söndag 6 februari 2022

Snöfall

 

Eller rättare sagt, snöfall och risk för "tantfall" . Så jag får göra som katterna, hålla mig inomhus idag. Eller göra som jag gjort de år som det fallit ordentligt med snö, och jag känt för att testa skidorna. Har kört upp ett spår på gräsmattan/ snömattan bakom huset och kört runt, runt. Bytt håll ibland. En runda på fyrtio(?) meter. 

Får gå den rundan idag. Ut på vägen vågar jag mig inte ..

Man varnade för den svåra halkan på lokalradion under morgon och förmiddag.  "Den värsta halkan någonsin"  sa man på radio. Undrar om allt blir värre med åren, eller om man bara förstorar alla problem som dyker upp?

Jag såg islagret på vår grusväg... och det var ett islager som täckte hela vägen ... innan det började snöa . Snö på is, det har en gång gett mej en bruten handled. Vill helst inte ha en repris på den händelsen.

 Norra delen av Götaland tycks ha haft problem med isvägar idag. 

Fick alldeles nyss en bild från svärsonen, där han visade hur han, tillsammans med pojkarna, glidit ner i diket i en kurva. Tur att det finns traktorer med dragkraft, så att man får hjälp  att komma upp på rätt väg igen . 

Ska bli kul att höra Karl-Petters version av händelsen. Konrads också, för den delen.


OS och Melodifestival. Kul för  Van der Pohl-killen att lyckas. En kille som väl alla måste tycka bra om. 

Har ingen relation till puckelpist, men den guldkillen har ju gjort en lika berömvärd insats han! En sådan massa träning och en sådan uthållighet det krävs! Är imponerad av alla elitidrottare. Speciellt de som tränar och tränar och vare sig tjänar jättemycket pengar eller exponeras i media!

Tittar gärna på "mello". Blir irriterad på alla tyckare, som tycker att programmet är kass, trots att de inte tittat på många år. 

Visst kan det kännas lite mycket med sex lördagar, men man väljer ju själv hur mycket man vill se....

I vanlig ordning så var jag inte så förtjust i gårdagens mest populära låt. Det var i första hand tjejens halvspruckna röst, som störde. Tyckte i så fall att Robins låt var bättre. Men man är ju lite färgad av att han kommer från grannsamhället i grannkommunen, Svenljunga....

Förstår inte hur den äldre mannen kunde gå vidare.... men kul att "gamlingar" får en extra chans.  Gillade Shirleys ballad bäst....

Då var det frågan... gå på en runda i trädgården eller ej..... Får suga på den karamellen en stund. Ljuset är kvar ett par timmar ännu! 












 

26 kommentarer:

  1. Efter lunch så tittade solen fram, Elsa och Jag fick med oss Stefan ut på en promenad, vi gick "Helmer-rundan" Härligt. Det är jobbigt med halkan, det var halt ute i går kväll. Snön har nu smält bort, igen, finns bara lite efter snövallarna.
    Varken Stefan eller jag gillar mello, så vi tillhör de få som bojkotta detta. Istället tittade vi på Morden i Midsomer.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med promenad! Gott att slippa snö ! Kram

      Radera
  2. Vi har lite liknande funderingar - denna söndag.
    Har inte de tv-kanaler som visar OS, men gläds självklart med framgångarna.
    Jag vågade mig ut med bilen (och kameran) runt lunchtid idag och här var det inga problem. Det lade sig lite snö på trottoarerna i Fristad, men ingen halka fanns under den. Ibland är det lättare att åka med bilen än att gå.
    Tyckandet om Melodifestivalen lär bestå.

    Önskar dig en fin vecka!

    SvaraRadera
  3. Blev en "promenad" i trädgården. Funkar ju det också.
    Tur att det finns många kanaler att välja på. Man gillar olika. Bra så! Kram

    SvaraRadera
  4. Så stor skillnad det är med vädret i vårt avlånga land. Fyra plusgrader idag, all snö är borta för den här gången. Till och med isfläckarna på parkeringsplatsen är borta. Måste ja varit blåsten som torkade upp vattnet igår.
    Jättekul att van det Pool höll för favorittrycket med 47 hundradelar. Helt otroligt. Å du har helt rätt. Han är så charmig och positivt annorlunda att alla måste gilla den killen. Det gäller även 21-åriga Valter i puckelpisten. Efter alla skador med mera förtjänade han verkligen att stå överst på pallen.
    Sedan är det ju som vanligt här hemma: Pressen tycker att vi ka ta hem minst 15 medaljer. Å för det mesta håller storfavoriterna inte. Hittills är OS i Beijing inget undantag. Kul med otippade vinnare.
    Mello var ju en teknisk katastrof igår. Det var min bästis som berättade det. Programledaren fick visst improvisera under hela sändningen, eftersom bland annat röstandet med appen inte fungerade. Såg snabbspolningen och gillade 17-åringen - Theoz. Gruppens kläder kritiserades i media. Jag älskade den ledig klädstilen, helt i min smak. Kanske väl varmt, men det är en annan sak;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Duktig kille ! Synd att han inte gick vidare. Men han låter nog höra om sig i framtiden.

      Radera
  5. Kanske förstorar man upp saker mer och varnar so fort en snöflinga blir synlig. Samtidigt är halkan verkligen inget att leka med så den ska man ha respekt för. Olyckan är snabbt framme och ju äldre man blir desto mer ökar risken för arm eller benbrott. Dumt att riskera något.

    Jag gillade vinnarlåten och störde mig inte alls på hennes röst men Robins bidrag gillade jag inte. Shirley däremot sjunger bra så det var synd att hon inte gick vidare.
    Om man inte har sett ett program så blir det onekligen lite patetiskt om man har synpunkter på det kan jag tycka. Då är det bättre att hålla tyst.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns ju ingen anledning att kommentera det man inte sett på. Eller bestämt sig för att programmet är dåligt i förväg.
      Har vi inget annatcförcoss, då kommer vi att kolla de kommande programmen också.
      Ha det fint! Kram

      Radera
  6. Så ni har fått snö. Ja snö på is är förrädiskt, det vet ju jag. Men min handled är i varje fall på bättringsvägen så till nästa helg räknar jag med att inte känna något alls. Om jag inte ramlar igen ... för oj, oj, oj ... halkan här är just nu värre än någonsin. Gångvägarna ser helt fria ut men dom är som såpa. Trädgården ser ut som en isrink. Där är inte att ens tänka på att gå ut.

    Mello tittar jag på och jag gillade låten som vann. Däremot tyckte jag Robin B:s låt var rätt slätstruken. Många älskar att ha åsikter om mello. I synnerhet dom som inte tittar ... säger dom i varje fall. Ja, ja ... det finns mycket att välja att se på en lördagkväll så alla ska nog kunna bli nöjda kan jag tänka.

    OS tittar jag också på och grattar båda killarna till OS-guldet. Det första såg jag inte för då var vi inte hemma men dagens ... hu så spännande det var.

    Kram och var försiktig i halkan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tog en promenad i trädgården. Drygt 1000 kvadrat. Helt halkfritt! Gott att din handled bättrar sig. Inget kul att behöva gipsa! Detsamma ! Kram

      Radera
  7. Vi såg Melodifestivalen, många unga begåvningar, "mina" favoriter kom vidare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En del av de andra får vi nog höra i radion i fortsättningen! Också!

      Radera
  8. Den äldre mannen??? Menar du Danne Stråhed? Det var en välgärning att han gick vidare, man kan inte bli annat än glad av honom.
    Tycker det var ganska tätt låtar som gick vidare.
    Här hade vi en fin förmiddag, sen började det regna, vilket sen övergick i ymnigt snöfall. Nu låter det som regn igen…
    Glädjande nog hade en vintergäck tittat upp idag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finaste blomman! En av dem iaf!
      Tog rn promenad i trädgården. Fram och tillbaka.... många ggr. Halkfritt!
      Japp, Daniel hette han. Ingeb mellolåt... men en glad låt!
      Kram!

      Radera
  9. Oj. då! Mer snö! Ja, snön går väl an men ofta kommer ju halka med . Tror inte man hade tankar på halka i yngre dar. Jag hade det inte. Men bra att du har din snömatta.
    Skönt att dikeskörarna inte blev skadade men lätt hänt att halka dit.
    Jag är ju tämligen sportintresserad så visst blir det en del vintersport nu ett tag. Kul med guld i både puckelpist och skridskor. Tror att det blir fler.
    Såg "mellon" i går i bakgrunden och gillade Cornelia.
    Robin B vann inte hos mig men hos andra.
    Smaken är ju olika. Ofta är det så mycket annat än sång och musik många noterar. Tekniken inte minst.
    Kram och trevlig kväll,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tekniken var inte riktigt med igår. Kan förstå att det är mycketcsom kan gå fel i direktsändning! Detsamma! Kram

      Radera
  10. ;-)) vilken bra ide att ta ut skidorna och skida runt runt och sen byta håll ,-)) men det kan jag inte, tyvärr. Så halt ja bra att vara katt , jättesöt, ligga inne och mysa, för det är risk för livhanken ,-) Snö på is är farligt! och svartis som vi hade idag på sina ställen. Det blir spännande att höra de små pojkarnas berättelse av den händelsen ,-)
    Tyckte mello var underhållande igår ,-))) mycket humor! ,-)) Smaken är ju delad som bekant, tjejen som gick vidare tyckte jag om, speciellt hennes röst, som gick rakt in i hjärtat på mig ,-)) Danne Stråhed tycker jag är bra annars, men dålig låt.
    Vad du än valde hoppas jag du är felfri utan något brutet! KRAM och ha en fin kommande vecka.
    Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en stund i trädgården... Går att hå "rundor" där också. Ser lite tokigt ut med en massa upptrampade spår runt omkring huset.
      Detsamma! Kram

      Radera
  11. Då får du bli irriterad på mig då, för jag tycker att alla dessa melloprogram är kassa. Jag slutade titta på deltävlingarna för många år sedan. Tror det var när Trazan och Banarne var med.
    Sista deltävlingen tittar jag på, för att inte vara alldeles utanför "världen". Jag vill också veta vilken låt som ska representera Sverige. Sedan brukar jag försöka hålla mig vaken under den stora finalen.
    Nils van der Poels lopp var såå spännande. Och så roligt att han lyckades vinna. Vilken kille!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men du står ju för varför du slutat titta. Inte går du ut på sociala medier och talar om det, varje gång det är meloditävling ?
      Strongt att du tittar på finalen! Klokt skulle jag vilja säga. Det räcker ju!
      Tror att Nils kan vinna en gång till. Tycker att det är en fantastiskt fin kille .
      Ha det fint!

      Radera
  12. Jag kan känna att det mesta förstoras upp mera nu än förr. Kanske ett led i att synas, läsas, komma igenom i mediebruset.
    Jag hade sett fram emot Mello, men jag har svårt att engagera mig. Jag har dessutom en negativ tanke om Oscar Zia. Åhnej tänkte jag förra året men han var bra då. Åhnej tänkte jag detta året då de sa att han skulle leda ensam. Men han var riktigt bra trots allt strul, bäst skulle jag säga. Jag får börja bearbeta de där negativa tankarna om Oscar Zia.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar inte honom heller. Hade varit bättre med två programledare.
      Inte lätt att hålla i en direktsändning, speciellt som det strular.
      Så jag kanske också bör tänka om.

      Radera
  13. fruktansvärt halt här också. I alla fall bitvis - förrädiskt med torr fin asfalt som genom skogspartierna förvandlades till skridskois ...
    Jag tittar hellre på annat än Melodifestivalen.
    Ha en fin ny vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lär vara halt idag också. Och sol. Man får ta det försiktigt! Ha det fint Kram

      Radera
  14. Haha, tantfall ska du akta dig för! Ditt skidspår är nästan som det jag har utanför mitt fönster, men där har de ju dragit spåren kors och tvärs över ängarna, detta för att snö saknas inne i skogen. Det åks iaf från tidig morgon till sen kväll, o massor av barn och ungdomar som säkert inspirerats av pågående OS! Mellon ingår inte i mina val av underhållning. Kanske svenska finalen och sen själva huvudtävlingen trots att den är förbenat lång...
    Ha en fortsatt solig dag, kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Soligt här också. Funkar att gå nåde i skog och åå väg idag. Skulle gärna ta en tur i "dina" skidspår. Detsamma! Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas