måndag 18 juli 2011

Gömma grejer

Man tröttnar snabbt på regnet. På så där en halv dag. Har tyckt att sommaren har varit så härlig so far. Varmt och gott, varvat med sol och moln, lite nattregn, en fin natur.... och så kom det några timmars regn och jag tyckte sommaren blev TRÅKIG.
Men vad gör man när man inte kan sitta på altanen och läsa pocketbok? Jo, man letar geocacher förstås.
Tur att man har en make som hänger med på olika konstiga sommarstigar som jag lägger fram som förslag. Föreslog skattjakt på Hofsnäs-Torpa idag ... och så lunch på Torpa café.
Och så fick det bli. Sammanlagt dryga halvmilens vandring på vackra Hofsnäs.
Hittade alla utom en burk, och det retar mig.... det var några burkar av barn som var gjorda för barn som låg närmast Hofsnäs herrgård. Och så kunde vi inte hitta en utav dem! Men gps-appen tokade sig alldeles på den platsen... får skylla på det. Visade både 5 och 150 m ... men aldrig nära. Medan den en annan gång visade mindre än en meter från gömman. Så det är inte de utlagda koordinaterna det är fråga om, det är nå´t med satellitskugga ..... för mycket natur i vägen helt enkelt. Tror jag.
Det är ju verkligen semester - eller hemester kanske - att se nära omgivningar .... och äta på lokal. Slippa den tråkiga matlagningen ... och den ännu tråkigare sysselsättningen... fundera ut vad man ska äta till lunch. Snacka om i-landsproblem.
Tog vägen över Cramers hem. Behövde lite reparationsjord/gräsfrö för att så igen de fula såren som finns lite varstans i gräsmattan. Fanns massor av sommarblommor kvar i affären, tyckte inte att jag behövde några fler .... men när jag kom hem så registrerade jag att jag visst behövde det ... en av krukorna på trappan har tappat blomlusten för att den blivit för sur. Vore bra om man hade ögonen med sig någon gång.

Hittade en pyttecache - nano - i Hillared. Brydde mig inte om att ta ut den lilla logglistan... med de klumpiga fingrar jag har, så skulle jag aldrig fått in den igen.

Bestämde mig för att gå från tanke till handling vad det gäller att gömma burkar. Det finns en hel del att visa här omkring. Började med två platser alldeles nära, Roberts stenmur - eller Stockremma stenmuren - den har t.o.m. varit med i TV - och så en hyllning till Janne i Moghult - C-Es farfarsfar.... känd vida omkring som luffarlik, välbärgad kreaturshandlare. Den lådan gömde jag i stenmuren framme i Moghult. Hade fått cachen "Roberts stenmur" publicerad för en stund sedan. Så nu väntar jag bara på att någon ska komma och leta. Spännande. Kul att se hur koordinaterna blev utlagda på kartan... och se att det stämde jättebra. Fick byta en gömma.... fick inga alls överensstämmande koordinater på ett ställe .... heltokigt att man kan visa upp helt olika resultat tio gånger på samma ställe.

C-E hade sett väderrapporten och konstaterat att det blir bra kustväder ett par dagar. Ska vi åka till Halmstad? Beslöt oss för att stanna hemma hos alla katter - vi har även Bella på besök denna vecka - och försöka ta det lugnt och sitta på altanen och läsa ... plocka lite i trädgården... och kanske leta några cacher i Hestra, i stället för att flänga omkring, som vi har gjort nästan alla dagar sedan C-Es semester började. Kanske blir det två gömmor till - ute i skogen - Bildsköne Bengtssons övernattningsplats och Lövö, torpet vid den absoluta utmarken. Ligger bra till i anslutning till KiWs båda gömmor vid naturreservatet.

I sommar är det mest cache i huve´t ....tänk så tokig en gammal gumma kan bli.

2 kommentarer:

  1. Mest cacher i huve´t här med. Har lagt ut en till idag, min fjärde, och har några till på gång. Sedan var jag ute på en cacheletarrunda ikväll och hittade fem till. Ska bli spännande att försöka hitta dina nån gång. Nu måste jag gå in och kolla upp dem. Ha det skönt med alla katterna! Kolla in dem, de vet hur man njuter.

    SvaraRadera
  2. Förr eller senare ska jag åka iväg och logga dina cacher!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas