söndag 14 maj 2023

Födelsedagsfirande

 I dagarna två har vi firat maken, som fyller 70 idag! Otroligt...tänk vad tiden går. Jag var 20 år nyss fyllda, då vi träffades.  C-E var halvåret äldre.  Visst är det länge sedan ... och mycket har hänt och förändrats... men ändå...50 år! Ännu mer konstigt känns det att det är 70-årsdagar detta år!

Har ungefär 130 bilder från gårdagen i telefonen. De få jag tog med systemkameran, de har jag inte hunnit titta på. Några av mina egna bilder samt ett antal av de bilder döttrarna skickat är minst lika bra ..

Får bli text först...och sedan ett antal bilder...enklast så när man bloggar med mobilen 

Vi hade sedan länge bestämt träff med döttrarna och deras familjer i Halmstadsstugan. En sådan tur vi hade med vädret! Sol och sommarvarmt!  Och helt underbart i trädgårdarna vid Östra stranden. Våra syrenbuskar hade börjat blomma, och päronträdet, det var alldeles översållat med blommor.

Hann med två turer till stranden.  Första gången var alla tre barn samt deras pappor med. Papporna badade.... eller ja, de doppade sig på grunt vatten. Alltså kunde ju inte svärmor vara sämre. Jag tog mitt dopp efter lunch. På lite djupare vatten. Blev några riktiga kärringadopp. Och det var kallt! Men nu är premiärdoppet fixat!

Morfar blev uppvaktad i samband med kaffet efter lunchen. Han fick tillsammans med lite smått och gott, två biljetter till Kajskjul 5 i Göteborg. Föreställning i november. Galenskaparna i kombination med trerätters middag. 

Hoppas att det blir jag som får följa med!

Jag hade beställt bord på restaurang Pio klockan halv sex. C-E gillar deras fiskplanka, och jag tyckte att alla andra också skulle få smaka den. Barnen fick köttbullar .  Och visst klarade barnen av att gå på en lite finare restaurang. Fast de tyckte att de fick vänta onödigt länge på maten.... 

En timme höll de ut. Sen tog Karin med dem till en närliggande lekplats en stund, så att vi andra kunde avsluta måltiden i lugn och ro.

Karins familj stannade kvar i stugan till i dag. Vi andra åkte hemåt.  Jag  körde hem på  i det närmaste tomma vägar. "Alla" var väl hemma och kollade Eurovision. Vilket vi gjorde då vi kom hem också, och satt uppe ända tills det spännande slutet.Alldeles för sent för denna tant. 

Anledningen till att vi sågs igår, dagen före födelsedagen, var att Pio inte har söndagsöppet. Men det passade alla bra med lördagsfirande. Idag kunde C-Es syster och bror med respektive, komma på eftermiddagsfika, på självaste födelsedagen.Brodern uppvaktade med biljett till matchen Elfsborg-Malmö FF på Borås Arena om två veckor. Tidig seriefinal? Systern bjöd in till en resa till trakten av Varberg med frukost och vandring. Jag tror att jag får följa med ..😊

Prylar har vi så det räcker och maken är bra på att köpa kläder som ganska vill ha. Så det blev event-biljett från mej också. Passade på att köpa två, och den ena är min...😊.. Tomas von Brömssen, 80, sätter upp en enmansföreställning tillsammans med en orkester i höst. Presenten, det blev en biljett dit. Passade på att beställa en vandringsresa, till Cornwall och Devon också. Med "lätta" vandringar, 5 -8 km under fem dagar. Ska bli kul att äntligen få göra en liknande resa, som den som blev avbokad i samband med pandemin. Fast  med lite lättare vandringar...gissningsvis..

Några kul, men ganska intensiva dagar, blev det ... Man orkar en hel del fast man börjar bli "gammal"  . Vilket jag är otroligt tacksam över 

Nu gäller det att välja ur foton...

Helt i oordning... men det går bra det oxå



Glass, det smakar gott efter restaurangbesök och lekplatslek.


Mormor och morfar och deras "dyrbarheter" på Halmstads torg.

Jobbigt att vänta... och sitta stilla.


"Fåtöljen" på gågatan är lagom för en mormor med stor rumpa, eller alla hennes barnbarn.


Presentöppning!


Om barnbarnen är de dyrabaraste, så är dessa de näst mest dyrbara.


Karl-Petter var enda riktiga barnbadaren!


Alla tre gick en bra bit ut, då papporna skulle bada.


Underbart vid havet!


Besök på stugområdets lekplats, det hör till

Våra syrener blommade...och doftade.



Liksom päronträdet.  En härlig dag!






25 kommentarer:

  1. Vilekn perfekt helg att fira en jubilar på! Strålande solsken och sommarvärme.Vackra blommande träd, god mat och trevlig samvaro. Grattis till gubben, förresten! Och grattis till er båda, som har hållit ihop så många år!
    Bara en sak jag undrar över. Vad är ett kärringadopp?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett kärtingadopp är när man går ut i vattnet och sedan böjer på knäna, för att få hela kroppen... ja, utom huvudet då, under vattnet. Blev några sådana för min del...
      //Anna-Lena

      Radera
  2. Grattis till mannen som fyller 70 år idag! Så härligt ni fick det tillsammans allihopa och barnen var ju väldigt bra på att vänta ...för vänta får man ofta när man går på restaurang. Härligt att läsa om allt ni har haft för er, presenterna som kommer senare är suveräna, jag skulle gärna vara med jag också. Fortsätt nu att ha det härligt !
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, helt rätt presenter. Prylar... det har vi så det räcker. Kram//Anna-Lena

      Radera
  3. Grattis till mannen först och främst. Perfekt helg att fira i det vackra vädret.
    Jag har bara hört talas om Pio, aldrig ätit där. Tidigare var det ju vår sjukhusstad, när vi bodde i Halland. Då var vi där ibland. Både Äldsta och Mellan har bott där och även Yngsta under sommarjobb.
    Många härliga bilder från er fina dag. Bra presenter fick han också.
    God natt! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns många restauranger i Hd. Sextioårsdagen firade vi på Fritiofs... Är fiskplankan som gör att det blir några besök på Pio varje sommar.//Anna-Lena

      Radera
  4. Stort, stort GRATTIS till C-E din man! Otroligt att ni har "hängt ihop" i femtio år - fantastiskt! Det är kärlek det:-)
    Presenterna gissar jag var perfekta. Det är jag säker på!

    Å att ni premiärbadade - du hör väl min rungande applåd?!!!!! Är väldigt impad måste jag säga.
    Kul att din man fick fira sin "riktiga" födelsedag just idag - för om ni har haft det lika varmt och fint som vi, så var det sommarens början just idag.

    PS. Fotbollsbiljetten hade jag absolut uppskattat, fast inte med just dessa lag;-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Seriefinal ju! Eller... nej, jag tror att Elfsborg blir överfört av Malmö. Men jag är ju ingen expert.
      //Anna-Lena

      Radera
  5. Jag Grattar C-E även här. Det var en fin dag kan jag förstå.
    Dessutom gillade jag när texten låg samlad och bilderna därunder, men det är jag det. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Använder man mobilen, så är det enklast så.... och helt ofiltretade mobilbilder är det... //Anna-Lena

      Radera
  6. Ett Grattis i efterskott till maken! Ser ut som ni hade en alldeles perfekt dag för firning med både bad och restaurangbesök ... och presenterna var verkligen också perfekta! Härliga bilder!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Sommarväder ju! Kram//Anna-Lena

      Radera
  7. Ett stort grattis till maken din! Vilket bra och härligt firande det blev. Trevligt med restaurangbesök och att få umgås med nära och kära. Vilka fina och trevliga presenter det blev. Upplevelser har man alltid glädje av så nu har ni några saker att se fram emot.
    Härliga bilder och vilket fint väder ni kunde njuta av. Grattis till premiärbadet. Det har jag inte klarat av än men barnbarnen och deras föräldrar har.

    Önskar en glad måndag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det var kallt... och absolut inget bad. Men några dopp blev det! //Kram Anna-Lena

      Radera
  8. Vilket firande, vilka dagar!
    För säkerhets skull så efterhandsgratulerar jag C-E här också. Grattis!
    En resa till Cornwall - oj, oj, oj! Den kan väl bara bli helt U N D E R B A R.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är väldigt förtjust i brittiska öarna. Har ett klimat som passar mej, som vare sig gillar kyla eller värme! //Anna-Lena

      Radera
  9. 50 år tillsammans, ja kan man annat än gratulera! Ni måste känna varandra utan och innan, och då slipper man nog också nöta på varandra, kanske. Just den där relationsbiten ska jag inte uttala mig alltför mycket om, men jag är imponerad över alla som får livet att fungera så bra med samma partner. Trevliga dagar, och grattis även till premiärdoppet, käringbad vet jag inte vad det betyder, men att det gick undan förstår jag. Jag väntar nog en månad...minst. Mest avis är jag dock på er vandringsresa! Är du vän med bloggaren Hannele (Hanneles bokparadis)? Hon var på en vandringsresa i England med sin son ifjol, såg helt ljuvligt ut, och det bästa är att man gör något istället för att ligga på en sandstrand. När åker ni?
    Kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller att hålla ut... och så handlar det nog mycket om bekvämlighet. Vi har rätt stort hus...!😊
      Hade bokat samma resa som Hannrees innan pandemin.
      Nu reser vi med ett något billigare bolag... och dessutom ska alla vandringar vara lätta. Fick lite kalla fötter, när Hannele berättade om sin resa.
      Kärringadopp, det är just dopp. Men blöt blir man. God kväll! Kram//Anna-Lena

      Radera
  10. Stort grattis till maken! Och vilket härligt och varierat firande. Vad gäller uppvaktning/presenter så är ju upplevelser något som en verkligen uppskattar. Att sedan sprida ut presenterna under året är ju perfekt. Jag vet att vår bloggvän Ama alltid firade hela sin hade sin födelsedagsmånad som var oktober . Och när hon "nollade" blev det ett helt år. Fin och rolig tanke.
    Vad gäller von Brömsen blir det ev. så att vi också kommer att se föreställningen. Hoppas.
    Vandringen låter ju helt fantastisk. Och lika bra att göra det en vill när en kan. Absolut. Gläds mer er . Och både Cornwall och Devon är ju så vackert. När det kommer till vackra platser inser jag att det finns många kvar att besöka men jag får öka takten både här hemma i vackra Sverige och utomlands.
    Kram!
    Passar också på att gratulera er till 50 år tillsammans. Stort.

    Tack för fina bilder i samband med firadet. Väldigt roligt att få vara med på en liten hörna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då ses vi i Gbg sista söndagen i oktober! 😊
      Jo, precis, det gäller att passa på då länge man orkar. Kram//Anna-Lena

      Radera
  11. Grattis! Vi har varit gifta bara fyrtio år 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gifta har vi inte varit så länge.. Tror 37...men har ingen riktig koll...//Anna-Lena

      Radera
  12. Cornwalls South West Coastal Path är fint.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att den finns med. Beställde via Rolfs resor

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas