tisdag 19 juli 2011

Tisdagstramp i trakten

Visst borde man gå ner i vikt och smalna av ordentligt med det sommarliv som förs. Händer icke. Är väl för mycket in - man blir ju hungrig när det är så mycket ut.
Ute får man vara som geocachare. Great.
För att börja dagen från början, så trampade jag runt i trädgården en stund på tisdagsmorgonen. Körde bort tre skottkärror överblommat eller bara -för -mycket- växtlighet. Blev bra, nu kan de sena sommarväxterna få lite bättre plats att utvecklats på.
Karla tittade in när det var dags för förmiddagsfika. Så skulle jag önska att fler gjorde... bara titta in ..... man har nästan alltid en stund över och lite kaffe och skorpor/bullar finns alltid att uppbringa. Förr gjorde man ofta så, "hälsade på". Idag är det borta ... så dumt .... det är så kul att få prata en stund utan att man måste ha bokat tid och tagit fram bästa porslinet.
Välkomna alla ....
Kul att höra att Karla gillar min blogg. Man blir ju glad åt all positiv bekräftelse. Kommer att tänka på dem som inte erkänner att de läser vad jag skriver.... MEN om det är något som inte passar... så går de till överheten och skvallrar. Fy för sådana typer .... men dom suddar vi ut ur minnet ....positivitet präglar den tid jag lever i ....
Det blev cachejakt idag också. Ett jättebra sätt att komma ut och röra sig, det blir ett antal km varje dag. Började på naturreservatet Ettö, utanför Hestra. Både vi och myggen gillade den vackra växtrika ängsmarken utmed Nissan.
Mygg och blinningar är mina "hatobjekt". Försökte freda mig så gott jag kunde mot blodsugarna. kändes som om inte så många kom åt det röda inne i kroppen. Kom att tänka på veckan på Hydra, för snart två år sedan. Jag blev mygguppäten nattetid- tur att man inte var blodgivare på den tiden - det fanns inget blod kvar att lämna. Usch, vad det kliade. Påverkar säkerligen att min längtan till Medelhavet inte längre finns.
Fortsatte, tillsammans med C-E och ett antal mygg, i rask takt till Järnbärarbron.
Detta var förr övergången mellan Gnosjö och Gislaved och en bro som användes att - bärandes- forsla järn från järnbruket ut till olika tråddragerier. Superfint ... men för mycket mygg för att vara riktigt njutbart.
Järnbruket har en gång varit en stor anläggning. Numera var det mest en djungel utmed en forsande Nissanflod. Mäktigt!
Åkte tillbaka till sydspetsen av vackra Gusjön. Där fanns det en cache som heter "Primitivt jordbruk" och den jättetydliga cachen var gömd bakom G i GOLFBANA. Nä, golf det är inget för skogsmänniskan i mej, jag ler bara inombords när jag ser människorna som drar golfbagar efter sig och som snurrar så snyggt med ena foten då de svingar i väg en boll.
Men vi sysslar ju med bra sysselsättningar både golfarna och jag... vi är utomhus och vi får röra på oss.
Lunch blev det på Hestraviken. De hade just dukat bort lunchen när vi kom strax efter klockan två. Men serviceminded som man är på den anrika kvalitétsrestaurangen så fixade man fram lite av den goda fisken som var dagens rätt. Supergott ... dit borde man åka lite oftare. Tänk vilken lyx att ha en någorlunda prisvärd stjärnbelönad krog på så nära håll.
En cache fanns där också. Inte så lätt att hitta bland stenarna, men jag lyckades precis när C-E gett upp.
Den här kyrkan har vi åkt förbi massor av gånger när vi kört fram och tillbaka till Värnamo/Hjälshammar. Trodde att det var Nissafors kyrka, men det var det inte, den heter Källeryds kyrka och har anor från 1400-talet och murar från 1600-talet. Superfin! Nissafors heter i alla fall samhället som ligger i anslutning till kyrkan.
Frågade på Hestraviken var Vikaresjön var. Den trevlige kyparen hänvisade oss till Nissafors badplats. När vi kom dit, så pekade gpsen 200 m tvärs över sjön. Så det var bara att åka tillbaka över Nissan.
Hittade den lilla badplatsen, där ett gäng kanothajkare satt upp tält och gjort upp eld. Cachen hade jag nog inte hittat för 70-80 cachar sedan... men nu vet man att man ska misstänka allt
Skidåkaren i Hestra har gäckat mej/oss två gånger. Nu gick C-E direkt på gömman. Skam den som ger sig. Däremot hittade vi inte den nya gömman vid Hestra station.... men det går fler tåg :)) - så det gör inget.

Gräsmattan blev klippt i regn - det funkar det också. I morrn hoppas jag att vi kan ta en vit - eller nästan vit- dag.... en målningsdag till i Hjälshammar.

Ett rejält tisdagstramp i vackra närbelägna trakter blev det. Tack geocachingen för det!

1 kommentar:

  1. Ni hann med många cacher idag. Ingen för min del, vilodag. Fast jag städade köket i stället. Behövligt. Ska nog cacha imorgon. Försökte hitta den vid Hestraviken när jag åkte hem från dig, men blev avbruten av mugglare. Kul att ni hittade den. Jag hade också 100 som mål för sommaren. Snart klart. Bara en till. Man borde gå ner i vikt av det här, men icke här heller. Ja, det vet jag inte för jag väger mig aldrig. Men fika blir det ofta. Gillar också spontanfika. Varför kommer ingen hit?

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas