lördag 26 februari 2022

Glädjeämnen


 Det gäller att hitta glädjeämnen, nu när det är som det är. Egentligen finns det så mycket att glädja sig åt, bara man kopplar bort tankarna på världsläget för en stund. Man kan ju ändå inget göra.....

Solen skiner idag. Den står inte tillräckligt högt ännu, för att komma över trädtopparna bakom växthuset. Men den lyser igenom. Och på trapporna till altanen, ska man säkert kunna få sig en dos sol under förmiddagen.  Promenaden får vänta tills i eftermiddag. då ska det bli flera plusgrader och en känsla av vår bör infinna sig.  Snön, som kom i går natt, bör sjunka ihop  så pass mycket, så att man kan ta sig fram överallt terrängen.


Så kul att klä sig i något annat än jeans/mjukiskläder och åka i väg till Glasets Hus i Limmared,  igår kväll. Satte lite färg i "ansiktet", och plötsligt tittade en helt annan tant, än den gamla trista, emot mig i spegeln. Ögonen var dessutom glada och förväntansfulla. ( Otroligt vad ögonen gör för utseendet.... det  är verkligen själens spegel.. iaf mina... )

Det var exakt två år sedan som vi var på quiz senast. Man hade ett quiz i november, då när det var lättade restriktioner, men då hade vi inte tillfälle att vara med. 

Kvällen börjar med att en god buffe serveras. Igår var det fläskfilé och kyckling, ett antal goda sallader, kulpotatis och hembakat bröd.  Ett riktigt glädjeämne var det att få njuta av den goda maten.  Åt förstås mer än till mätthet... men det är ok att frossa om maten är så god. 

Svåger, svägerska, maken och jag... jo, vi är att bra quizteam, det har jag tidigare skrivit om. Så även igår. Sexton lätta frågor, av varierande slag, ställdes. Det var väl bara en som vi nästan "åkte dit " på.
Vilken världsberömd svensk förkníppar man med STREJK? Våra gemensamma tankar gick till Joe Hill. Vi skrev ner svaret, men svåger var inte riktigt nöjd. Hans tankar fortsatte mala, tills han kom det... Greta ... förstås! Så tack vare svåger Roger, så blev vi ensamma på alla rätt... och kunde kamma hem ytterligare en seger.   Fem handblåsta "glaspokaler" ha vi nu. I olika färger. Samt ett antal  priser från tidigare säsonger..... Bl.a. presentkort på glasblåsning. Vet inte om det gäller fortfarande för vi har aldrig utnyttjat det.... 

Det finns två lag som brukar konkurrera med oss om segern. Inget av dem var på plats igår. Hade de varit det, så hade vi förlorat på skiljefrågan.... för den var helt åt skogen.
 Hur stor var elkostnaden för Glasets Hus under 2021?  Svägerskan trodde 3 miljoner kronor ( tror inte att omsättningen på huset är så stor ens), bestämde sig sen för 1,2 miljoner ( vilket jag ansåg var alldeles för högt.... ) Rätt svar 130 000 kr!

En riktigt rolig kväll, som blev extra bra, när vi tog hem vinsten....


De största glädjeämnena, det är de här tre. Är så otroligt tacksam för att få vara mormor till tre så härliga barn. ( Nu tror jag att alla små barnbarn är härliga... )


Hade ett par förkylda killar hos oss i onsdags. Kan nog vara så att vi har blivit smittade av dagisförkylningen.....  ( inte covid iaf)  ... men det är det värt. Förkylningar ingår  i livsrytmen.  Gott att man numera kan både hosta och nysa igen, utan att bli misstänkliggjord. Eller känna sig som en brottsling! 


Det är så roligt att följa utvecklingen på barnbarnen. Helt annorlunda mot när man var ung och hade de egna barnen. 
Konrad är en riktig legoexpert. När han får sin byggsats, så öppnar han manualen och bygger utan att någon behöver hjälpa honom. Den här byggsatsen, som är från 7 år enligt rekommendationen, kan man bygga till tre olika slags dinosaurier. 


Ava kan skriva bokstäverna så fint, men behöver lite hjälp att få ihop orden. Pyssel, teckningar och att måla i målarbok, det är hennes specialitet. Samt att komma med små kloka funderingar. Tänk vad man kan då man är 5 år ( Konrad) och 4,5 år ( Ava). 




Karl-Petter, tre år och tre månader, han ser och lär, och vet så mycket.  Och är också riktigt bra på att bygga lego, även om det är ett tag tills han följer manualer.... 

Absoluta glädjeämnen, de där tre!

Önskar era alla att finna glädjeämnen i tillvaron denna vackra, men oroliga., helg.



20 kommentarer:

  1. Så kul att fixa sig och dina glada ögon, ,-) Glad ögon får jag höra att jag har, det är kul, GRATTIS till vinsten! .-))) Rolig grej ni är med på. Att jobba i lag. Greta var ju ett smart svar.
    Visst kan man unna sig att äta lite för mycket om du är där o maten är god!
    Skotta bort snön så är du på NOLL igen! ,-) Ovanlig vas! den gillar jag.
    Ja snuviga barn hör till livet, så är det bara. Kul att umgås extra med de tre,-) Visst är barn härliga och kluriga. och så mycket dom kan i låg ålder, jättefina bilder på dina tre söta barnbarn! Ha en fortsatt fin Helg! KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott att äta lite annorlunda mat. Framförallt några väldigt goda sallader.
      Du kanske har målningar på barnbarnen? Kram!

      Radera
  2. Fint att läsa.
    Just nu är det sovstund för M här hemma hos oss, så jag sitter ett par minuter framför datorn, innan jag själv vilar i läsfåtöljen en stund. ZZzzzZ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ert lilla glädjeämne! Bara att njuta! ❤

      Radera
  3. Grattis till vinsten!
    Maten lät också god.
    Barnbarn är härligt att tillbringa tid med. Känns som evigheter sen, men så länge sen är det inte.
    Soligt och fint idag, kan nog bli utefika.

    SvaraRadera
  4. Tack
    8Sitter på altanen en stund. Får fånga solen när den visar sig. Gott!

    SvaraRadera
  5. Grattis till vinsten. En fin vinst. Jag tycker det är fint med olika glas pjäserna, skålas, vaser, karaffer mm.
    Just nu är det så tråkigt att jag vill inte titta på nyheterna.
    Vi har som ni, tre underbara solstrålar. Astrid fyller 6 år den sista februari (29 februari) Melker är 3 år och 7 månader, och lille Melker är 8 månader. Underbart att träffa de små liven.
    Och idag har vi en underbar dag! Vi satt åter ute intill stenladan och åt korv med bröd till lunch, så härligt. Stefan har kört ut i skogen, och jag har hängt ut tre maskiner tvätt, hoppas att den torkar i solskenet.
    Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj! Vi har inte fått ut torkställningen än. Snö täcker dessutom fästet. Men gott är det.
      Har gått en ordentlig runda och insåg att jag skulle tagit på mig fleecetröja ist för täckkappa.
      Vi får njuta och glädjas åt våra små! Kram

      Radera
  6. Stort GRATTIS till vinsten i quizet! Ni är ju otroligt duktiga. Å god mat på det, jo man tackar:-) Det är bara göra om nu när allt är nästan som vanligt igen.
    Dina barnbarn är verkligen otroligt söta. En liten överraskning för mig är att Ava är yngre än Konrad. Det trodde jag inte.
    Lego är den absolut bästa leksaken ever. Minns när jag var liten och fick min första sats som inte var i närheten av dagens lego. Det var underbart att "konstruera" och bygga hus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ! Ava är stor för sin ålder. Och kan så mycket. Hennes tankar är så djupa... Sju månader ...och en halv... yngre än Konrad.
      Lego är bästa leksaken! Finns så många olika serier nuförtiden! Gäller att inte blanda ihop de olika byggsatserna

      Radera
  7. Små utflykter i bästa sällskap är trevligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut .. behöver inte vara så "märkvärdiga" resor...

      Radera
  8. Visst är det viktigt med glädjeämnen i vardagen. Väldigt viktigt. Jag försöker att varje dag göra något som jag blir extra glad över. Kan vara i det lilla. Tycker detta är så viktigt. Stort grattis till er quizvinst. Bra jobbat. Vilket lag ni måtte vara. En trevlig kväll blev det och med god mat som det där lilla extra.
    Vad gäller barnbarnen så visst är det roligt att följa dem. Så fina bilder på din trio. Mina barnbarn nu 8 och 12 år och det har varit så roligt att följa dem. Och visst är det en stor glädje i sig.
    Även här är lego fortfarande viktigt för den yngsta men för Max så är det nu mycket annat som gäller. Men mycket av det han byggt finns uppsatt på hyllor i hans rum.
    Båda killarna har också gillat att läsa bruksanvisningar och utifrån det byggt sina lego.Lego är verkligen perfekt.
    Kram och trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att lego är lite mer för killar än för tjejer. Men nu finns det något disneytema som är inbjudande även för tjejer.
      Man behöver träna för att bli bra på något, och de här killarna lär bli bra på att förstå instruktioner. Tror även man lär sig tekniska lösningar.
      Solen skiner idag också. Gott

      Radera
  9. Grattis till er vinst! Så härligt att ni är igång igen. Vi behöver trevligheter och glädjeämnen i vardagen. Dit hör verkligen barnbarn också. Små kloka individer med härliga personligheter och en kravlöshet som man inte hade som förälder.

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog är det så att det där med att få vara morföräldrar är en ren och skär gåva. Detsamma till dej!

      Radera
  10. Grattis till segern! Bra jobbat!
    Ja, barnbarnen är verkligen en gåva - och lego är verkligen världens bästa leksak :)
    Ha en fin söndag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessa härliga barnbarn. Det bästa gåvan. Kram

      Radera
  11. Grattis till segern! Ni verkar oslagbara. Frågesporter är alltid kul och extra kul när man tävlar i lag. Håller helt med dig om att barnbarn är det bästa som finns. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi hade inte haft rn chans "På spåret" dock! Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas