torsdag 3 september 2009

Kan kunskap kränka?

Kom att tala om att vara rak och verkligen ge föräldrar kunskap om hur deras barn mår i skolan, idag på personalrummet.
- Men om man är för ärlig, så kan föräldern bli kränkt, sa nå´n.
Är det inte vår uppgift att uppriktigt ge alla föräldrar information om hur allt står till?Skönmålning tjänar ingen på - OCH det måste väl dessutom vara för BARNEN som vi jobbar och för dem vi står upp.
Eller - har jag fel! Jag bara undrar!

3 kommentarer:

  1. Jag tror inte att kunskapen kan kränka. Det är i så fall hur man förmedlar kunskapen som kan kränka föräldrarna. Det är aldrig fel att vara rak och ärlig, men alla föräldrar reagerar inte lika på information. jag tror inte att det blir bättre om man lindar in det obehagliga. Det som kan hjälpa är att visa förståelse och empati.

    SvaraRadera
  2. Roligt att du REDAN är tillbaka igen. Skönt med bekräftelse av mitt tänk. Empati ska vi förstås visa, men ibland måste vi få tala om att föräldrar måste ta ett större ansvar för att elever ska funka/må bra. Inte bara tycka synd om.... För det är väl inte sanmma sak som empati ??

    SvaraRadera
  3. Empati är svårt. Hur visar man medkänsla utan att bli för ömkande eller för hurtig? Visst måste vi kunna ställa krav. Det verkar vara det som dagens föräldrar (och andra också) har svårt att hantera.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas