torsdag 5 augusti 2021

Fotodagbok

 


Ibland blir det på gränsen för vad rastlösa tanten hinner med. Handlar också om prioriteringsfråga.... om bloggen kommer i första hand eller ej...  Ej, är mitt svar på den frågan. Sen gäller det att ha tillgång till dator o.... när man är på resande fot, så är det telefon och "platta" ( vi har android, så  det vore fel att kalla det "padda") som gäller. 

Kort uppdatering i den offentliga dagboken får det bli i kväll.


I tisdags tog vi en annan väg till kusten. än den vi brukar. Målet var i första hand Falkenberg, i andra hand Halmstad. 

Engelsons pratar "alla" om. De annonserar i de tidningar som man har som lantis och som pensionär. Ville gärna besöka butiken, köpa fritidskläder och skor. 

Mycket folk, bra utbud, helt ok priser. Det blev den del inhandlat, alltså.


Tog en liten sväng norrut, till Glommen. Det är en plats som vi ofta besökte då vi var unga, innan svärfar köpte den gamla stugan i Halmstad, den som vi numera har tagit över.


Fiskelägen, med sitt öppna vatten, de är så vackra. Och luktar så mycket hav. 

Kom att tänka på en gång för  mer än 45 år sedan, då jag var med C-E, hans bror och far på en fisketur som utgick från Glommen. Jag var den enda kvinnan ombord. Vilket storligen ogillades av många av herrarna. de ansåg att jag förde olycka ( det blåste upp ordentligt, många mådde illa) och bidrog till dålig fångst ( jag fick upp ett antal stora torskar att ta med hem)  bara p.g.a. mitt kön.

Nu går det inga fiskebåtar från Glommen. Och hade det gjort d et, så tror jag att man inte skyllt den dåliga fiskelyckan ( vilken var anledningen till att de ställdes in) på en kvinna.


Eftermiddagen och kvällen tillbringades i Halmstad. Inget badväder, men bra bokläsarväder i solstolen vid stugan.

I onsdags kom Johanna och killarna till stugan. Blev lek på stranden. Jättefin strand, finare än på hela sommaren. Vattnet var också klart och fint. Hade inte med badkläder på förmiddagens promenad till stranden. Planerade att gå ner på eftermiddagen, men då blåste det så kallt så vi valde ett lekplatsbesök inne i Halmstad och sedan lekte killarna med grannarnas barnbarn en stund. 


Hemresa från Halmstad i går kväll... och ny resa till Värnamo ( eller Ulås egentligen) idag.
Hade sedan länge lovat att komma och hämta killarna idag och att de sedan ska stanna hos oss tills på lördag kväll.

Lite lätt ridträning för ett brödrapar.....


..... som förhoppningsvis ska bli lika duktiga hoppryttare som bröderna Fredriksson. 

Men man får börja på liten häst och  ta de små hindren....


En gammal "grålle" finns på gården. Den kom med i samband med gårdsköpet för fem år sedan. 
Den funkar fortfarande, både på riktigt och som "lekplats".


Nej, det är ingen bestraffning att sitta i buren. När man är fyra och ett halvt, då klättrar man i på egen hand. Förhoppningsvis kommer man ur buren också... annars kan det bli en del problem....


Hovslagaren var på besök och Tindra stod inne och väntade på sin tur.  Gott att kunna ha koll... och sällskap genom "fönstret".


Hönorna ska också ha mat. Det fixade Konrad.


Varför står det ett fönster öppet i lilla stugan? Killarna kollade upp om någon fanns där inne... Nej, det var bara någon som glömt stänga.... Lite spännande i allafall...


Lite lek på egna lilla lekplatsen


.... och äntligen kom hemglassbilen. Killarna hade var sin guldpeng, som de kunde "köpa" en liten glass för.... 
De fick passa på idag, för om två veckor, då glassbilen kommer nästa gång, så är det på "dagis" igen...."Lilleman" - som ser störst ut på detta fotot- somnade i bilen  på väg till mormor och morfar. 
Bruna ögon har inte någon av pojkarna, de är så blå de kan vara... Så även en helt ofejkad bild kan ljuga....

Nu sover de i sina sängar i ett av sovrummen på ovanvåningen. Det tog tid för dem att somna, det är mycket som ska fixas innan det är dags att komma till ro.
Dags för mormor att göra dem sällskap, för i morgon lär det bli ytterligare en intensiv dag.... 
19 kommentarer:

 1. Jag sitter o ler med hela ansiktet, ungar på landet, semester, djur, lekar, bad, allt som hör ett underbart sommarlov till. Kan inte bli bättre! Och du, du kans alltid skriva ikapp när du kommit hem istället för att hetsa med bloggen när du har fullt upp. För oss läsare är ju allt nytt i alla fall! Det ska vara kul att blogga, o har man inte tiden under semestern så har vi överseende med det, "ler". Jag bloggar just nu oftare än någonsin tidigare, men det beror helt på att jag dels har flyttat och dels inte reser någonstans...

  SvaraRadera
 2. Bloggar mycket mera nu än för några år sedan. Och mindre än för tio år sedan...
  Fotoskörden styr helt mitt bloggande. Tror att det är det samma för dej... Kan inte tänka mig ett inlägg från dej utan vackerhetsfoton. Kram!

  SvaraRadera
 3. "Rastlösa tanten" har onekligen haft himla roligt och dessutom har hon tagit världens finaste bilder, speciellt på killarna. Bra där!
  Bloggens prioritet - ja... Själv har jag bloggat sedan februari 2008 nästan dagligen. Så jag prioriterar bloggande relativt högt - uppenbarligen. Men mina inlägg är ju betydligt kortare än dina både text- och bildmässigt. Så 15-20 minuter varje dag kan jag nog avvara var jag än är. Att blogga från mobilen är ett helvete, och det gör jag bara om det "lokala" internet ligger nere, vilket det som tur är bara gjort två gånger de senaste 21 åren. Å på resmålen har det alltid funnits wifi. En Ipad/platta har jag inte. Behöver en rejäl skärm och ett riktigt tangentbord om jag ska lägga upp ett inlägg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ju en benägenhet att skriva lite långt
   Det var ännu värre förr. Utan bilder stannar bloggen... det är 75 procent av meningen med att blogga - för min del.

   Radera
 4. "Kusten" är väl lite speciellt för oss Sjuhäringar.
  Blogga har jag gjort sedan 2007 i olika inriktningar och på olika bloggplattformar. Nu kör jag på wordpress inom överskådlig tid, det blir färre bilder mer text kanske som en dagbok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett bloggen som en dagbok ända sedan jag började med bloggen 2009. Har använt olika bloggar i skolsammanhang, både Blogger ich WP...och någon annan bloggplattform.
   Den här får väl leva så länge jag finns..

   Radera
 5. Härliga bilder från härliga dagar med bästa sällskapet.
  Bloggen den uppdaterar jag vid tillfälle. På semester är det mobilen som finns tillgänglig bara. Den använder jag mest hemma också faktiskt.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att kunna skriva så bra på mobilskärmen. Jag kommenterar ju nästan bara med mobilen...missar att kolla... Får massa stavfel. Helt oförståeliga ord ibland. Detsamma till dej!

   Radera
  2. Man lär sig! Får skärpa mig med datorn!

   Radera
 6. Vilka bra och mysiga dagar ni har haft tillsammans och så fina bilder på barnbarn och natur! Nu har den lilla familjen landat in här och någon kräver min uppmärksamhet.

  Kram och ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina dagar ni har haft tillsammans. Härliga bilder! Och så roligt att se att pojkarna rider.
  Att blogga från mobilen tycker jag är knepigt och det är ju inte där jag lägger in bilderna även om några tas med den kameran. Så datorn brukar få följa med. Men nu till Djurönäset fick datorn stanna hemma. Kan läsa kommentarer på mobilen och svara på dem via mobilen men det är i nödfall.
  Jag har bloggar sedan september 2007 när bi då bott ett halvår i Peking och har sedan fortsatt. (Tycker ibland det tar för mycket tid, men samtidigt är det roligt. )
  Önskar er nu fina dagar och hoppas att vädret håller sig fint.
  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att fota och skriva. Dessutom en dagbok som finns kvar...Kram!

   Radera
 8. Det är roligt att komma ut och se annat, träffa nära och kära, umgås.
  Fina bilder har du tagit så det är lätt att se vad du har varit med om. Fina barnbarn och klart blir dom duktiga hästhoppare, det ska böjas i tid, eller börjas, eller vad det nu heter.
  Fina bilder på hönan som både fick börja och avsluta inlägget.
  Inlägget andas semester, ledighet, sol och sommar.
  Trevlig fortsättning och helg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar ju hönbilderna storligen. Tror nog att friidrott ligger bättre till för bröderna. Springer så supersnabbt!Kram!

   Radera
 9. Jag älskar Engelssons! Har jättemycket friluftskläder därifrån. Perfekt att det går att beställa via postorder också när man behöver byta ut de kläder som redan finns hemma. Då slipper man åka ner och prova och ha sig, är ju ändå en liten bit dit ner... Jag är lite nyfiken på vad du köpte, kan du visa i ett inlägg? =) Kram Emma Rosell

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kängor, jacka, trekvartsbyxor och byxor man kan göra Till shorts. Samt några billiga tröjor. Blir säkert mer efter hand. Som pensionär använder man ju nästan bara fritidskläder...Kram!

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas