETT upp spelet - det skäms jag över. Det är dåligt förlorarskap - och det visste jag faktiskt inte att jag har. Två gånger har jag förlorat på riktigt - jag är så stolt över mina poäng under spelets början - men mina medspelare är antingen mycket smartare än jag - eller så har de tränat.... för snart utnyttjar de mina långa fina ord, och samlar massor av poäng genom att få många ord, av ett par bokstävers utlägg.


Nu har jag varit ute och gått en sväng, tillsammans med C. Vi har rastat Rs hundar och så har vi haft närkontakt med Ps kor - fast dom var lika snälla som P- och anföll varken oss eller hundarna. ( Det är konstigt att en bonnunge kan lida av ko-skräck --- men det gör jag!)


Det blåser ute - jag har inget måste att göra - så jag ska nog gå in på betapet en stund igen. Undras om jag ska vinna över mig själv eller förlora mot någon annan? Och jag ska bara be att få tala om - det är riktigt svårt att bilda ord, när man bara har vokaler - eller konsonanter. Jag är säker på att alla mina motspelare har fått mycket bättre blandning på sina bokstäver.

3 kommentarer:

  1. Skönt att höra att du kopplar av. Det låter spännande att spela betapet. har aldrig varit någon alfapetentusiast. Kanske kan bli betapetentusiast.

    Det blåser här också, mycket. Har varit ute och grävt i jorden. Det känns alltid bra att komma in när man använt musklerna. Har satt ut några plantor också. Det känns också bra att plantera ut skyddslingarna i ett riktigt land. Samtidigt blir man lite hönsmammig och orolig för att de inte ska klara sig.

    Nu ska jag ta en fika = cafe latte och karlsbaderkrans.

    SvaraRadera
  2. låter gott --- länge sedan jag åt karlspaderkrans.
    Spelade en stund mot Karin (dottern) på betapet -- jätteroligt. Sen spelade hon mot sin far ... han blev helt knäckt av hennes kunnande. Kul!

    SvaraRadera
  3. Förresten ..jag har vunnit en gång på RIKTIGT också!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas