torsdag 28 juli 2011

Så´n sommar

SÅ´N SOMMAR!! Det är vi nog många som tycker, och med olika betoning på orden.
Besvikna är nog en hel del. De som anser att sommaren ska vara en rad solskensdagar, helst utan avbrott. Visst var det så under en period efter midsommar, men det har många glömt nu, och tycker att sommarn uteblivit, att den är en besvikelse.
Tvärtom kan en del tycka, speciellt de som av någon anledning har svårt med sol och värme.
SÅ´N SOMMAR med positiv betoning kan de som vill se växtligheten gro, grönska och växa utropa. För visst blev det en riktig växthussommar, där naturen stått vacker och gett oss naturmänniskor ordentlig njutning.
SÅ´N sommar det blev, kan mina olyckdrabbade blogg och geocachingsystrar uttrycka, med en lite besk underton. Brutna handleder stör planeringen, det är delvis handikappande, det är besvärligt, det gör ont.Som tur är så är det övergående, det vet jag av egen erfarenhet. Men det är inget kul just då man är mitt inne i det.
Tänker också på alla norska anhöriga, den sommarn som de har fått, det ska ingen behöva få... men sådant är tydligen livet. Grymt ibland.
För egen del är jag klart nöjd med sommaren. Sommaren har varit varm och skön, knappast en dag i långärmat eller långbyxat, temperaturen har varit alldeles lagom för tjock, halvgammal tant. Naturen har visat sin bästa sida, det har varit en lång blomsäsong för många blommande växter. Och ännu så är det nya blommor på gång!
Och så blev ju det där med geocachingen något som gav sommaren lite extra innehåll.
Har varit i Halmstad över natten ( kan bara lämna småkatterna över en natt). Igår var det ett helt underbart sommarväder. Sol och lagom varmt. Framåt eftermiddagen så cyklade vi in till torget, C-E och jag, och köpte glass i glasståndet med hembakade rån. Man kunde blanda mjukglass och kulglass, och det gjorde jag .... SÅ GOTT!
Cyklade sedan vidare mot Prins Bertils stig, där vi skulle leta cacher. Visade sig ligga på Västra Stranden - trots att vi haft stuga i Halmstad i 34 år, så har jag aldrig hört talas om Västra stranden tidigare - bara funderat på om det finns någon motsatsstrand till vår. Det visade sig vara en nästan lika lång strand som den Östra, men här saknades sommarstugeområdena. Cyklade en bit på den fina gång/cykelstigen och bestämde oss för att vi ska försöka ta hela leden en annan gång, nu när vi vet om att den finns och att den går genom vacker och varierad natur, alldeles havsnära.
Åt wienersnitzel på Timmerstugan och sov sedan gott på den nya. tjocka madrassen.
En så´n härlig sommardag det var!
Idag var det mulet, så vi åkte hem efter middag. Hade lagt in några cache-ställen alldeles intill Nissastigen i cache-minnet. Vid jätte-eken vid Isberga var det riktigt fin utsikt.
Nu börjar man hitta mina utlagda cacher - sju stycken har det blivit. Lite kul faktiskt! De är lätthittade skriver de som loggar besöket.... det tycker jag är bra. Och vill man inte läsa hintarna, så behöver man inte ... det finns ju ett skäl till varför de är krypterade.
Geocaching tycks ha ett Janusansikte ....utmaning eller uppvisning av fin/speciell plats. Jag - gamla tant - vill visa det senare. Ett utmärkt sätt att visa sina favoritplatser. Tycker att de cacheutläggande "proffsen" i grannskapet till stor del tänker på samma sätt - visa på platser. Sen kan det i sig bli utmanande - som jättestigen på Isaberg t.ex. Dit får vi ta oss en dag, C-E och jag. Tar man det lugnt i klättrandet, så blir det en bra träning.
Fortsätter denna härliga sommar på samma sätt även i morrn, så blir det vandring på Store Mosse. Ett antal cachenummer framtagna ... och C-E har stekt ägg och tinat hembakat bröd.
Önskar er alla en fortsatt härlig sommar och en speciell hälsning till Inga .... ta det lugnt, så kan du fortsätta att njuta av den härliga naturen.

2 kommentarer:

  1. Tack, A-L! Varit en jobbig dag, hoppas morgondagen blir bättre. Lycka till med cachandet på mossen.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det varit en underbar sommar, bara det inte regnar dag efter dag så är jag nöjd. Och speciellt mycket regn har vi inte fått här i Jönköping.

    Brutna handleden, ja, den grusade mina planer om midnattssolens land m.m, men jag har sett att det gett mig annat positivt. Att få vara LEDIG en hel sommar! Det har jag inte varit sedan jag var föräldraledig senast - och det är 26 år sedan! ;-)

    Jag önskar dig en bra fortsättning på sommaren!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas