söndag 26 april 2009

Loppmarknadslass


Är loppmarknaderna en kvarleva sen vårstädningarnas tid? Tanken föll mej in, när jag samlade ihop ett lass "bråte" till loppmarknaden i en närbelägen by. Idrottsklubben anordnar en marknad varje år, och det är långt ifrån varje gång, som vi har något att skänka.

Ja, något att skänka, det har vi alltid, men det är inte alltid man ger sig tid till att plocka ihop en hög.

I morse var jag i källaren och kollade vad som kunde avvaras, och det var mycket. Fyra femtedelar av källarförrådet är utrymme för döttrarnas saker, och dom för jag inte röra - det kan alltid komma till använding nå´n gång. Säger de som befinner sig 6 respektive 25 mil från förrådet.

Nåja, det fanns ändå mycket som för länge sedan har ratats av mej. Lådor med glas och koppar nedpackade på nittiotalet, saker som jag tagit med från mitt barndomshem, saker som röjts bort nu när vi tapetserat om samt ett antal presenter som hamnade i källaren ganska omgående.

Det blev en stor hög, som nu står på verandan och väntar på upphämtning och ser man till innehållet, så består den mest av "fådda" saker - "arvegods" eller presenter. Ganska intressant - det vi köpt själva, det använder vi - men presenter och sån´t man tar med sig från sina gamla hem, det blir till stor del stående.

Ja, inte döttrarnas presenter - flera av dem är det "käraste" man har......

Det är svårt med present- prylar, och när man kommit över femtio, så har man ju slutat köpa sådana - då är det (charmlösa) presentkort och upplevelser som gäller när någon ska uppvaktas.

Vilket utifrån dagens reflektion är väldigt klokt.

Det finns mycket mer i källaren som skulle kunna skickas i väg, så där utan saknad. Mest presenter... men jag kände att jag inte riktigt kunde med att ta allt ... det är ju ändå saker inköpta av människor som bara velat väl. Och när man tänker så, då skaver samvetet rätt ordentligt...


Våren rusar fram i yster galopp, ärlornas bo under skorstensplåten är färdigbyggt, kabbeleka och svalört blommar, vitsipporna lyser vitt i hagarna .... och det är dryga 20 grader i luften. Visst är det en ljuvlig tid ... fast jag önskar ändå några regndagar .... det är otäckt med alla bränder som härjar....

1 kommentar:

  1. Det är härligt just nu. Vi fick några regnstänk idag. Som tur var efter att vår hajk med scouterna var slut. Våren är underbar! Stararna plaskar hej vilt i vår trädgårdsdamm. Ser riktigt skönt ut. Plåtade de första liljekonvaljerna som kommer att att öppna sina vita klockor vilken dag som helst. Ha det så skönt i vårvärmen!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas