tisdag 15 september 2009

Vilket väder...



...det har varit idag. Grekland, släng dej i väggen, det gamla hjälte och gudalandet har inte en chans att matcha det svenska septembervädret - det fick en vecka på sig att bevisa det, men är lika utspelat i vädermatchen Sverige-Hellas, som Elfsborg blev i andra halvlek i mötet med Blå-vitt.
Elfsborg är ingen munter historia just nu - jag skyller på de slitsamma utlandsmatcherna.... Men det är ju de som är målet för svenska klubblag - och det är ju någonting jag inte helt förstår.


Idag har det varit en glad idrottsdag. Alla vann. Alla härliga barn som gjorde det traditionella friidottsmästeskapet mellan rektorsområdets tre skolor till en skoldag fylld av gemenskap,skratt och glädje. Trots att inte alla fick kliva upp på prispallen - och att det alltid är några som placerar sig på de åtråvärda pallplatserna i ett antal discipliner. Kul är det alltid, och idag var vädret underbart.
Dalstorp är en av de allra vackraste platser jag vet. ( Hydra - släng dej i väggen igen) Det är väl tokigt att vi nordeuropeér drar iväg till förtorkade områden när vi är lediga, i stället för att uppleva vårt vackra land. Sol och bad drar, jag vet......jag har väl blivit för gammal för att tycka att det är så märkvärdigt att stekas på en medelhavsstrand, för att sedan svalka ner sig i svidframkallande och brännblåseinitierande supersalt vatten....

Man blir trött, trött av att vara ute hela dagen. Dessutom känns det i benen att man gjort diverse böjningar för att mäta längdhopp och ytterligare böjningar för att lägga upp nedriven höjdhoppsribba.

I morgon ska vi tillbaka till det vackra Dalstorp igen. En av många skolor som ligger i anslutning till en sjö. Under konferenstid ska vi bli inspirerade till utematte. Detta av de trevliga och kunniga tjejerna från Navet i Borås. http://www.navet.com/Hoppas vädret håller sig - och att man får uppleva samma magiska vattenspeglingar som jag lyckades fånga med min gamla kamera idag.

2 kommentarer:

  1. Det är roligt med friluftsdagar. I år missade jag vårt triathlon. Det var samma dag som min operation, men jag hörde att det varit lyckat.

    Utematte är också både roligt och inspirerande. Och Navet kan inspirera det vet jag.

    Höstvädret är verkligen underbart iår. Synd bara att jag inte kan förföytta mig som jag vill.Jag sitter ute på verandan i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Idag har det varit en helt underbar dag...jag har varit inomhus i stort sett hela dagen. Först lång dag med konferens sedan föräldramöte. Vi brukar lägga föräldramötena på konferensdagarna då vi ändå är på plats långt fram på kvällen, och vi som har en bit att åka inte behöver åka hem emellan. Alla klasser i vårt arbetslag har sina möten på samma kväll, men alla hade i sina hemklassrum idag. Ibland samlas alla i matsalen och man presenterar personal och dylikt, men i år valde vi att ha egna möten, men på samma kväll.

    Och jag säger bara att jag gillar verkligen alla våra föräldrar...inga sura miner utan idel hjälpsamhet vad vi än pratade om. Det verkar bli fyra härliga år =))

    Utematte verkar vara riktigt mysigt och ligga i tiden. Min kollega som även skrivit boken Levande matematik är en stark en stark anhängare av den matten.

    Friluftsdag ska vi ha en i en ny form i nästa vecka...

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas