söndag 24 april 2011

Fint föl, förträfflig fotboll

Oj, vad tiden rusar i väg när man har kul. Bara en dag kvar på ledigheten - en "extended" ledighet, fylld med roligheter.

Efter att lagat till lite påskmat, och läst några kapitel i den den utmärkta boken "Ängelens lek" - sittandes i solen på altanen, så kom Johanna och Martin.
Det var bestämt sedan länge att de skulle komma på påskdagsmiddag och sedan åka med och kolla när topplagen ( trodde vi det skulle vara när biljetterna beställdes) Elfsborg och Malmö skulle mötas på Borås arena.

Något som blev en extra bonus för dem, var det nyfödda lilla fölet i halvblodsstallet .... Tindras helsysters dotterdotter ....

Corina är ett socialt sto, som låter människor komma nära och bekanta sig med det nya lilla fölet.


Hon ville verkligen visa upp sin ett dygn unga lilla dotter.


Alla nyförlösta ston reagerar inte på samma sätt. Corinas mamma, Magina, brukar sticka i väg med sina föl. Hon gillar inte närkontakt när fölen är alldeles nya.Nya fölet är fux-färgad, och då antar jag att hon kommer att behålla den färgen. Skimlar, som mamma Corina, brukar vara gråa eller nästan svarta när de föds. Tror att en del också kan vara bruna.

C-E hade fixat det sista på påsklunchen tills vi kom hem. Smakade riktigt gott. Är det inte konstigt att påskmat, som påminner ganska mycket om julmat, om man ser till vad som serveras, smakar mycket bättre än det sistnämnda ? Tror att det är den härliga årstiden som påverkar aptiten.


Så bar det i väg till Borås. Malmö som etta efter fyra omgångar - Elfsborg åtta poäng bakom, tionde plats.

Pessimisten i mej hade tippat 0-3.

Nu visade inte skånelaget prov på någon mästarfotboll. De första tio minuterna var de överlägsna, men sedan var det Elfsborg som hade de flesta farligheterna och det bästa spelet.


När matchen var över, ja, då hade Elfsborg vunnit med 3 mål mot noll. Och jag skämdes för att jag alltid ska vara en pessimist, och inte våga se något positivt.

Får nog ta med C-E på nästa hemmamatch också, mot Norrköping, den 9 maj.

Kul dag idag också, en fantastisk ledighet, så här långt.


5-6 veckor kvar av terminen bara. Mycket schemabrytande på våren. Plus att vi ska ha några hälsoveckor i Grön Flagg projektet. Och så är det dags för alla härliga vår och sommarsånger - ska bli kul att gå till skolan på tisdag igen.

Bara ett aber ..... man måste gå upp minst en timme för tidigt .....

Men det är häftigt att höra koltrasten när man hämtar tidningen klockan sex!


1 kommentar:

  1. Visst är koltrasten för härlig. Det är min favoritfågel. Har njutit av påskvärmen, bara lite irriterad för att vårt internet strejkar. Tur att skolan finns när man måste fixa något på nätet. Ha en bra skolvecka imorgon och framåt!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas