torsdag 22 april 2021

Svängningar 


Ett sådant otroligt väder det var i början av veckan. 

Sol och närmare tjugo grader varmt.

Utomhus var det som gällde både under helgen, under ledig måndagseftermiddag och under mormorstisdagen.


Det var ett tag sedan som vi tog den en och en halv kilometer långa promenaden till sjön med killarna. I tisdags ville båda gå med till sjön för att "pluppa sten".  (Vi hade kärror med och Karl-Petter använde sin  hela vägen hem, då det var dags för en liten tupplur) 


Hittar man en tillräckligt stor sten, då kan det bli ett ordentligt plask. Eller plupp...


Plupp igen, på ett lite "farligare " trilla- i -ställe.  Säkrats för "lilleman" att hålla morfar i handen och låta storebror sköta ploppandet.

Vårluft söker, det är ett som är säkert. Pojkarna somnade rekordtidigt och mormor var inte mycket sämre hon. Stålsatte mig för att inte gå och lägga mig direkt jag kom hem.... man kan väl inte gå till sängs före halv tio, om man är frisk... Eller? 

Den sömnighetsgörande vårluften drog österut under natten till onsdag.


Vårluften ersattes av blåst och nordostvindar. 
Gamla stugan i Halmstad har stått tillbommad sedan i höstas, så det var hög tid att ta en tur dit och kolla till den och sätta på el och vatten. 
Vi hade ändå tur med vädret, solen sken  och i lä, så var det rätt så gott. 
När vi tyckte att vi gjort vad som behövdes för denna gång, så drog de tunga molnen in. 

När vi åker ner till Halmstad, utan avsikt att stanna mer än nödvändigt, så brukar jag kolla upp om det finns någon lite geocachingrunda som vi kan ta på vägen hemåt.

Geocachingintresset har dalat ordentligt under de senaste åren, men är bra att ta till för att se nya platser.

Jag hade sett ut en runda på tre kilometer i ett naturreservat som heter Biskorpstorpet och som ligger i bokskogarna öster om Kvibille.

Det första stoppet, det var en utsiktsplats. Där blåste det ordentligt. Dubbla tröjor, fleece och vindjacka hade svårt att hålla den kalla nordanvinden ute. Lite disigt var det, så utsikten var inte jättebra. Men nu har vi sett den platsen och dessutom fått känna på hur det känns när det BLÅSER.


Rundan i bokskogen, förbi trollstenar, över rötter och snubbelstenar, backe upp och backe ner, var betydligt mera vindstillsam. Det är nog jättefint i naturreservatet under försommar, sommar och tidig höst.  Hoppas att vi får till att ta den vägen hemåt,  när bokarna är utslagna.  Bokskog är så vackert!


Från promenad längs havet till en runda kring en lugn insjö, blev det denna onsdag. Vatten är alltid lika fascinerande, tycker jag.Jobbdag, idag. Vaknade vid sextiden och tittade ut. Våren hade ersatts av vinter. 
Naturligtvis så har snön smält bort under dagen. Men vårvädret, det lär inte komma tillbaka på ett tag.

Det är som det ska vara i april. Jag tycker faktiskt att det känns bra med alla vädersvängningar, att det är en helt normal aprilmånad.
I eftermiddags kom det efterlängtade Sms:et från vår vårdcentral. Det var äntligen femtiotreornas tur att boka vaccinationstid. Maken och jag bokade genast tiderna efter varandra, nästa onsdag.

För första gången känns det lite så där att gå och jobba i morgon ( vikariera). Det är  ordentlig smittspridning i vår kommun, men jag vet inte i vilket/vilka samhällen. I min vanliga skola, där jag varit idag, är det hellugnt. Kollade frånvaron i grannskolan, dit jag ska i morgon, och där är enbart ett fåtal barn frånvarande. Så det är bara att hoppas att det samma gäller i morgon. Nu när vaccinationen är så nära, så vill man ju hålla sig borta från viruset.

Rätt gott är det faktiskt att vara inomhus och att jobba. Faktum är, jag känner mig mycket piggare efter en jobbdag än efter en heldag utomhus, i  aprilvädrets alla svängningar. 

22 kommentarer:

 1. Visst blir man trött när våren slår till! Man är inte van att vara ute på det sättet heller.
  Det slår om snabbt, även om vi sluppit snön. Igår haglade det lite här. Men vad det blåser!
  Skönt ni fick er vaccintid! Jag är lite öm i överarmen nu ikväll och så blev vi jättetrötta vid tvåtiden, så vi somnade gott i varsin soffa. 😇

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snön försvann så snabbt så det var ingen fara med den.
   Man kan säkert känna av vaccinationen. Så gott med en eftermiddagslur.

   Radera
  2. Ja, man kan ju bli sjuk av vaccin så detta är helt okej. Dock har jag redan lagt mig! Trots middagsluren!

   Radera
  3. Tack! Det gjorde jag😴
   Godmorgon!

   Radera
 2. Samma väder i stor del av Sverige, trpr jag. Även här varierar det mycket.

  SvaraRadera
 3. Extra skönt att det vackra vädret var på plats när det var "mormorstisdag". Och vatten, utevistelse och träd att klättra i tror jag alltid lockar. Ja, de "stora " kanske avstår träden. Och barnbarnen ser verkligen ut att trivas.
  På fjärde bilden syns en lite holme med en stuga på ute i sjön. Vill till att dte inte blir högvatten där. Men spännande att någon byggt här.
  Trevligt med en tur till stugan i Halland och roligt med en geocashingrunda i skogen på hemvägen.
  Fint att ni nu kunnat boka tid för vaccinering och hoppas det inte är någon fara på den skola du ska jobba på.
  Stort tack för turerna och de fina bilderna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett den lilla ön med speciellt högt vattenstånd någongång under de drygt fyra år som dotterns familj bott på platsen.
   Ingen som har varit på ön heller förresten...
   Ja, nu håller vi tummarna på att det är lugnt med smitta på skolan idag.
   Kram!

   Radera
 4. Tänk att nåt som kan börja så somrigt och med rekordhöga 20 grader kan sluta med snö på marken. Japp, april it is. Ungefär samma scenario här, utom 20 grader och snö på marken;-) Tackar för det:-)

  Stort, stort GRATTI förresten till Halmstads kvadrupel idag. Du gillar visst inte Halmstad, men jag tycker ändå att du ska veta om stadens framgångar i volleyboll 2021. Jag menar du passerar ju staden minst en gång i veckan så;-)

  Grattar nog alla som fått boka vaccinationstid. Själv har jag ju inte gjort det, då jag har varken barn, barnbarn eller annat som skiljer från tidigare år i min tillvaro... Har följt min läkares instruktioner att avvakta så det är det jag gör. Han vågar inte säga emot mig och mina åsikter;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen koll alls på volleyboll. Bara koll på översta tabellen i fotboll egentligen.
   Varje vecka till Halmstad... ja, på sommaren kan det bli tätt mellan besöken. Men även då kan det gå veckor emellan.

   Radera
 5. Hej, jag tror inte jag någon gång gått i en bokskog! Hoppas du fotar då du gör det så jag får hänga med. Vi har ju inte så mycket lövskogar här. Att vårluften suger är ett välkänt fenomen, om det dessutom kombineras med barnbarnsaktiviteter så är det inte ett dugg konstigt om du kände dig trött! Vilken söt liten stuga på den pyttepyttelilla holmen! Jag skulle nog få lappsjuka där. Har sett liknande tidigare o försökt fantisera mig på en sådan liten ö, jag behöver nog mera space...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Bokskog är vackert. Finns många mindre områden i trakterna. Vid det här naturreservatet var det ett stort område som var täckt med bok.
  Finns f.ö. många sådana ställen i Halland.
  Ingen bor på ön... har aldrig sett någon besöka den heller.
  Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera
 7. Så härligt det verkar där med barnbarnen och plopparna i sjön. Sådant som barn bara älskar.
  Fint väder, frisk luft, det är skönt.
  Härliga bilder, jag njuter av naturbilder, det är så vackert.
  Här fick vi också ett bakslag med vädret, både regn, snö och hårda vindar, men nu har det blivit bättre igen. Blåsten är kvar och det är bara någon enstaka plusgrad, men de blir mera framåt dagen.
  Ha det fint.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sol, blåst... ok aprilväder.
   Njuter också av naturbilder! Kram!

   Radera
 8. Tänker/känner som du - april får gärna ta tid på sig. Det gör mig inget.

  Trevlig helg Anna-Lena!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis... Bra väder idag...sol men kall blåst. Skulle vilj ha lite mer nederbörd!

   Radera
 9. Så mysigt att träffa barnbarnen och pluppa stenar i sjön. Det är helt enkelt något speciellt med vattnet!
  Grattis till bokningen men jag förstår precis din känsla. Jag har smittan så nära inpå och jag fasar för att snubbla på målsnöret. Även vi har nämligen tid bokad på onsdag. Här öppnade bokningen innan breven eller samtal kom så Husse och jag hängde på låset. Fick tiderna efter varandra vilket var smidigt. På vår vårdcentral har de kommit till folk som är födda 60.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 10. Träffade kollegan född 61 idag. Hon hade fått tid på centralortens andra vårdcentral. Närhälsan. Så man ligger åtta år före den privata.
  Tydligen är det lugnt ned covid även i grannsamhället, där jag var idag. 3 elever sjuka av 170! Och covid utbrott före påsk.
  Känns gott att ha bokat sprutan.
  Håller tummarna för oss alla, att vi sk klara oss till vacciationsdags. Maken och jag bokade också tiderna efter varann. Smidigt!
  Vatten, det har en alldeles speciell dragningskraft!
  Kram och god helg!

  SvaraRadera
 11. Härliga dagar som sagt, men det svänger fort så här i april :)
  Så bra att ni nu fått vaccinationstider!
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns gott! Kallt och soligt idag Ganska typiskt april. Vill gärna ha lite nederbörd!Precis dom jag brukar vilja ha i april.Kram!

   Radera
 12. jo, vädret har verkligen varit varierande.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas