fredag 4 september 2009

Gympans gengångare. Gummistövlar gäller.

Igår var jag på terminens första gympapass. Det känns idag. Så där arton-tjugo timmar efter välförrättat värv, så kommer gympans gengångare krypande i alla sommar-slöa muskler. För även om man promenerar åtskilliga mil under en sommar, så är det många rörelseceller som legat i träda. Det känner jag av idag - och förstår samtidigt hur viktigt det är att någon gång per vecka träna annat än benmusklerna.
I dagens BT kunde man läsa om att gummistövlar är en trend i höst- liksom det har varit hela sommaren. Klokt i ett land som vårt. Roligt att se alla färgglada stövlar på var och varannan flickfot. Tyvärr så har trenden inte slagit igenom för killarna, dom går fortfarande omkring i sina lättblötta gympaskor. Precis som jag gör, vilket medför att mina blå adidasskor har fått göra sällskap med tvättnötterna ganska många gånger under sommarens senare del. Får försöka bli trendig jag också, och införskaffa ett par roligare - och förhoppningsvis mera foträtta gummistövlar, än mina gamla grågröna. Det skulle säkerligen bidra till mera torrskodda promenader.

Måste le åt C-E. Han sitter just och tittar på damfotboll. Denna fotbollstokiga man har lite svårt för den sporten, han sitter på övervåningen och skriker och svär :( åt spelarna. Jag håller med honom, dam och herrfotboll är två skilda sporter. Samma regler gäller, men spelet utförs på två olika sätt. Jag gillar också herrfotboll bäst, och det är därför jag sitter framför datorn i stället framför TVn.

Idag fick vi var sin röstsedel i postlådan, C-E och jag. Förstår inte varför man håller allmänt val till kyrkans styrelse. Kyrkan är ju sedan länge ostatlig. I vår församling finns bara en röstlista. Och då undrar man ju ännu mer, hur det kommer sig att någon röstar. Förrförra valet var jag med på listan. Valet efter så valde jag bort mig själv, det där med kyrkopolitik var absolut inte min grej. Speciellt som det under min session var rena hallaballon i kyrkans styrande organ -och dessutom var man utan något som helst inflytande. Fast det var ganska trevligt på mötena.

Damfotboll och kyrkoval, det väljer jag bort - gympa och gummistövlar, det gör jag tummen upp för.

3 kommentarer:

  1. Kyrkovalet - ett val jag slipper göra. Jag är inte medlem. Har mitt medlemsskap i en annan församling.

    Gummistövlarna har ett oförtjänt rykte om tråkighet. De är helt underbara vid rätt tillfälle. Just nu använder jag bara den vänstra delen av alla mina skor. Ska på bröllop om två veckor. det är nog ingen idé att tänka på nya skor.

    SvaraRadera
  2. Betyder det, att Du klädde Dig i gummistövlar på bröllopet?
    Coolt och festligt i så fall!!!

    SvaraRadera
  3. Christian Thomasson5 juli 2012 kl. 11:49

    Tyvärr har ju inte trenden med gummistövlar slagit igenom hos killar, vet inte om det är viktigare att se hipp ut? Sen kan jag faktiskt bli väldigt avundsjuk på tjejer som har tillgång till alla färger. Killars gummistövlar är gröna, svarta, blåa och bruna. Jättetråkigt. Ge oss män rött, rosa, lila och turkos! Det är vackert och lyser upp. Dessutom är ju gummistövlar så praktiska!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas