fredag 20 augusti 2021

Skolstart

 


Visst blev det skolstart för den överåriga tanten. även detta år.  Lite gott att komma in i vardagsrutinerna igen, faktiskt. En enda jobbdag i veckan, den ger också struktur på tillvaron.


Har faktiskt blivit "jobb" i dagarna tre. Inga heldagsjobb, bara några timmar under onsdag och fredag. Retorikmatchen kräver sitt. Det är bra att vi är två vuxna i klassrummet, då vi ska få till manus som man inte får skämmas för, när de ska framföras både i tv och radio. Radiosändningarna har den absoluta största genomslagskraften, de ligger ju på bra lyssningstid, lördagar klockan elva.


Manus ska vara inne på onsdag, så det är lite finlir kvar. Inspelning ska sedan ske nästa tisdag, lite typiskt, på min andra "strukturdag", mormorsdagen. 
Nu gör det inte så mycket, jag har varit med om inspelning såväl i Tv-studio som i skolan, så jag vet hur det funkar. Framförallt tar det massor av tid att få till fem minuters tv-sändning.....


Har man bara några timmar per dag uppbokad, så hinner man mycket annat också. Det känns som om de dagliga promenaderna kunnat komma igång ordentligt nu igen. Dock utan stegräknare. Att man rör på sig dagligen,  är viktigare än antalet steg man tar. 

En dag gick vi fyrakilometersrundan och fick träffa detta lilla fina föl. Det var ju en lång tid av sommaren, som jag absolut inte kunde tänka mig att gå en dryg kilometer enkel väg för att se byns nykomling. Gott att kunna fixa det igen....



Igår gjorde vi en svamptur, efter det att jag kommit hem. Oj, vad kantareller det finns längs skogsvägarna. Och även en del Karl-Johan.   Visst blir man glad när man får syn på de gula jord-frukterna....


Idag gick vi sjörundan, kring Kroksjön i Hestra, grannsamhället på andra sidan smålandsgränsen. En väldigt fin vandring, som under 90 % av turen håller sig precis i strandkanten.


Det vackra, soliga vädret har kommit tillbaka. Lite blåsigt är det, men höstkänslan har blåst iväg.
Hoppas att inte ordspråket om att tillgången av rönnbär ska förespå hur mycket snö det ska bli i vinter. För i så fall blir det mycket att skotta....


Fjärilarna har också kommit ut ur sina gömslen, efter regnet.
Det är fortfarande många fjärilarter bland  sensommarblommorna. 



 Den ståtliga sorgmanteln har visat sig efter regnet.
Nu väntar jag bara på amiraler och aurorafjärilar. Hoppas att de också dyker upp.




10 kommentarer:

  1. Ibland är det skönt när vardagen tar vid.
    Spännande med retorikmatchen.
    Vi har kanonväder ikväll, hoppas det håller i sig i helgen!
    Trevlig fredag kväll!

    SvaraRadera
  2. Vackra fjärilar ,-) Tror jag sett en sorgmanteln men är inte säker. Bra att du trivs och att det fungerar bra för dig med 1 dag, även om det ibland blir mer, kul! Vackra bilder, och för första gången gillar jag Rönn, har aldrig riktigt gillat det trädet. Men i år har det slagit mig hur vackra de är ,-) Kantareller är gott, kul att ni hittade.
    Byns nykomling var otrolig söt.-) Bra att du kan röra på dig nu. Spännande med retorikmatchen.
    En trevlig Helg önskar jag er! KRAM ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tokmycket rönnbär ju ! Vackert ! Liksom rönn i blomningstid.
      Jo, det är spännande med retorikmatch ! Detsamma! Kram!

      Radera
  3. Du är inte bara en himla duktig fotograf, du är ett levande lexikon vad gäller flora och fauna också. Eloge och applåd från Täby:-)
    Skoj med ytterligare en retorikmatch där din skola är med. Antar att det är en annan klass den här gången eller... Deltagarna måste ju vara riktigt taggade efter silvret ifjol. Det finns ju ett guld att sträva efter. Kommer osökt att tänka på ryttaren Peder Fredricson som van silver men strävade efter ett guld, vilket han fick.

    SvaraRadera
  4. Trevligt med skolstart! Och bra med en jobbdag per vecka. Känns lagom. Så roligt med "Retorikmatchen". Hoppas du berättar när det blir radio och tv-sändning. Vill gärna både se och lyssna. Att det tar tid att få till något bra vet jag. Upplevde några liknande inspelningar under min lärartillvaro. Men det brukar ordna sig. Lycka till.
    Skönt med en promenad och att ditt knä fortfarande samarbetar.Fina bilder att njuta av.
    Önskar dig en skön lördag.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska meddela, definitivt.
      Det blir som det blir... känns helt ok, behöver bara gå till en slutknorr.. Kram!

      Radera
  5. Tack, tack! Fotograf... där kan vi nog "konkurrera".Flora och fauna...där är jag hyfsad... men inte superkunnig.
    Nu tränar och förbereder årets sexa för kvartsfinal. Kan gå hur som helst... beroende på motståndarlaget och domare.
    Kul att få bara med då här långt.
    Tror dock inte jag kommer att fortsätta coacha, om även nästa års sexa vill ställa upp i tävlingen. Känner att jag faktiskt börjar bli nöjd.... andra får ta vid.

    SvaraRadera
  6. Även om det bara är en dag i veckan så är du med i matchen och dagen ger struktur. Kan tänka mig att det är en hel del jobb "Retorikmatchen" och jag hoppas att det ska gå lika bra för er i år.
    Man får passa på att promenera när vädret är ok. Här är det soligt men det var bara 13 grader i morse.

    Kram och god söndag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst finns det lite höstkylan i luften. Men solen värmer gott!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas