onsdag 8 december 2010

Intressant inspektion

På två sätt var den intressant. Dels vad det gäller mina egna förhastade slutsatser, dels vad et gäller en fråga som kom upp.
Jag förnekar mig aldrig. Jag drar alltid förhastade slutsatser om personer jag möter. Var förstås den allra första som hälsade på damerna, på vägen till klassrummet i morse. Genom utbytandet av några fraser hade jag försås fällt omdömet. Fick det förstärkt när damerna tittade in i klassrummet precis när vi skulle påbörja en senare lektion, och jag bad dem berätta lite om vilka de var och vad de gjorde.
Som ni förstår så hade jag, som så ofta, fällt ett negativt omdöme och kommenterade detta till mina kollegor.
Efter skoldagens slut så var det dags för lärarintervju. De båda damerna hade flera frågor att ta upp. I början kändes det inte bekvämt, utan lite påhoppande. Damerna lyssnade när jag påpekade detta, och då mina kollegor höll med.
Frågestunden fortsatte och tog upp olika aspekter. En fråga, som jag slitits ordentligt med i dessa bedömningstider, kom upp. Jag framförde mitt dilemma och min slutsats, samt mitt handlande.Damerna från Skolinspektionen höll med mej, hade precis samma uppfattning som jag i frågan.
Jag kände mig ordentligt upprymd efter att ha fått positiv bekräftelse på mitt ställningstagande och handlande.
Vi hade en bra diskussion med de båda damerna under nästan två timmar. Genom att det äntligen fanns någon som lyssnade på det som man ifrågasatte, känns det som man är beredd att ställa upp på vad de så småningom vill att vi ska förbättra. Dessutom kunde vi fortsätta att tycka genom att skicka dem mail.
Intressant inspektion, intressant att se utveckling från negativ inställning till positiv, när damerna fått en chans att verkligen visa vad de ville. Väntar med spänning på rapporten .... och snacka om att det känns gott i hjärtat att få en positiv bekräftelse från högre nivå.

2 kommentarer:

  1. Skönt att inspektionen blev intressant. Det är alltid lite pirrigt att bli granskad men skönt att få bekräftelse. Fortsätt att säga vad du tycker. Någon måste gå före, sedan kommer de andra efter. Du är säkert en "vägröjare". (Mer om detta i dagens inlägg på min blogg)

    SvaraRadera
  2. Det är du värd, att få positiv bekräftelse från högre instanser. Så glad jag blir när jag läser om ert besök som blev så bra. Hoppas att du orka fortsätta och tycka till via mail.

    Jag är trött efter en heldag i skolan och de sista timmarna med klassen, pizza och curling. Men det blev lyckat det också.

    Ha de fortsatt gott =)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas