fredag 4 februari 2022

"Farligt"

 


Det är farligt snabbt vad tiden går. Har ju alltid varit så imponerad av er som får till blogginlägg dagligen. Det får inte jag.... och största anledningen till det, det är nog att jag vill ha några foton med. Just nu finns det inte mýcket att fota, och antagligen så är jag farligt nära någon NPF- diagnos, då jag alltid måste ha, om inte dagsfärska bilder, så veckofärska.

Nåja, säsongens sista amaryllisklocka, den kan vara värd att minnas. Har haft sex amaryllis sedan i november.  Den "fådda" slog inte ut alls, den bara torkade och en av de egenköpta var nästan lika dålig. Men fyra lökar, två röda och två vita, de har levererat. Nu är det dock slut på leveranserna.


Tulpaner, det är ett intressant diskussionsämne, så här års. 
Förra veckans torsdagsbukett, den fick gå hädan idag. Och då var den verkligen slutkörd. Men det blev godkänt, dock ej godkänt med beröm, för den - ganska dyra- buketten.

Den här buketten, bestående av  sex cerisespräckliga och fyra rosa tulpaner, köpte maken på ICA i onsdags. Extrapris: 39 kr.  Så man kan inte begära så mycket av de blommorna, kanske.  De spräckliga ser ut att slå ut, medan de rosa sannolikt kommer att torka i knopp.
Tycker allt att det är knepigt att man använder dyrt uppvärmda växthus för att odla blommor som  inte kommer att slå ut. Är det för tidig skörd det handlar om, är det oaktsamma transporter... ? 

Det lär bli ett antal tulpanbuketter ytterligare på vårt köksbord! Det hör denna tiden till!

Idag blir det ingen promenad! Totalt livsfarligt att gå på byvägen. Vill inte gå på den våta och såphala glansisen ens med broddskor. Regnet har strilat hela dagen och tagit bort de fem centimetrarna snö som vi haft några dagar. Det tjocka islagret, som finns kvar på grusvägen, den är fortfarande intakt. 
Får väl köra ett gympapass med Sofia, så det blir lite rörelse idag också.


Lunchen var farligt god.  Fredagar brukar allt som oftast vara uteätardagar. Idag blev det Höganloft, vid Isabergs fot,  i Hestra.


Isaberg, det är ett riktigt friluftseldorado. Har skrivit om denna pärla för friluftsliv tidigare på bloggen. 
Sommartid är det MTB, vandring, kanot/rodd, rodel, höghöjdsbana mm som lockar mängder av folk. På vintern funkar förstås rodel, men framförallt är det utföråkning som gäller. 
Strilande regn skulle aldrig någonsin lockat mig att åka i backarna. Men det var en del som trotsade  skitvädret. Det är väl så att många bokar en långhelg på anläggningen, med boende i  Isabergsbyn. Då vill man utnyttja den tid man har. Förhoppningsvis blir det bättre förutsättningar i morgon....


Det där med att jobba en dag i veckan och få lite extra pengar varje månad, det är också "farligt".  Det blir en hel del klickande på beställ, på olika webbsidor. En hel del till barnbarnen, och det är väl inte så farligt att skämma bort dem, när man är mormor. 

I tisdags hade det landat en tunn katalog från postorderfirman Cellbes, i brevlådan. Jag har inte handlat därifrån på flera år, så man kostar tydligen bara på mig de tunna utskicken. Eller också finns det inte längre några tjocka postorderkataloger.....

Tunikan på bilden, den var på första sidan av katalogen. 25% på jeanskläder, lockade man med.  Jag blev farligt lockad!  Tunikan blev beställd, liksom en klänning, en kjol, ett par jeans och ett par "capribyxor". Allt i jeanstyg. Samt en två-pack kortärmade toppar.... i marin och vitt, den ena randig, som skulle passa till såväl kjol som byxor.  Priset för sju plagg? 1688 kr. Var kan man köpa billigare? Inte i Ullared iaf. 

Kvaliteten? Ja, vad kan man förvänta sig till det priset? Kan ju inte ha några höga krav. 

Klickade iväg beställningen i onsdags. I dag , fredag, fanns paketet att hämta i PostNord-boxen i Grimsås. Snacka om snabb leverans. 

Det blev att prova sex olika klädesplagg då vi kom hem efter lunchen. Tänkte att det väl var något som jag skulle behöva skicka tillbaka. Men jag var helnöjd med alla. det var bara kjolen som var lite onödigt lång.  Nu är jag ganska lång, en bit över 1.70 m, och ändå var kjolen nästan fotsid. Funderade på hur den passar korta knubbisar som behöver halvstor storlek. Storlekarna på Cellbes sträcker 
sig från 34- 64! ( Undrarhur den som har storlek över 60 ser ut... ???)

Eftersom det är resår i midjan, så viker jag den några varv och får en bra kjol. I övrigt var den jätteskön. Jeansen och tunikan, och även klänningen, dem kan jag använda året om. 

Men nu får det vara köpstopp.... eller inte. Har kollat in en klänning på House of Lola, som jag vill ha. Den beställer jag på hemma-hos-försäljning ( trevlig grej) hos Pia, som har hemförsäljning  som fritidssyssla. 

Så kan det va, rent farligt för köplusten att ha lite extrainkomst. 

Hur farligt det var att jobba igår, det får framtiden utvisa. Omikron härjar vilt på skolan. Många barn är frånvarande, flera lärare har varit borta i veckan.  Idag så visade det sig att två av de kollegor som fanns på plats igår också har fått covid. Igen. Så det är bara att vänta och se hur det blir. Otroligt att man klarat sig så här långt! Som tur är, så är ju omikron mindre farligt än tidigare varianter, det är ju förståsigpåarna överens om.







25 kommentarer:

  1. Min senaste amaryllis slängde jag i början av veckan, den hade stått länge nog, men din var ett strå vassare och så fin, vita gillar jag som omväxling.
    Tulpaner är det dags för nu. Jag väntar bara på att Mysingen ska komma hem med några, men det händer nog inte, jag köper själv, eller beställer själv.
    Jag skriver inte heller varje dag, det skulle jag inte orka eller hinna, men ibland så händer det.
    Igår var det fläckvis halt här hos oss, men nu regnar det och all snö och is är borta, kanske lite kvar på mörka partier.
    Din lunch ser god ut, verkligen.
    Tänk att du kunde handla så många plagg för så lite pengar och att de passade. Det förvånar mig. Men, det är ju hur roligt som helst att få på sig något nytt. Tunikan ser häftig ut, snyggt.
    Trevlig helg.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tunikan var snygg på denna tant. Klänningen likaså. Man blir glad när det passar och ser bra ut. Kollade var plaggen var sydda... Pakistan. Känns väl så där. Här sitter "rika" jag och köper kläder som de som tillverkat dem har fått allt för dålig lön för. Världen är inte rättvis !
      Snö här nu. Ovanpå isig väg. Blir nog att sitta inomhus i morgon också. Men 20 minuter med Sofia funkar. Det både värmer upp och piggar upp
      Kram !

      Radera
  2. Förstår precis vad du menar med blogginlägg och bilder. Jag vill också helst ha egentagna och nya bilder - fast jag ibland lånar bilder från nätet när jag har skrivlust och inga bilder.
    Idag hade vi tanken om en fotoutflykt men det var ju bara till att ändra på de tankarna, när vi tittade ut på ösregnet.
    Fick bli en utflykt till Beginners (i Knalleland) istället. :)

    Trevlig helg Anna-Lena!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser illa ut för promenad på grusväg i morgon också. Får ta stavarna och gå en runda på mossen!
      Ha det gott !

      Radera
  3. Japp, det där med att "bara" använda dags-/veckofärska foton känner jag igen. Det är bara till vissa teman som jag gräver i mitt osorterade arkiv.
    Väderförhållandena som du hade idag har vi haft hela veckan, eller till och med igår. Det gick inte att gå ut ens med broddar om man inte ville slå ihjäl sig frivilligt. Å det ville inte jag.
    Idag var det fyra plusgrader och den lilla snön vi fått är återigen ett minne blott... till nästa omgång.
    Klädesmärket du nämnde har jag aldrig hört talas om. Det ska jag googla. Har bara köpt kläder via nätet en enda gång och det var långt ifrån din succé. Orkar inte med eventuella returer. Så grattis till att du blev helnöjd. Å leveransen gick ju verkligen fort.

    PS. Schnitzeln såg gimla god ut. Det är evigheter sedan jag åt schnitzel... DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. God snitzel. Länge sedan vi åt också
      Även om jag är en stor tant, så har jag lätt för att hitta kläder. Och det är ju bra!
      Snö på isen nu. Får gå ut på mossen imorgon och hämta lite luft!

      Radera
  4. Visst går tiden snabbt! Jag har nog alltid, som vuxen, tyckt att det varit så och inte minst både under åren i Peking och här hemma som pensionär.
    Vad gäller bilder vill jag också allra helst ha färska bilder, men i en del inlägg så passar det bra även med några reprisbilder. Så det kan hända.
    Tulpaner vill vi också ha hemma nu. Men det är ju ibland knepigt med deras hållbarhet. Ibland spelar ju priset inge roll utan de kan vara trista helt oavsett.
    Kul med din beställning och att du blev så nöjd med plaggen.
    För egen del blir det bara resor och hotell som jag köper via internet. Har testat förr men har ju många bra butiker helt nära så då blir det att jag köper där när jag behöver något.
    Låter väldigt trevligt att ha fredagar som utelunchdag. Och visst blev jag nyfiken på denna anläggning. Men skidåkning i regn. Nej. Inget nöje.
    Liknande väder här idag som du har. Mycket regn och dimma, men det blev en kortare runda på kvällskvisten.
    Önskar dig en fin kväll.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snö på isen nu. Ännu värre.
      Det blir många nätköp. Funkar oftast. Näthandel är ju toppen gör oss som bor på landet. Faaast...jag vet att fötterna, som bor i centrala Malmö, också handlar en hel del på nätet.
      Detsamma! Kram

      Radera
  5. Dagsfärska bilder ,-) ja det försöker jag med, har hamnat någon målad fulbild till texten i bloggen som varit lite äldre, annars så. Så himla kul när allt passar som man beställt, då är det roligt att handla ,-)
    Det kan vara svårt då storlekar inte är vad de varit, beror på varifrån man köper.
    Ishalt här också, det är något jag inte gillar!
    Så ni går ut och äter alla fredagar, mysigt.
    Tulpanerna ser vackra ut, gillar färgen.
    Har inte skickat efter något sen i våras.
    Isaberg låter bra, finns mycket att välja på, tror ni har det bättre av det än vi -)
    Trevlig Helg! Ha det fint KRAM Primrose ,-9

    SvaraRadera
  6. Dina bilder är alltid aktuella.
    Det finns mycket att göra på Isaberg, men vi använder nog bara restaurang och vandringslederna. Men visst är det en fantastisk anläggning! Kram

    SvaraRadera
  7. Har inte sett någon postorderkatalog på många år. Sommarkatalogen var kul, när den kom mitt i vintern. Värre när vinterkatalogen kom när man var på semester. Det var inte alls lika kul.
    Man får blogga när man vill, det finns inga krav.
    Idag har det regnat hela dagen. Så tittar jag ut nu, då snöar det😖 Faan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snöat här i kväll! Tråkigt ! Men inget annat att vänta!
      Klart man får blogga när man vill!
      Ha det gott!

      Radera
  8. folk hittar väl sina kläder på nätet, om de inte går till affären, gjorde egen god köttfärslimpa med ungsrotsaker, och egna kanelkryddade äppelklyftor.

    SvaraRadera
  9. Låter supergott!
    Dåligt med affärer i Grimsås!

    SvaraRadera
  10. Det handlar inte om vi får covid, utan när vi får det...
    Jag har varit på några House of Lola, är väl ingen stor fantast. Men tur att vi alla är olika i både tycke och smak.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sköna material. Men man tycker olika. Tur det kram

      Radera
  11. Tänkte länge att jag skulle ha något lite extra att sysselsätta mig med under pensioneringen. Än har jag inte hittat något som jag "går igång" på.
    Jag som har fotointresse och lägger ut bilder på min andra blogg och på Instagram kan känna det befriande att jag kan svamla iväg i text på min "En vanlig man" utan bilder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte ens funderat på att du gör så! Kollar ju din andra blogg. Är det bara bilder, så kommenterar jag sällan. Konstigt!
      Gillar ju egentligen din ordblogg bäst. För du är väldigt bra på att skriva....och på att fota
      Där fick jag något att fundera på! 🙃🥺

      Radera
  12. Jag kan bara hålla med ... tänk så duktiga en del är att göra dagliga inlägg - och jag är som du och vill ha bilder i mina inlägg.
    Många år sen jag såg någon postorderkatalog- trodde inte det fanns några såna längre, Cellbes var länge sen jag handlade från, men nu ska jag nog kolla in deras hemsida. Tack för tipset :)
    Ha en fin lördag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag handlat från Cellbes då och då. Bättre kvalitet än vad mam kan förvänta sig! Lite synd bara... När det är så billigt, då blir det ändå lite slit och släng.
      Detsamma ! Kram

      Radera
  13. Dagliga inlägg har blivit en rutin men det får till följd att jag återanvänder gamla bilder och så får det vara.
    Har man råd så ska man unna sig är min filosofi sedan ska man självklart inte handla omdömeslöst. Cellbes har jag aldrig beställ från men av katalogen att döma har de prisvärda kläder. Kvaliteten? Tja det brukar vara så att man får vad man betalar för. Vardagsplagg behöver inte vara så dyra tänker jag.

    Denna vecka köpte jag tulpaner i blomsteraffären. Tre gånger så dyra som på ICA men de slår ut precis som de ska. Då är det okej att betala mer.

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
  14. Tänker så om kläder som jag vet kommer att användas mer vardagsbetonat. Helt ok att slita ut!
    39 kr tulpaner var ingen hit! Blev nejlikor i blomsteraffären idag.
    Ha det gott! Kram

    SvaraRadera
  15. När jag började blogga var jag väldigt flitig och skrev varje dag, men det har tunnat av med åren. Nu blir det bara 3 inlägg per vecka. Man tycker jag skulle ha mer tid att skriva nu som pensionär, men så är det inte. Jag tycker inte jag är så mycket saktfärdDet blir ju aldrig långtråkigt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket också att jag inte alltid tycker att jag har något att skriva om. Men både du och jag skriver ganska mycket, då vi skriver ett inlägg. Så det jämnar nog ut sig....Ha det gott!

      Radera
  16. Jag handlar på Cellbes just för att de har rejäla storlekar, jag som är 157cm åt bägge håll behöver det...
    Men, jag har börjat tycka att kläderna är enahanda, alla mönster och modeller har jag sett förr. Annars tycker jag att kvaliteten är okej och priserna likaså. Jag har länge haft många mil till närmaste klädaffär men nu har jag börjat handla lite inne i Falun, kul som omväxling!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas