lördag 23 april 2011

Skåne sejour

Så gott att släppa allt skoltänk, och ge sig ut på en trevlig liten tripp.
Lämnade katterna i huset, la in A-växeln på nya bilen och tog ( trodde vi) bästa - men ej närmaste - vägen till Skärhus och Karins och Hampus´ fritidshus på Linderödsåsen.Åkte över Halmstad och stannade för att fika på Hallandsåsen.


Vitsippsdoften blandades med koavföringsdoft... men allt luktar ju vår ... så det var helt ok. Många vackra vitsippsbackar och hagar såg vi på vår resa, ja, Sverige är helt underbart just nu.


Svängde vänster - österut- i Landskrona och åkte sedan på mindre vägar tvärs över ( nästan) hela Skåne för att komma till det vackra Linderödsåslandskapet. Drygt trettio mil och mer än tre timmar - nej, det var inte snabbaste vägen!


Fika väntade när vi kom fram, och så även Johanna och Martin - och Bellakatten. De hade varit lediga på skärtorsdagen och besökt lillasyster med sambo även i deras hem i Malmö.Solen sken, vädret var underbart ... och det var dags för att göra det vi lovat hjälpa till med .."make over" i trädgården.Efter ett par timmars arbete så hade mycket bråte som förra ägaren använt som odlings och underlagsmaterial rivits upp, och de värsta ogräsen var borta.

Bella satt i skuggan och njöt av de vackra blommorna.
Trädgården, i det sedan hösten ägda fritidshuset, är helt bedårande härlig.
Utanför tomten hittade jag gulsippor i stora täta stånd. Döttrarna beordrades till uppställning bakom det vackra ... inte ofta man har Jo och Ka på en gemensam bild på detta sättet.
Vi tog med div. plantor hem till vår trädgård.... hoppas att de överlever. Denna välkända växt fick hänga med ... sen var det några som vi inte har en aning om vad det blir av. Men planterade är de nu iallafall, i vårt sorkangripna perennrabatt. Få se vad som klarar sig...


Sen "Good Friday" -lunch i den härliga trädgården.
En lite promenad i omgivningarna......

där det huserade Shire-hästar ...
... och storkar i granngårdarna.
Johanna och Martin begav sig hemåt, och Karin och Hampus ville gärna använda den nylagda jorden till att börja så blommor och grönsaker.
När Bella åkt hem, så vågade sig de bofasta katterna fram. Den här katten kallades "Slampan", men jag tyckte att det var alldeles för nedvärderande för en katt att heta så, så den fick byta namn till ... var det "Smulan"?


Grillgott till kvällsmat och härlig solnedgång.

Efter att i arla ( iallafall för mig - uppstigning kl åtta en fridag) morgonstund, i dag på påskafton, fixat det sista i trädgården, så begav vi oss österut för att se havet. Två tre mil senare hade vi nått en härlig sandstrand vid Olseröd, norr om Kivik.


Visst blir det fina bilder i sand och med havsbakgrund?Och med Karin som fotograf, så kom även jag och C-E med på en bild....Solen sken ymnigt, men det blåste lite kallt från Östersjöns vatten. Skön vårtemperatur - omkring 15 grader.Fikade i Brösarp, med det säregna landskapet i bakgrunden. Enormt vackra vyer i dessa trakter - även om vägkorningen förstörde en del av utsikten från fiket.Innan vi återvände till Skärhus, så åkte vi till ett annat paradis, nästgårds med Hampus och Karins by. Här kan man fika, man kan köpa korgar och trädgårdsmöbler, färg och tapeter.

Plus få en pratstund med stället ägare ... en häftig man.

Lunch och en sista tur i trädgården, innan det var dags att säga hej och tack för denna gång.

Tog närmsta vägen hem, över Hässleholm, Markaryd, Ljungby och Värnamo. Vid Lagan, norr om Markaryd, fick jag ta över ratt, gas och broms. Tjugofem mil blev det "rätt väg" - nästan tre timmars resa.

Roligt att träffa Karin och Hampus - och roligt att hela familjen var samlad en stund.

Längtar redan tillbaka till miniparadiset i Skärhus..... förhoppningsvis blir det en ny trip framåt sommarn.

I morrn tittar vi på nyfött föl och på Elfsborg.....

2 kommentarer:

  1. Ett paradis i Skåne! Vi hade skånesonen hemma i stället.

    SvaraRadera
  2. Den där katten Smulan har jag också sätt senast i morse när jag skulle till skolan. Jag bor här i Skärhus jag vet var ni bor.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas