söndag 31 juli 2011

Cykelcachecoordinerig

-Cache ut eller cache in? undrade C-E i morse. I af morse för oss - medan det sannolikt för somliga skulle kunna betraktas som förmiddag.
Hade inte alls funderat på cache, hade tänkt mig några cachefria dagar .... får ju inte bli maniskt ...
Satte mig på altanen och läste de sista kapitlen i "Förstå och använda tal". En så´n bra bok.... varför talade ingen om att den fanns tidigare .... så mycket bättre matteundervisningen kunde blivit då! Men bättre sent än aldrig.......

Det var en varm tidig morgon ( eller förmiddag då ... klockan började väl närma sig elva). Jag föreslog att vi skulle åka och bada i Gusjön, men det kände inte C-E för. Lite badkruka är han... och den sjön är rätt kylslagen, även mitt i sommarn.
Det var då jag kom på vad vi kunde göra för att bli lite svalkade denna härligt (för) varma sist julidag. Vi kunde ta en cykeltur och lägga ut två cacher som jag tänkt ut och som C-E hade sparat två (55+) vitaminburkar för.
Det är härligt att cykla när det är riktigt varmt. När dofterna riktigt sprids och blandar sig i den våtvarma luften. Till min glädje höll den dumma ryggen riktigt bra... den har blivit väldigt bra i sommar ... även om det gör ont en stund, så går det över direkt som jag stiger av cykeln.Det gäller bara att inte köra på högsta växeln hela tiden. Kan man tacka all geocaching promenerande för det också.... och målningen i Hjälshammar.... tror att båda sakerna haft god inverkan.
Lade en medicinburk vid Nittorps gamla kyrkoruin. Vågade förstås inte lägga den inom murarna, det är inte OK, utan placerade den på ett helt annat ställe. Ändå har det blivit lite strul i publicerandet, reveiwern undrade om den inte störde "fornminnet". Men det gör den inte...

Man ser saker med helt andra ögon när man håller på med geocaching. Har varit vid kyrkoruinen flera gånger, tittat på den, men inte sett den. Nittorps g:a kyrka, byggd på sent 1100-tal måste ha varit gigantisk stor. En stenkyrka var det, vilket jobb att bygga. Dessutom var det tydligt att under många hundra år, så var Nittorps by centralorten här i bygden.

Cachen som placerades vid källan Kappart, den publicerades inom fem minuter efter att jag skickat den. Den källan har också en intressant historia ...offerkälla, vattenhål för förbipasserande tamboskap och hästar, tvätt/sköljställe året om.
Förr i tiden, i min tid alltså, när jag inte hade dum rygg och cyklade mycket, så stannade jag ofta och drack av det friska kalla vattnet i källan.

En holländare blev den första att hitta cachen. Tidigare har jag/vi fått positiv feedback för bra koordinater, men här meddelade holländaren med 6000 funna cacher, att han hade en avvikelse på 8 m. Och det var ju inte bra.....Men man kan inte lyckas jämt.

En hälsning till fröken Anna-Lena stod det på en logg på mina allra första gömmor. Försökte kolla vem det kunde vara, men det lyckades inte, det är alldeles för många (killar) i geocachevärlden som inte vågar ge sig tillkänna. Har iaf identifierat några andra gamla elever som letat upp gömmorna i Ljungsarpstrakten. Killar. Varför är geocaching så killdominerat???Passar ju lika bra för alla ....

Har nu nio egna cacher (om jag nu får kyrkoruinen godkänd). Ska placera en låda vid Dalskog, en riktigt mäktig torpruin, alldeles i närheten där Johanna och Martin bor. Sen tänker jag nog ligga lågt med att placera ut nya, iaf för ett tag. Man äger ju de burkar som man placerar ut, och då får man se till att sköta dem också. Och jag känner att jag är inte kvinna att handha hur många gömmor som helst. Även om jag som det nu är, skulle kunna sköta alla med cykel som färdmedel.

Varmt har det varit idag. Tycker att det mestadels varit skönt .... och cykelturen var ljuvlig.
Plockade kantareller alldeles bakom huset, lagom många att gräddstuva och göra varma mackor på. Det är en fördel att bo ute i skogen .... man kan gå direkt ut och hämta mat så här års.

2 kommentarer:

 1. Ibland går det fort att publicera, ibland evigheter. Det tog ett dygn för min ena som kom ut igår. Ibland är de petiga. Jag ändrade bara några ord så blev den godkänd. Har nu fått ut alla fyra som ska leda till mysteriecachen. Väntar bara på att den ska publiceras. De andra har blivit loggade av förväntansfulla cachare. Ska bli kul att se hur snabbt mysteriecachen loggas.

  Vi kan ta en cachetur någon fredag. Vi slutar oftast vid 13.30. Har ingen aning hur schemat blir. Första året som rektor lägger våra scheman. Du måste ju komma hit och logga mina tio. Har några till på gång, kanske en Earth cache vid Slättösand?

  Ha en bra vecka med lagom av allt

  SvaraRadera
 2. Du är himla aktiv både med att leta upp som att gömma cacher. Jag är biten, men i jämförelse med dig är jag nog ganska ljum, tror jag... ;-)

  Visst är det en mysig hobby vi har!?

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas