måndag 13 december 2010

Lucialåtar...


...har det blivit mest hela dagen.

Startade redan i går eftermiddag med stor föreställning i Bygdegården. Fullsatt med föräldrar, mor-farföräldrar, andra anhöriga och intresserade samhällsbor. Det var samhällsföreningens luciafirande - tradition sedan lång tid tillbaka, söndagen närmast ( före) Lucia.

Tjugotalet vitklädda tjejer och fyra rödklädda killar gjorde verkligen succé. Det sjöng så fint, så fint, starkt, tydligt, rent och klart. Även 1-2an hade ett framträdande då de gjorde en liten dramatisering av Viktor Rydbergs "Tomten". Oj, vad mycket svåra ord det är i den dikten. De små barnen framförde sin julspel med den äran, och det trots att inte ens en gammal lärare riktigt förstod alla ordvändningar. Men innebörden, den förstod alla.

I morse var det repris på båda föreställningarna, inför skolkompisar och skolpersonal. Idag lät sången ännu bättre än i går.... det var tydligt att barnen var lite spända under sitt första framträdande.

Dagen fortsatte sedan med julaktiviteter. Julsånger och sällskaplekar föll på min lott. Bara att konstatera att under fyrtio minuter, så hinner man inte så mycket till lek. Men någon lek och julens favoritsånger blev det.

En liten kille från de tidiga åren kom in i musiksalen och talade om för mig att han minsann inte tyckte om att sjunga. Nu var det inte mycket att göra åt det, jag hade inga alternativ. Till min glädje så sjöng han glatt med i julvisorna, nästan direkt.
Han var nog en så´n person som jag, en så´n som måste tala om att man inte gillar saker och ting... och bara man fått göra det, utan negativa kommentarer, så kan man vara med på det mesta.

Lite småtrött var jag allt vid halvtre .... sjungande och spelande ger inget utrymme för vila.

Löste det genom att provköra en bil med automatlåda - kul- en sådan får det bli så småningom -samt ett spinningpass på en timme. Förra veckans spinningpass var långpass på 90 minuter. Bra med ett sådant ibland, för då känns en timme som en baggis.

Så nu är jag pigg igen, ska se på Broadwalk Empire ( engelsk serie) och svenska feel good serien "Våra vänners liv." Och så sticka lite under tiden .... än finns det lite julklappsbestyr att utföra framför TVn.

I morrn blir det Lucialåtar vid fyra olika framträdanden. En go karamell att suga på.....

2 kommentarer:

  1. Skönt att det gått bra med firandet och julaktiviteterna. Det är roligt att sjunga julsånger. Bra att någon tar hand om det så att eleverna får del av julsångsskatten. Vi har också haft en annorlunda dag. Hos mig blev det betongljusstakar gjutna.

    SvaraRadera
  2. Puh, nu blir jag nästan trött av all din energi...det är nog tur att det är lov snart så du inte tar ut dig =)
    Kul, kul men lucialåtar och julsånger. Vi har lite pyssel och sådant nästa måndag. Idag såg vi årskurs 9 som hade ett så fint luciatåg, de sjöng som bara den, och så vackert det lät.
    Lycka till i morgon på alla uppträdanden!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas