lördag 6 juni 2009

Mening med märkesmani?


I brevlådan låg en liten brun påse.

Vad hade jag nu beställt? Jag hade ingen aning.

Jag öppnade påsen och fann ett vackert armbandsur.

Javiist, när jag sommarprenumererade på en veckotidning, så skulle man ju också få en premie - det hade jag alldeles glömt bort.

Jag blev glad för den nya klockan, och satte den genast på armen.

Det var inte den första premieklockan, men klart en av de bättre.


Väskor är ju annars en vanlig premie, speciellt vad det gäller bokklubbar.

Jag har nästan bara använt bokklubbsväskor i mitt liv. De allra flesta har varit jättebra och hållit långre. För några månader sedan KÖPTE jag en väska, i Ullared för knappa 150 kr. Den är superbra.


En del människor fnyser åt billiga klockor och väskor. De vill ha märkesvaror. Jag vet några som har flera dyra klockar, av kända märken. Jag förstår inte varför man lägger ut dessa pengar - för jag ser ju inte skillnaden på klockorna. Fick f.ö. en klocka i julklapp för några år sedan, a pris över tusen kronor ( och det är ju billigt - för det var ett speciellt märke på den) och ingen av mina premieklockor har det varit så många fel på, som på denna "halvmärkesklocka".


Jag läste nyss om en kvinna som vunnit mycket pengar.

- Vad ska du använda pengarna till, undrade reportern,

- Nu kan jag äntligen unna mig en ? - väska. ( Jag kommer inte ihåg märket)

En handväska för 10000-tals kronor . Kan någon förklara vitsen med det?


En gång var jag med en vän i en av Gamla stans mäsrkes affärer. Hon skulle köpa Armani-jeans. Hon betalade en bit över 1500 kr för ett par byxor med lite glitter i ändan. Jag fattade aldrig varför - mina jeans brukar kosta högst 500 - och håller länge, länge.

Nu är det här med Armanijeans inget problem för mig - för dom tillverkas inte för stora ändar.


Så kanske är det där med märkesvaror bara för det vackra folket -- och då behöver jag inte lägga energi på att fundera över deras vanor... fast det skulle vara intressant om någon ville berätta vad det är för mening med att köpa dyra märkesvaror - när det finns lika bra som är mycket, mycket billigare.

1 kommentar:

  1. Har heller inte förstått vitsen med dyra märkesvaror. Det vore en sak om det var bättre kvalitet på dem, men så är det ju inte. Billiga varor kan hålla lika bra. man måste nog titta på kvaliteten och inte på märkena.

    En annan sak som jag inte förstår är varför man lägger dyra pengar på utslitna kläder, sådana med stora hål och fransar. Kan någon förkara vitsen med det för mig?

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas