fredag 26 juni 2009

Holgers hosor
Min gode svärfar gick bort för mer än sex år sedan. Det var mycket sorgligheter kring hans död, men de tänker jag lämna därhän.


Efter en tid så rensade vi bland Holgers kläder och delade dem i tre högar, till Myrorna, användbara kläder, slänghögen.


I min användbarhög hamnade tre av svärfars gamla shorts. Ett par gröna, helt underbara i passform och kvalitét, ett par "finshorts" i garbardin och så Holgers egna favoriter, Benettonshorts med resår i midjan.


De gröna shortsen överlevde inte ens den första sommaren, dragkedjan gick sönder, och med tanke på mitt och dragkedjors sätt att interagera vid försök att sy i ny, så var det bara att skicka shortsen för transformering till ett annat kemiskt tillstånd. Aska och rök....


Garbardinshortsen har alltid varit lite trånga runt ändan, så de ligger i klädkammaren och väntar på att rumpan ska få bättre passform.....det tycks dröja....


De blå Benettonshortsen har jag verkligen använt, sommar efter sommar. Jag har tvättat dem bleka och jag har färgat på nytt, och återigen har shortsen blekts....Shortsen har varit vid medelhavet och på västkusten.


För några månader sedan, så köpte jag ett par likande shorts på Team sportia. Jag kände det som om Benettonshortsen gjort sitt - att jag dessutom blivit för tjock för dem...


Första dagen på sommarledigheten, så var det stor röjning i garderoberna och Holger hosor förpassades ner i en sopsäck, för vidare transport till kommunens förbränningsanläggning.
Vi ska måla om staketet. Jag tänkte grundmåla idag. Då behövdes ett par oömma shorts. Jag saknade mina gamla blå..... Sopsäcken fanns kvar, shortsen lika så. Nu har jag inte blivit tjockare sen förra sommaren, det är status quo... så shortsen kändes lika bra som vanligt.... De kommer inte att få åka med till Halmstad i morrn, sådana äventyr är de pensionerade i från. Men de är lagda i tvättkorgen och de kommer att få vara med om både långpromenader och cykelturer här i trakten i sommar - jag lovar.
Idag tog jag en riktig lågintensiv långpromenad på två timmar och 8-9 km. Njöt av missne, en av de vackraste och mest fulländade blommor jag vet. Vad jag hade på mig? Makens avlagda shorts.... de fick jag ta ut i förtida arv för snart tio år sedan.... Bilderna visa den vackra missnen.
4 kommentarer:

 1. Det är bra att återanvända saker. Jag har också ett par gröna shorts som sjunger på sista versen. De är fulla med färfläckar. Det blir så när man målar. Har köpt ett par nya svarta som ska ersätta de gröna när jag vill vara lite finare.

  Ha det skönt i Halmstad.

  SvaraRadera
 2. Till Femfemman och Bobo: Vad sägs om en träff på Café Herrestad nästa vecka? De har öppet varje dag från 11.00. Om vi vill fortsätta, kan vi ta en liten vandringstur på Store mosse också. Vad tycker ni?

  SvaraRadera
 3. Absolut - jag tror att jag kan varje dag. Antagligen ska jag köra ner däck till Hjälshammar på onsdag kväll.... så då passar ju eftermiddagen. Men jag kan köra extra en annan dag också.... jag har ju semester ... och gubben jobbar... Så bestäm när det passar. Anna-lena

  SvaraRadera
 4. Jag är också ledig alla dagar och gubben jobbar en vecka till. Avvaktar Bobos svar men preliminärt onsdag.
  Inga

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas