måndag 18 april 2011

Påskpaus

Asiatisk rhodedendron från Kew Garden -Tänk om jag missuppfattat det här med lov, tänkte jag i morse, när jag körde C-E till sitt jobb. Tänk om alla andra är i skolan.... och jag tänkt fel! Men när jag passerade skolan på väg till Nexans, så var där bara två bilar, så det var tydligt - alla grundskollärare hade lov. Skönt! Och skönt att få ta påskpaus när gårdagens Londonväder också hade infunnit sig i Stockremma. Fick mycket fixat på förmiddagen; städa och leta fram påsksakerna ( det är inte så många), ut i solen och påbörja kirskålskriget och gräsmatteansningen. Fortsättning följer förhoppningsvis i morgon. Efter lunch bar det av till Värnamo, där jag hade bestämt fikamöte med bloggvännen Inga, på nyöppnade Vandalorum. Cykelutställningen var intressant, tänk, att det finns en sådan mängd OLIKA cyklar - och alla var nutida sådana. Den här cykeln gillade jag allra bäst, den ser lättrampad ut...och så får man plats med både det ena och det andra som man behöver på färden. Det fanns en konstutställning också, av en man i sina bästa år ( f 54), vid namn Göran Karlsson. Han hade målat olika ljud som han såg när han hörde bäcken porla. Ja, det låter lite knäppt - men det var lite knäppa bilder också. Olika tekniker - alla föreställande ljud - det blev ungefär lika obegripligt för mig, som en del av konstverken på Tate Britain. Men det var dekorativt, absolut. En del riktigt vackert.... Fikat på Vandalorum var i världsklass, såväl smörrebrödet med en tjock god kall strömming på som den fyllda kladdkakan med smaksatt grädde. Otroligt gott! Klar rekommendation ... åk till Vandalorum för fikans skull och passa på att se de utställningar som finns.
Resan till V-mo var planerad sedan länge, och det var verkligen läge att träffa Inga och få en trevlig pratstund - hon bor bara någon mil bort och jag skulle hämta kattkillarna bara någon kilometer från Vandalorum.

De hade haft det bra hos Bella och Max och deras matte och husse. Hittat var sin favoritsovplats i fåtölj respektive soffa ....
... och ytterligare en favoritplats i badkaret.

Diskbänken funkar också bra, bara det rinnande vatten....så ska inte katter bete sig... de ska ju sky det som är vått.

Tack Inga för en trevlig fikastund - och tack Johanna och Martin för god omvårdnad av våra sällskapsdjur.

1 kommentar:

  1. Tack själv för en trevlig pratstund med gott fika. Njut av ledigheten och det fina vädret!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas