söndag 20 september 2009

Hallebergsheldag

Förra året promenerade vi på Tivedens kuperade leder. Det var första gången som söndagspromenadgänget åkte i väg på promenadhelg. Vi var i väg första helgen i september. Under lördagen vräkte regnet ner och efter fyra-fem timmars krävande vandring, så var vi lika våta utifrån som innifrån. Söndagen bjöd på inbjudande väder, och vi tog ytterligare en promenad och kunde konstatera att Tiveden verkligen bjuder på annorlunda vandring, jämfört med våra vanliga helgpromenader .
Naturligtvis ville vi upprepa vår höstvandringshelg. Möjligheten att uppleva nya naturområden och tillfälle till trevlig samvaro, gjorde att promenadresan genast blev till tradition. Detta året valde vi Halle och Hunneberg. Av olika anledningar ( jag behövde en dag hemma för att komma ifatt - C är involverad när det är val på gång) så var vi bara med under lördagen.

Det skulle bli en kort promenad i år, lovade hon som fixat karta över området.Eller kanske flera stycken.... Nu var kartan synnerligen missvisande, det tog oss ett antal timmar och ca en mils vandring att komma från vandrarhemmet, via vandringsleder, till Halleberg yttersta utsiktspunkt över Vänern, Predikostolen vid Hällesnipen. Största delen av vandringen gick i lövskog, den senare delen gick i riktigt gammal barrskog. Visst var utsikten vacker och aldrig har väl pastasallad smakat så gott, som när vi äntligen gav oss tillfälle att höja den riskabelt låga blodsockerhalten, vid vandringens utsiktsmål.

Som tur var, så hade vi möjlighet att få skjuts de 7 km tillbaka till vandrarhemmet. Annars hade det blivit en lite väl lång promenad!

C och jag hade ju bli, så vi bekantade oss också billedes med vackra Vänersnäs och Gaddessanda badplats. Innan vi åkte hem i går kväll, så fanns det redan förslag på nästa års resmål. Söderåsen eller Hökensås ..... kanske man kunde få lite ytterligare förslag......


I dagens tdining kan man läsa om att Reinfeldt med anhang tänker sänka skatten ytterligare. Så att klyftan mellan arbetstagare och arbetslösa blir ännu större. Skäms på er - och skäms även på er som sympatiserar med dessa omoraliska ledargestalter.

Vi talade om det igår, några stycken.... om skola och omsorg och om hur man märker av nedskärningarna som har gjorts ... man räcker helt enkelt inte till för alla längre - speciellt som man dessutom ska göra en massa dokumentation och annat tidstjälande "måste"arbete. Vi var ganska överens om att skatterna behöver höjas - åtminstone på kommunal nivå. Jag tror nog att väldigt många medborgare håller med - och kan inte förstå hur de som bestämmer vårt väl och ve kan ha en så omoralisk och ojämlik samhälls/människosyn. Plus att de signalerar viktigheten i att äga - att ha pengar.

Läste också om svenska fartyg som håller sjörövarana utanför Somalias kust borta från de fartyg som anlöper det krig och hungersdrabbade landet på Afrikas östkust. Bra, bra! Vi har resurser att hjälpa till ute i världen - och vi har resurser att ge alla svenskar en bra tillvaro. Det gäller bara att omfördela en del!

1 kommentar:

  1. Det är trevligt att vandra tillsammans. Maken och jag vandrade på Kinnekulle för ett antal år sedan. Vi övernattade i ett vindskydd. Det finns många trevliga leder att vandra.

    Har kommit hem från Malmö idag. Vi hade så roligt på bröllopet. Skönt att inte behöva jobba imorgon. Jag kan vila med foten i högläge.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas