tisdag 29 december 2009

Tisdagstankar

Man börjar smått vänja sig vid att vara ledig. Tankarna blir lite mindre tungrodda.
Funderade på om jag skulle vila dumma hälen idag eller ta långpromenad med nya inläggssulorna. Det blev det sistnämnda. Svårt att hålla sig inne när ljuset lockar där ute.

Man kan väl konstatera att det kändes bättre i hälen, med sula än utan. Och tisdagstankarna gick i riktning mot att när man är 56, jag då får man väl stå ut med lite skavanker och ömma hälar. Femtiosex år är ju en jättelång tid, med tanke på den tekniska utvecklingen under den tiden, så är det inte att undra på att mina kroppsfunktioner har gått en smula bakåt. Inte för att de båda hör ihop, men idag så gör inte mina tankar det heller. Hör det också till förfallet???? Nej, det är faktiskt ganska positivt att känna igen sig själv igen... : ))

Det blev en ganska lång runda, tack vare att granne G skottar upp sin skogsväg, som sammanlänkar vår by med andra småbyar.Promenaden gick på skogsväg, snäll snö- ingen is, byväg, riktigt isig- men inte speciellt hal, landsväg, såg inte hal ut - men var det.

Gårdagens dåliga samvete lättades betydligt, då jag insåg att med det väglag som nu råder, så ska man inte ge sig ut och köra bil i onödan. Trafikredaktionen i radio tycks ha kommit till samma slutsats.

Skolarbetet hann ifatt på landsvägen. Funderade på hur jag ska lägga upp arbetet med Stormaktstiden. Repetition av tidigare historia, instuderingsfrågor, skön och facklitteratur och en liten "djupdykning" presenterad i Power point.... Ja, så skulle jag vilja ha det. Det finns ett aber, och det är antalet datorer. Plus oviljan att "låna ut" de datorer som finns i en del klassrum. Hoppas att det löser sig ändå, och att alla kunde tänka datorerna som skolans datorer i stället för klassens datorer. En dator på två elever -med internetuppkoppling - oj, vad jag önskar att vi hade det, iallafall i femman och i sexan.
Rödkålskemi får bli första veckans no. Igen. Uppgift: Att genom att blanda olika ämnen få till olika färgskalor; Den röda. den blå och den grön-gula. Det blir kul, och en direkt utveckling på förra årets ph-skalegrundkurs.

Som sagt, skönt att komma in i gamla vanda tankemönster igen. Även om relationsfrågan också dök upp i tankarna. Det gör den ofta. Kom att tänka : TÄNK OM VI KUNDE GÖRA NÄSTA DECENNIUM TILL DE GODA OCH DE ÅTERUPPTAGNA RELATIONERNAS DECENNIUM.

En liten tanke smög sig: Men då får ju folk inget att ondgöra sig över.........men den dumma tanken slog jag genast bort.
Snön föll under den sista promenadkilometern. Hem kom jag som en glad, rödkindad snögumma.


2 kommentarer:

 1. Jag är helt med dig - gör nästa decennium till de goda och de återupptagna relationernas decennium. Hur tar vi hand om varandra? Det är en fråga som vi sysslat mycket med i vår styrelse i missionskyrkan det här året. Nu senast ikväll. Det behöver vi alla tänka på var vi än är och i vilka sammanhang vi befinner oss.

  Vi blir lite skröpliga med åren. Själv känner jag av lite vädervärk i mina leder. Det har ju varit omslag i vädret. Då brukar jag ha lite värk. Men det är skönt att vara ute i det härliga vintervädret. Hellre lite kyla än blask.

  SvaraRadera
 2. Jag är helt med er i tankarna på att göra nästa decennium till de goda relationernas. Intressant fråga ni diskutera Inga! Vi tar oss inte tid till att reflektera och framför allt att göra konsekvensanalyser...vad händer om jag gör så? Hur reagerar hon när jag gör på detta viset? T.ex.
  Sedan måste vi nog lugna ned tempot lite, och prata mer med varandra...inte om varandra.

  Nej, egentligen så vet jag inte vad som är rätt eller fel, men vi måste vara mer lyhörda och hjälpsamma mot varandra och då behövs närvarande tid.

  Kloka ord du förmedlar så här i slutet på året!1
  jag gick också en långrunda igår, det var ljuvligt att gå där och filosofera alldeles ensam. Ha de gott även de sista dagarna!!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas