söndag 13 december 2009

Lysande lucia

Yes, yes! Första luciaframträdandet blev superbra. Aldrig har väl ett luciatåg fått så långa applåder. Tomteshowen var också jättebra! Synd bara att pressen inte var på plats. Dåligt tycker jag! Grimsås, med kommunens största arbetsplats, har blivit mer och mer åsidosatt. Det är bara centralorten som gäller..... Inte klokt - man slänger ner en miljon kronor i Tranemosjön - konsult, muddring och stensättning- pengar som kunde räckt till små förbättringar som skulle betyda något på riktigt, i ett andra samhällen.
På torsdag är det bokbål och gravöl på torget i Grimsås, i samband med att biblioteksfilialen läggs ner. Bra initiativ - man blir taggad att delta i "Grimsåsupproret", för att ta tillbaka de mindre samhällenas jämbördighetsställning.
Idag och i morgon njuter vi av lite luciasång.....

2 kommentarer:

  1. Fin film, med härlig sång =)
    Visst är det trevligt med Lucia och dessa härliga sånger. har själv varit med i ett luciatåg idag...det händer inte så ofta minsann. Det var i kyrkan vi var några stycken som var med och sjöng. Kul!

    Vi har ju gjort vårt firande i skolan, så i morgon blir det en vanlig dag.

    Hoppas att tredje advent varit härlig...det har min varit.

    SvaraRadera
  2. Härligt med Lucia. Vi firar imorgon i skolan. Så har jag julfest på scouterna på kvällen.

    Håller med om att vi på landet och i de mindre orterna får stå tillbaka för centralorterna i kommunerna. Allt ska vara så stort nu för tiden. men det är oftast bättre med många små än en stor.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas