onsdag 13 juli 2011

Semestersysselsättningar

- Det är nog det tråkigaste jag vet, sa grannen på sommarstugeområdet. Jag lider när jag vet att jag måste göra det.
C-E höll med, medan jag lade mig in i samtalet och ( som oftast) opponerade mej.
- Jag tycker att det är kul att måla, sa jag bestämt. Man tänker så bra då.... och behöver inte vara det minsta social - kunde jag lagt till, men gjorde inte så.... jag behöver inte tala om att jag inte hör till de mest sociala.... det märks nog.

Söndag till tisdag användes till att tvätta och måla den gamla stugan . Oj, vilken tid det tar, det är många ytor som ska rengöras och färgsättas .... men jag måste säga, det blev bra. Den gamla stugan har verkligen fått en ( om inte total) så iallafall make over. I lördags så åkte vi till Jysk och köpte det som har behövts inhandlats de senaste tjugo- tjugofem åren, men som inte blivit av, det är nog så med gemensamt ägande, ingen tar riktigt ansvar....vi köpte fyra nya madrasser till de fyra bäddarna i sovrummet. Till nederslafarna så köpte i riktigt tjocka och sköna madrasser, ett riktigt sovlyft, både i höjd över mark och bekvämlighet.

Åkte hem igår kväll och då hade vi sedan vi kom ner i lördags också hunnit med Halmstadtravet och V75 tillsammans med J och M. Jag kan inget om hästar, så jag satsade konsekvent 20 kr på häst 4 och 9 - på plats eller vinnare. En satsning som lyckades ganska så bra, det fanns lite småsummor att hämta efter minst hälften av loppen. Inget man blir rik på, men nästan all insats tillbaka. Kul grej, det här med ett försiktigt spel på hästar någon gång ibland.
Ska min häst komma i fatt .... ska den vinna ..... NEJ, den galopperade..... YES, den vann ... och jag som bara spelade på plats. Men det gav ändå fem gånger pengarna och man kan hämta ut den ansenliga summan av 100 kr ....

Hann förstås lite sällskapsspel på kvällen också, innan ungdomarna på söndagsförmiddagen åkte hem till Värnamo för att ha kattpensionat för vår småkatter under det att vi sysselsätter oss med div sommarsysslor.

Några cacher blev det i Halmstad, både längs havet och i staden. Hittade bl.a en amfiteater nära Östra stranden och ett raggeeställe ovanför Norre Port.

Idag var det C-E som föreslog att vi skulle på cache jakt.
Åkte mot S Åsarp och fann bl.a. en kraftstation som anlades för hundra år sedan. Den var fortfarande i drift och i privat ägo.

C-E hade aldrig besökt Opensten, den medeltida borgen som Engelbrekt och hans armé ödelade på 1400-talet. Nu var det läge att klättra upp för branterna och se det vackra området och leta cache. Vi letade och letade, men fann ingen. Så kan det vara ibland. Men C-E fick se ett av kommunens kulturarv.
Skårtebo är ett gammalt prästboställe. Här var vi flera gånger när barnen gick i mulleskola. Ett årligt utflyktsmål i blåsippstider. Lätthittad cache.
Oxabanan gick mellan Limmared och Ulricehamn. Man körde material till och från glasbruket i Limmared utmed denna bana. Ångloket fungerade inte , så man fick använda oxar som dragare. Idag är Oxabanan vandrings och cykelled.
Nära Länghem hittade vi ett synnerligt intressant ställe, en bit inne i skogen. Här har isälvarna, med hjälp av stenar, grävt runda grytor - jättegrytor- i den öppna berggrunden. Otroligt! Har sett sådant på Hållö för längesedan, hade inte en aning om att det fanns även i inlandet.
C-E lagade mat ... min tråkigaste sysselsättning, iallafall vad det gäller att laga den dagliga maten .... jag tog hand om gräsklippningen. Vad det är vackert överallt! Utanför staketet finns den vackraste blomsteräng....
... och i trädgårdsrabatterna blommar det för fullt. Rena njutningen att gå runt med gräsklipparen och njuta av allt.
Den här blomman är trädgårdens vackraste. Den kom med en annan planta från Skärhus i våras. Någon som vet vad det är för blomma?


Fritz har gått i hälarna på C-E hela dagen. Han har varit ensam och utomhus i fyra dagar och tre nätter. Han vill inte att vi ska lämna honom igen.
I natt får han sova inne, sen blir det en garagenatt igen - om han nu sover där, det vet i ju inte. Han äter där iallafall.
I morrn åker vi en sväng till Bohuslän och stannar en natt hos Handelsman Flink på Flatön. Gourmetmat är beställd. Ska bli roligt att se lite nya vyer... hoppas vädret blir bra... vi ska kolla Flatön med omnejd via cachegömslen, tänkte jag. Ett bra sätt att se sig omkring!

1 kommentar:

  1. Jag gillar också att måla. Dessutom kan inte de andra måla utan att slabba vilt omkring sig. Så jag gör hellre det jobbet själv.

    Tog fyra cacher i Värnamo idag. Det har kommit en ny nano i Åbroparken. Sonen var med och hjälpte mig hitta.

    Blomman tycker jag liknar riddarsporre. Kan det vara dert?

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas