måndag 5 april 2021

Påsk

 Absolut favorithelg, det är påsken. 

Man träffar dem man vill träffa ( ja, nu gillar väl inte  FHM det- men jag tror lika mycket på sunt förnuft som på FHM... eller kanske ännu mer....) och det är stora inga förberedelser inför  påskhelgen. Handla och laga mat, men det gör man ju alla veckor om året. Och så kan man vara utomhus en hel del . ( Vilket såväl FHM som det egna förnuftet rekommenderar... och då inte inte bara i covidtider.)

Jobbdag på skärtorsdagen. Ganska så lugn dag, då jag bara hade sexorna. Inser att det är betydligt jobbigare att byta från klass till klass.

Direkt efter skoldagsslut vid två, så körde vi till Malmö för att hämta Karin och Ava. Vi hann träffa pappa Marcus en stund också samt äta lite thaimat innan vi körde norrut igen. En utflykt på sju timmar. Funkar bra när det är bra väglag, och dessutom ljust  under största delen av resan.

På den långa fredagen så hann vi med mycket. 

Pyssla påskkycklingar.  Ava hade med sig ett kit från Panduro.  Mormor är ju ingen pysslare, men med gemensamma krafter så fick vi ihop de fyra figurerna. Och mormor hade, i vanlig ordning, fingrarana fulla med lim. 



Stora påskägg fanns då vi besökte bästa bonden i vår by.



Det var matdags för ungdjuren.  Kul att mata hungriga djur med  innehållet i jätteäggen, ensilage..


 

En tur till skogen hanns också med. Inspektion och färdigbyggande av kojan som morfar, Konrad och  Karl-Petter byggt för några veckor sedan.




Fika måste man ju ha med när man jobbar i skogen.


På påskaftron var kusinerna och deras föräldrar inbjudna att äta påsklunch. ( Åtta kring bordet- ok för FHM.  Eller .. ja, där är det lite oklart. Sunt förnuft bestämmer.)


Påskharen hade lagt en brev i brevlådan, där det stor att det fanns sex påskägg att leta upp bakom huset.


Godis, leksak och såpbubblor hade påskharen lagt i äggen.


Samt en lite påse chips till varje barn.


Såpbubblorna var perfekt att använda, där i solen på husets sydsida- och läsida.



Killarna stannade kvar, då deras föräldrar åkte hem till sina djur. 

Fullt hus, husets alla sängar kom till bruk.


Tänkte oss en ny utflykt till skogen på påskdagens förmiddag. Kaos föregick den utflyketen. En som inte ville klä på sig, en som inte ville åka till skogen och en som ramlade nerför trappan. ( Två trappsteg bara, som tur var)

Det blev ingen längre vistelse i skogen, men fika hann vi iaf.


Det är kul att se hur roligt de tre barnen har tillsammans. Ava, det är Karl-Petters idol. Och Konrad och Ava, de är håller sams för jämnan numera. Det leker tillsammans på ett väldigt kreativt sätt.


På påskdagens seneftermiddag så sammanstrålade vi med killarnas föräldrar i Store Mosse nationalpark. Pappan grillade korv till oss alla, och så gick vi på äggjakt utmed trollstigen. 



Det gällde att leta upp små färgade pappersägg, samt att svara på några frågor.


Nationalparken samlar massor av folk, men den är stor, så det där med att hålla sig en bit från varann, det funkar utmärkt.
Dessutom så gav sig de flesta hemåt på seneftermiddagen

En tipspromenad utmed Wibecksleden  blev det också. Ett par kärror var med, men de användes knappast alls. Barnen sprang gärna de sammanlagt två kilometrarna på det fina underlaget.

Hej då, vi ses på tisdag igen! Karin och Ava stannar i Ulås, hos kusinerna,  tills i morgon eftermiddag. Morfar ska köra dem till tåget i Alvesta efter lunch. är det tänkt. Passar ju bra, när det ändå är mormors/morfarstisdag.

Lugnt och gott idag? Nja, kände att jag behövde baka lite efter allt fikande. Nu är det gjort.  Men ingen rast och ingen vila. Nu ska vi ge oss ut och leta upp en gammal väg i storskogen, jag och maken. En väg som förbinder två byar. 

Tittar in hos er alla ikväll! Gott slut på härliga påsken!

22 kommentarer:

  1. Det låter som en helt suverän påskhelg inklusive vilodag idag. Å ni verkar också ha haft fint väder just de dagarna när ni var ute och i skogen och gick. Verkligen tur det, för idag hade det varit mindre roligt.
    Men du och din man gick ju ändå en promenad. Hoppas ni var påpälsade. Här var det nämligen bara 1,5 plusgrader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vinterkläderna framme igen. Mössan åkte av i skogen . Ingen vind där. Tre-fyra plusgrader. Lite snö på sina ställen...
      Irrade omkring ett tag innan vi kom rädd. Tillbakadragen funkade bra, då hade vi hittat en halvt icebugsen gammal järnväg för virke, att följa. Ingen värme på gång, tyvärr!

      Radera
  2. Vilken trevlig påskhelg! Och fint att kunna samlas. Och visst är det sunt förnuft som får gälla när man ses. Absolut. Att vara utomhus är ju perfekt och roligt med både äggjakt och lek för både barn och vuxna. På olika sätt-
    Trevligt med en promenad i för er nya trakten. Ger ju energi att ge sig ut.
    Önskar dig en trevlig kväll.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har gått den vägen för många år sedan. Men skogen ändrar dig, så det blev ett irrande en stund. Men så småningom nådde vi skogsvägen som vi letade efter. Hemvägen gick lättare, då hittade vi den nästan igenvuxna gamla körvägen. Kram!

      Radera
  3. Så härliga bilder och vilken fantastisk påskhelg ni har haft! Sunt förnuft får råda. Sonen kom ju ner, inte politiskt korrekt, men det var så mysigt. Jag minglar med så många så då kan jag träffa honom tänker jag också. Logiskt eller kanske inte...

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar vad man tänker om alla begränsningar och ologiska bestämmelser när allt är över. För en del får jag inte att gå ihop. Och visst måste man träffa dem som är viktigast av alla! Ha det gott!

      Radera
  4. kojor är kul, vi har fikat i solen på altanen flera gånger med barnbarn... men idag kom lite hagel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hagel här oxå. Som blev liggande i skuggiga områden.

      Radera
  5. Lät som en riktigt härlig påskhelg och med sunt förnuft kommer man långt! Det har varit många påskharar ute och gömt ägg har jag läst om på olika ställen. Roligt för alla, barn som vuxna i dessa tider. Härlig bild med de "stora påskäggen".
    Kram och fin tisdag till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härlig helg, men rätt gott med vardag också. Det är väl så helgerna blir uppskattade, sim ett välkommet avbrott i vardagen. Kram!

      Radera
  6. Vilken underbar påsk ni har haft! Barn kan verkligen hålla igång och man dras med av bara farten. Så kul! Jag tror man klarar sig ganska bra genom att använda sunt förnuft. Om alla gjort det hade det klart varit enklare. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog är det så. Tycker att en del är hysteriska i sin isolering och andra alldeles onödigt våghalsiga. Så då blir väl jag/vi lagom...men det är ju bara som vi ser det. Kram!

      Radera
  7. Så underbart det låter allt som ni var med om i helgen.
    Fint att kunna gå ut i skog och mark, fika, gå på skattjakt, eller äggjakt i detta fall och allt möjligt som är så härligt.
    Vi har också en Trollstig, hemma i Ångermanland. Den tyckte jag som barn var lite småläskig, med det namnet, förstår inte riktig varför, men jag kom att tänka på det då jag läste ditt inlägg.
    Härliga bilder och så roligt att få se och vara med på ett litet hörn i skogen.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ofta så, tycker jag, att ord eller bilder påminner om något ur ens liv. Nostalgi!
      Nu blir det vardag igen, rätt gott det oxå. Kram!

      Radera
  8. Det var en bra påskhelg, hörs det som! Fy, vad kallt det har varit bara. Hoppas det slutar blåsa snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blåsigt och svindlar idag också. Men gott i lä och solvägg. Kram!

      Radera
  9. En riktigt innehållsrik och givande helg även hos er! Härligt att kunna göra något tillsammans!
    Vädret här var fint på påskafton och påskdagen, men igår var det riktigt aprilväder! Idag sol, men kallt!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Sol och kallt. Men inte värre än att man härdar ut. Och att vårblommorna gör detsamma. Kram!

    SvaraRadera
  11. Vilken fartfylld trevlig påsk du har haft med alla nära och kära. Läste idag att man i min kommun har massor av lediga vaccinationstider som inte kommer till användning...varför inte då sänka åldersgränsen så vi i nästa grupp kan få komma...suck igen. Inget är som väntans tider, men jag riskerar inget innan jag fått minst en spruta. Sen kommer inte vilda hästar att hindra mig.
    Vilka ljuvliga Shirley Temple-lockar jag ser på en av tjejerna. Säger hon som alltid haft spikrakt hår...Och kul att kusinerna trivs direkt tillsammans fast de kanske inte träffas så ofta. Ha nu en fortsatt fin efter-påsken-vecka. Kram

    SvaraRadera
  12. Kusinerna träffas kanske var sjätte-åttonde vecka. Försöker få till det så ofta vi kan, speciellt när man ser hur kul de har ihop.
    Ava hon har fått sina lockar från sin pappa. Vi har inte spikrakt hår i mammas släkt heller, men inte har vi så fina... fast ibland besvärliga... lockar.
    Två killar är det och en tjej.
    Heltokigt att man inte fyller på vaccinationskön med åldersgruppen under, om det finns tider.
    Sunt förnuft kallas det!
    Ha det fint! Kram!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas