fredag 17 december 2010

Juljobb


Åt julbord med jobbet igår Ett trevligt initiativ. Ändå lär jag mig nog aldrig att uppskatta matfrosseriet som julbord/smörgåsbord innebär. Visst är det gott med sill, lax och paté - men nog skulle det räcka med det. Att sedan fortsätta frossandet i Jansson och omelett och i ostkaka och ris á la Malta, struvor och godis ... det blir bara för bra. Kommer mig att tänka på hedninska traditioner - och jag antar att det är därifrån julfrosseriet urspungligen kommer.

Trevligt att träffa personer från förvaltningens övriga arbetsplatser och dessutom få bekräftat att de tankar man har om sakers tillstånd också delas av andra. För bekräftelse, det är viktigt det!
Fick dessutom tillfälle att se ett luciatåg, då gymnasiets luciakör åkt ända från Tranemo till lilla Ljungsarp för att underhålla ett antal pedagoger och administratörer. Dom var superbra! Och tänk vad kul att få vara med i en så proffsig kör med en av kommunens bästa ( kanske den bästa) musikledare.

Slutade med elever klockan halv två idag. Åkte hem nästan direkt, för idag var det stora städardagen. Fyra timmar tog det att hyfsa till huset och få det lite jullikt. Som tur var kom C-E hem och tog hand om mattor och fredagsmat. Hade sällskap under hela städningen, då två halvårsgamla katter nyfiket följde varje steg som jag tog med dammtrasa, dammsugare och golvmopp. Fritz, han gick ner i källaren för att slippa ifrån allt det upp och ner på vända.

( Märk väl: Upp och ner vända - det finns sådana som tycker att det ska heta upp och ner vända ... men de kan väl inte ha rätt?)

Trött blev man av städandet, och den i stort sett roliga, men jobbiga veckan.

"På spåret" ska det bli så småningom - i morrn är det dags att hämta hem utvalda granar (vilken tur att man varit lite förutseende, denna snötyngda julmånad) - och så ska det bakas både kakor och bröd.

Julen står för dörren - men hur ska man då komma ut?

2 kommentarer:

 1. Tar gärna julbordet uppdelat på flera tillfällen så man slipper bli så däst. Har inte ätit julbord än i år mer än skolans i onsdags. Väntar på mitt eget på julafton.

  Min städdag ska bli imorgon. Har bakat alla kakor. Den sista står i ugnen nu. Jag hann inte hem till början av På spåret. Hämtade pojkarna i stan. De kom med en timmes mellanrum så det var inte lönt att åka hem emellan.

  Om julen står för dörren, får du väl gå ut genom fönstret. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Hahaha, du avslutar med min pappas favoritcitat =)

  Vi har delat upp städningen, inte julbordet, så vi har tagit några rum/dag i veckan som gått. Idag var det badrummens tur. i morgon eller sönsag kommer turen till köket med allt vad det innebär....
  Ska baka någon mer kaka innan ugnen blir rengjord, men det blir senast söndag, därefter är det bara pynt som gäller.

  Kul att även du fick lyssna på ett luciatåg. Det är en härlig upplevelse att se ett luciatåg och bara kunna njuta.
  Ha de gott i helgen!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas