onsdag 30 september 2009

Navetnärvaro


Navet har sina lokaler ca 60 km från vår skola. Trots detta, har vi fått en mycket nära relation till de fantastiska tjejerna på den naturvetenskapliga experimentverkstaden i Borås.

Varje vecka besöker en av pedagogerna "lågstadieklasserna" för att prata matte. Vi som har de äldre barnen, har tillfälle att ventilera våra tankar och spörsmål med Anna, under förmiddagsrasten.
Idag var det studiedag, och det blev en bra dag, med ett minimum av tråkigt hyllvärmararbete.


Två Navetdamer var under förmiddagen med oss, för att inspirera och starta upp vårt "Grön flagg"arbete. De hade hade mycket information att delge oss, alltifrån det kosmiska kretsloppet till det geologiska. Det biologiska kretsloppet är vi ju mest bekanta med, och det gestaltade Sara genom att göra en monolog som "Fru Ek". Kul och infångande!


Under eftermiddagen så gjorde vi klart vår handlingsplan för tema "kretslopp", vilket ska bli vårt första tema. Det handlar mycket om återvinning förstås, och vi planerar såväl en musikal som en "swop"dag inomtemaområdet. Förhoppningsvis kan vi starta upp ommett par veckor - med en mörker tipspromenad för både barn och föräldrar. Ska bli jättekul!

Och vad nöjd man blir, när man går till studiedagen med väldigt neutral förväntan, och så blir den BRA! Dessutom blev det fika två gånger - både med färskt vetebröd och upptinad tårta. Det var nästan så att det kändes FÖR bra!


2 kommentarer:

  1. Härligt! Vi har jobbat med kretslopp förra året. Vi avslutade med ett terrängrunda med olika stationer där eleverna fick klara av olika uppdrag som handlade om de områden som vi jobbat med. Jättekul!

    SvaraRadera
  2. Bra idé - kanske kan vi göra något sådant också.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas