söndag 8 augusti 2021

Sensommar

 

 

Doften slår emot mej då jag rundar hörnet på gaveln.

Sensommardoft. Känslan av höst. Det doftar... eller kanske luktar det... höstflox. En stark doft, lite frän.  En vemodsdoft!

Bara att konstatera att den bästa delen av sommaren är över. Sensommar och tidig höst är fina tider, men de innehåller ändå vemodskänslan.  Känslan av att lämna den finaste tiden, känslan av  att bli äldre och skröpligare allt eftersom tiden går, allt eftersom somrarna försvinner... 

I morgon börjar kollegorna läsåret. Jag är så avundsjuk på dem som har så mycket tid kvar att verka på. Men jag har ju haft min tid... och lite har jag ju kvar. Åker nog ner till skolan i morgon och hämtar vad jag behöver för att förbereda min veckoarbetsdag, som börjar nästa vecka.


Två killar var på besök hos mormor och morfar från torsdag eftermiddag till lördag kväll. Roligt... intensivt... man blir lite trött understundom.
Legobygge är en bra aktivitet....imponerad av kreativiteten hos fyra och ett halvt-åringen och av finmotoriken hos den som blir tre i november.


Vi hade två kontroller kvar på Naturpasset i grannsamhället. Passade bra att killarna följde med ut. De gillar att springa omkring i skogen, på skogsstigar och skogsvägar.
Och viss hittade man de rödvita skärmarna.

En bra fikaplats fanns vid den vackra skogssjön. Fika ute det är ju toppen, tycker  killarna!

Lördagsutflykten gick till Limmared och den extremt fina lekplatsen. 

Går lätt att tillbringa några timmar där. Och fika gör man förstås alldeles bredvid, i Glasets hus.

Rutschbanans alla flaggor för tankarna till OS, som äntligen är slut.  
Jag är väl så där idrottsintresserad, men försöker hänga med. Tycker att mästerskap i olika idrotter kan vara av intresse, men i OS-sammanhang blir det lite väl mycket av allt. Hos oss står alltid en radio på, och snacka om att det har rapporterats från OS från det man vaknar och fram till eftermiddagstid. Lite tjatigt...

Måste ju ändå lägga mig i, tycka och summera...
 Diskuskillarna var suveräna, liksom våra hoppryttare. Det var så att det kom glädjetårar när ryttarna tog sitt guld. Otroligt spännande.  Även spännande i individuella tävlingen, där tre av de sex bästa var svenskar... Klara favoriter till lagguld... och favoritskapet höll.
Att en kille som bor i USA med sin svenska mamma och amerikanske pappa,  vill tävla för Sverige, det är glädjande och stort. En fin kille dessutom...
Segling kan jag inget om, men det finns många duktiga seglare från Sverige. Jag tycker att de får alldeles för lite uppmärksamhet
Många medaljer i olika mästerskap har simmats hem av duktiga svenskar/svenskor. Och visst är Sarah otrolig!
Damfotboll ser jag sällan på... och när jag gör det, så är det bara att konstatera; det är skillnad på dam och herrfotboll....  Men spelade de så bra i finalmatchen?  Klumpigt få straff.... klumpigt att byta ut erfarna spelare och låta oerfarna lägga straffar. ....
Tycker att damfotbollslaget fått lite väl mycket uppmärksamhet.... men här har jag nog fel, de var säkert värda det ... ( Vågar inte riktigt tycka annat...🙂)

Lite statistiknörd som jag är, så kollade jag upp att det var 206 länder som deltog i OS, 85 länder tog medalj, Sverige kom på plats 23 i medaljligan. Bra gjort! Men vi blev slagna av Norge... precis som "vi" brukar bli i vinter-OS. De kom på tjugonde plats! Är mäkta imponerad av deras löparkillar! 
Danmark tog fler medaljer än vi, men hamnade ett par placeringar längre ner i medaljligan. Undrar om deras duktiga seglare får lite mer kredit än de svenska???



Testade om det går att blogga från mobilen..
med tanke på att vanliga datorn är ute på vift några dagar. 
Det gör det! Men bilderna blir förstås bara mobilbilder...



14 kommentarer:

  1. Testar! Kommentarerna går inte igenom.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Pust! nu gick det. Har läst och skrivit skrivit två långa kommentarer som inte ville låta sig publiceras. Vet inte alls varför.
    Kan känna igen mig i dina tankar om sensommaren. För visst är den här och så även om augusti är en sommarmånad.
    Förstår att ni haft fina men intensiva dagar med barnbarnen och vi blir ju inte direkt yngre. Lego är ju perfekt och likaså att komma ut i naturen. Ni bor ju så bra till för det.
    OS är slut och vi är ganska idrottsintresserade och har tittat en del på simning, segling, handboll, damfotboll, gymnstik, fri idrott och hästar. Många imponerande insatser.
    Har, trots att det nu är många år sedan OS i Peking i minnet. Vi bodde då där och såg en del på plats. Extra roligt var det att se Usain Bolt sätta sina rekord.
    Här har regnet nu dragit vidare och eftermiddagskaffe vankas på balkongen.
    Önskar dig en fin fortsatt söndag och en bra start på veckan.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blogger har säkert sina fel och brister! Synd!
      Men så roligt att ha sett stora idrottsmän irl.
      Har suttit längst fram på Friends arena och sett Zlatan en gång... mot Österrike. Det var stort det också...
      Så gott med eftermiddagskaffe! Det har vi aldrig här...
      Soldis på altanen får vara gott nog! Kram!

      Radera
  3. Instämmer i dina tankar om augusti och dessa dagar som just nu är.
    Vemodskänsla. Ja.
    Älskar hösten - men ändå så dyker den där känslan upp när lukterna och vädret förändras...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara att ge sig tid att njuta av de fina dagar som finns kvar av sensommar och höst

      Radera
  4. Ingen höstkänsla och ingen vemodslandskap här. Vaknade till 19 grader och det har varit en fin dag på alla sätt.
    Moln i kanterna, muller långt borta , men solen har segrat än så länge.
    OS har vi inte sett något av. Har bara ett par kanaler här och har njutit av avstängd tv! Men har ju läst att det gått riktigt bra. Den där hästsnubben bor nästan inom gångavstånd, men jag skulle inte veta vem det var om jag så snubblade över honom.
    Härligt du har haft det med barnbarnen!
    God kväll!

    SvaraRadera
  5. Peder Fredriksson menar du!
    Det är ju så att vi intresserar oss för olika saker. Visst har jag blivit påverkad av äldsta dotterns stora hästintresse och visst är jag påverkas av makens inställning till damfotboll.
    Eget intresse faller mest på friidrott och simning. Gammalt och vant!
    Regn, sol, åska, moln....varierande väder idag. Suttit på altanen och läst en stund innan det kom en skur.
    Lägre sol nu... kommer inte över trädtopparna en bit från altanen, på seneftermiddagen.
    Det är också vemod! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just ja, så heter han.
      Våra liv har mer kretsat kring fotbollen. Många mil och många timmar har ägnats åt det. Fantastiskt rolig tid😍

      Radera
    2. Tjejfotboll höll våra döttrar också på med. Upp till gymnasieåldern. Johanna var målvakt och brukar "skryta med" att hon räddat skott från Viktoria Svensson...

      Radera
    3. Yngsta var också målvakt. När hon var med i Distriktslaget blev det ännu mer resor. Från 7 till 12 spelade hon både i sitt lag och i två kill-lag. Sen blev det både flock och damlag samtidigt med distriktslaget så det var mycket. Plus att hon gick fotbollsligor på gymnasiet.
      Helt vansinnigt med facit i hand.

      Radera
  6. Fastnar direkt vid den fina lekplatsen. Helt suveränt fin! Där har någon från kommunen tänkt till ordentligt. Dessutom är jag glad att ingen har försökt att klottra på flaggorna...

    Ja OS - har ingen radio, men tv:n har ju stått på. Även om jag inte tycker om Discovery+ så ska dom ha en (liten) eloge att dom visade sporter som man vanligtvis inte ser eller ens visste att de fanns. Sånt är kul!
    Håller med dig om diskuskillarna som är härliga. Sedan gillar jag verkligen Peder Fredricson. Han är vältalig och otroligt sympatisk.
    Mondo är en väluppfostrad svärmorsdröm som är enastående duktig.
    Segling - ja. Den sporten får sällan uppmärksamhet i media. Tror det beror på att det inte är en "typisk åskådarsport". Är båtarna ute på vatten någonstans så... Synd, abslut.
    Vad gäller fotboll så tycker jag att Sverige borde ha vunnit, då laget var bäst under hela turneringen. Straffskyttarna - ja, vad ska man säga. Tyckte att Asllanis intervju sa allt. "Jag är så himla trött på alla fucking silver". Så sa hon. Det gick inte ens upp för henne att om hon är så himla trött på silver, så borde hon kanske ha slagit en bättre straff.

    PS. Även om det har regnat hela dagen så är det fortfarande 20 grader ute. Så sensommaren börjar inte förrän den 1 september - för mig alltså;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni har lång sommar i Stockholm! Härligt! Bra reflektion kring Aslanis uttalanden!
      Ja, nu börjar vardagen igen. För många! Gott!
      Antar att det snart är OS igen. Vinter-OS. Passar mig bättre. Inte på långt när lika många sporter...

      Radera
  7. Visst känner man att hösten närmar sig för det har blivit en annan luft. Högre och klarare på något vis. Vemodigt att sommaren när mar sig sitt slut ja...
    Vilka duktiga killa och lego är ett säkert kort. Lilla S bygger gärna så vi har en uppsättning här hemma hos oss.
    När det gäller OS så har jag följt med ganska så dåligt. Av någon anledning har mitt sportintresse dalat på senare år...

    Kram och ha en bra start på den nya veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt är det för det är samma här. Kollar inte mycket... men har koll via radion.
      Lego är det bästa vi sparat sedan döttrarna var små. Dockorna är kul en stund.
      Ha det bra! Kram!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas