fredag 20 januari 2012

Yoga! Yes!

 Så var det fredag igen, och jag och Nikon Coolpix tog en eftermiddagspromenad i härligt väder. Trots att klockan var över tre när vi kom ut, så fick vi uppleva en stund av solsken. Både jag och de rikt blommande julrosorna tryckte på gillaknappen.
 Har haft en energi utöver den vanliga i en dryg vecka. Tackar yogan för det.... fast jag vet ju inte... bara tror att det kan vara så. Iallafall är det en jättebra träning för halvgammal tant ... man känner sig energifylld, lättandad och positiv flera dagar efter träningen.. Trots att jag tyckte att det var lite svårt att hänga med i djupandningen i onsdags, andra gången som jag testade. Men det blev ändå bra effekt. Så yoga  rekommenderar jag. Övar dagligen på solhälsningen här hemma och tror att den är bra för såväl tant-rygg som för att få solen att lysa över oss igen.
 Nu är det väl så att solen kommer tillbaka med eller utan solhälsning. Njuter av att solen är synlig ända fram till klockan fyra! Längtar fortfarande efter ljusa morgnar ... men de kommer de också.
 Veckan gick i ett huj, denna veckan också. Har börjat samtalsperioden, då jag träffar föräldrar och elever på eftermiddagstid. Kul, utvecklande, men jobbigt. Igår var jag som ett "utsketet äpplamos" då jag kom hem, men som tur var så hade C-E fixat rotmos och fläskkorv, vilket gjorde att det kunde ackumuleras lite mer energi att jobba med.
 Rättade kemitestet/kunskapsredovisningen/ förmågeavstämningen. Hade hem tjugoen kunskapsböcker, där jag markerade gult eller grönt. Inga poäng denna gång ... utan ren bedömning utifrån de uppställda kraven.
Eleverna fick kolla böckerna idag,  de tycktes nöjda med hur jag bedömt. Och tänk, innan jag gick hem idag, en dryg timme efter det eleverna hade slutat, så hade jag fört in tjugoen omdömen i den databas som vi använder.
 Känner mig så nöjd med mitt nya ( säkerligen inte alls nytt för många - men för mej) tänk. Nu behöver det inte bli omdömeskaos i maj ... jag fixar det efter hand som vi är färdiga med de olika no/soämnenas teman.
Och jag behöver inte vänta med de andra ämnena in i det sista heller, jag kan göra de flesta bedömningar redan i april.

 Läste i BT idag om en förskollärare ( pensionerad sådan som gick in som vikarie med ganska täta mellanrum) som blev avstängd från den förskola hon jobbat i 40 år. Hon hade uttalat sig illojalt på Facebook. Hon hade skrivit att det var alldeles åt skogen med de besparingar som görs, och det fick hon inte göra, för tänk, man ska vara lojal med sin arbetsgivare. Jag blir så ledsen när jag läser sådant, och arg. Om det är någon som ska reagera, så är det vi som är i verksamheten, vi som ser alla konsekvenser av alla besparingar som skett under ett antal borgerliga regeringsår. Det handlar ju inte ett dugg om brist lojalitet, det handlar ju om ren politik. Höj skatten, framförallt för de mest besuttna, och satsa på barn, ungdomar och utsatta människor. Och ge alla äldre en bra ålderdom, den dag som krafterna börjar tryta.


De finns många dåliga ledare i vårt land, det är jag säker på. Det är dessa som använder sin makt för att näpsa den som tycker, så att man inte själv blir satt på pottkanten. Usch, sån´t blir jag bara sur, ledsen och arg på... samtidigt som man som gräsrot känner sig helt maktlös.
Och så finns det massor av människor som gör ett jättejobb, men som varken får ordentlig lön eller någon kredit för det.
Tycker att alla ledare har ett ansvar för de som de leder ....
Nu finns det jättebra ledare också. Jag har förmånen att få jobba med en sådan.... Hoppas att det är OK att tycka positivt .... för det tycker jag att vi alla ska göra, i den mån som vi orkar göra det.
I morrn sägs det att det ska bli snö. Känns nästan OK, även om jag verkligen tycker att grönvintern är helt underbar. Men barna ska ha lite snökul de också. Jag unnar dem några vita månader.....

2 kommentarer:

 1. Visst måste vi få tycka och uttrycka oss även om maktens människor nog gärna vill trycka ner oss. Det är alldeles åt skogen med alla nedskärningar. Jag vägrar kalla det besparingar för vi sparar inte något.

  Gick också en fotorunda i solen idag. Härligt med blommorna. Har en vit juolros som blommat i en kruka på trappan flera månader nu och en grön i rabatten som fått knoppar. Snödropparna har slagit ut. Härligt! Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Hej på dej du!

  Syns i dina bilder vad du tar din energi ifrån. Har själv känt att det nu har blivit lite ljusare på dagarna och det gör sitt till... Då det flyter på jobbet och man känner att man är på rätt väg gör helt klart sitt till! Till viss del är man ju ledaren själv... åtminstone i visst... att vara ledare och styra på ett sätt som främjar sympati och empati kräver att man tar sitt ansvar... och det är väl det som saknas rätt ofta.

  Kram Ingela

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas