onsdag 15 september 2010

Boråsbesök


I eftermiddag hade jag möjlighet att ge mig ut på lite egna "äventyr" och lämna skolmiljön för ett slag.Det var FANTASTISKA Mediapoolen som inbjudit till information av höstens nyutgivna barn och ungdomsböcker. Eftersom det är jag som köper in böcker till skolans bibliotek, så var det ett utmärkt tillfälle att få expertutlåtanden om böcker i olika genrer, svårighetsgrader och för olika åldersgrupper.

Tidigare åkte jag ända till Göteborg för att få denna en och en halv timme långa information i Bibliotekstjänst lokaler. Men tack vare samarbetet mellan Mediapoolen och Btj, så behöver jag ju bara åka halva sträckan och knappt det.

Många lärarbibliotekarier åker till Bokmässan för att köpa nya böcker till sitt bibliotek. Jag gjorde ett försök med det förra året, handlade en hel del, men det blev "fel" böcker. Eleverna gillade dem inte. Medan böcker rekommenderade av Btjs barnbibliotekarier nästan alltid går hem.

Så i morrn ska jag sätta mig och beställa böcker för 3500 kr. Blir 35-40 böcker. Jag försöker undvika att köpa böcker som kostar mycket mer än 100 kr. Tyvärr blir det inte Btj som får min beställning, det blir AdLibris, för de brukar ligga 25 -30% under Btjs prissättning. Nu hoppas jag att detta på något sätt är förlåtet, även om jag inte gynnar Btj, så försöker jag förvalta de kommunala medlen på bästa sätt. Och ev. upphandlingsavtal, det är det ingen som informerat mej om.

Träffade en gammal klasskompis från högstadiet på informationsträffen. Konstaterade att det mest frekventa yrkesvalet av dem som gick ut 9g i Dalsjöskolan 1969, bör vara läraryrket. Tror att 7-8 av oss ägnar oss åt att undervisa.

Det var blodgivardags, så jag passade på att boka tid för detta, nu när jag ändå skulle in till stan. Går snabbt och smärtfritt, bara det att jag blivit så enormt sötsugen efteråt, så K-muskeln ( som jag tränat så bra i flera veckor nu) gav efter och skickade iväg mig till frysen för att hämta lite glass. OK idag, men sen får vi fortsätta extremträningen. :)

Passade också på att beställa nya glasögon när jag var i Borås. Upptäckte i helgen att man kunde dra bort en plastliknande beläggning från de gamla välanvända glasögonen med fotokromatiskt glas. Visade glasögonen i affären och fick veta att så blir det om man torrputsar sina glasögon i stället för att skölja dem under ljummet vatten, ev. med diskmedel. Trodde att det var tvärtom, att man skulle vara försiktig med vatten och diskmedel.

Men nu vet jag, nya glasögon är beställda, dyrt är det med progressiva + fotokromatiska glas - men ser man till den tid man använder dem, så blir det inte många ören per timma.

Hann kolla lite på träningskläder också, på team Sportia. Upptäckte till min glädje att man numera hade snygga träningskläder i stora storlekar. Men dyrt var det förstås, jag har så jag reder mig denna säsongen, och så tänkte jag faktiskt att jag skulle kolla i London också. Låter kanske högmodigt - men mina favoritkläder de är köpta i London - samt i Ullared!

Några olika skulpturer och installationer hann jag registrera på min väg. Borås utger sig ju att vara skulpturstaden nr 1. Och den här killen, han är ju svår att missa.

2 kommentarer:

  1. Den killen syntes! Roligt att få lite "nytt blod" i biblioteket! Bra att du delar med dig av ditt eget blod och dina upplevelser. Det är längesedan jag hade hand om skolbiblioteket. Har andra uppgifter nu. Men jag har tipsat mina kollegor om Hungerspelen som du get oss tips om. Har inte läst lika mycket i sommar som jag brukar. Får ta igen det i vinter.

    SvaraRadera
  2. Kul kul att få ta del av sådana tips. Jag gjorde ju det förra onsdagen och fick med mig jättemycket bra tips till mina elever. Nu är det så turligt att en av tipsarna jobbar på vår bibbla =)

    Blod, det skulle jag också ge, men när och var det är frågan?
    K-muskeln ska börja tränas här varje dag är det tänkt...får se hur det går...

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas