söndag 27 december 2009

Vardag vankas

Ja, lite så känns det allt, efter en underbart rolig och intensiv månad. Photostory är ett bra sätt att sammanfatta tillvaron, när man är fotonörd som jag. Har just satt ihop ett bildspel över senaste månaden och i minnet återupplevt många härliga stunder. Julmarkander, julförberedelser, juldagar. Mysiga minnen....
Juldagarna har varit roliga och intensiva. Jag har inte saknat bloggen ett dugg.... :)) Sedan döttrarna kom i onsdagskväll, då C-E stod beredd med den traditionsenliga dan före julafton-lutfisken, så har tiden bara flugit fram.
Julafton med mycket mat, massor av julklappar, kul kväll hos R, H och C. Juldag med stallgöra i ett regnigt Hjälshammar och TV och spelkväll härhemma. Annandag då döttrarna gjorde klipp på Lager 157 och då bror R med fru A-C, äldste son R med flickvän L var på besök. Förmiddagspromenad idag, i ett dimmigt vinterlandskap- sedan var det dags att köra K till tåget i Hestra. En kvart försenad kom hon iväg, i gott sällskap.
Det är ju knäppt - K är "hemma" 3-4 gånger om året - har så varit de senaste fem åren - ändå känns det lite extra i magen varje gång man vinkar av henne. Antagligen den del av hjärnan som blev kvar i magen, som känner lite extra nostalgi.
K är storstadsbo och kommer sannolikt att alltid förbli. Vi andra tre i familjen är riktiga lantisar, har väldigt svårt att tänka oss in i det liv som hon valt.
J åt lunch med mig och C-E och sedan packade hon bilen och åkte hem till H-hammar. Så nu är vi ensamma igen, jag och C-E. Utan något direkt planerat, i allafall inget gemensamt. Så därför känns det som om vardagen verkligen kommit i fatt efter en lång tid, då man hela tiden haft något att se fram emot.
Nyår är det snart, den firar vi med vänner i byn. Alltid trevligt! Och sen väntar flera spännande resor för min del....
Men på något sätt är ändå juletiden förbi, även om det är två veckor ( minus en studiedag) kvar av jullovet. Inte en enda dag har jag planerad. Vet bara att jag behöver lite tid att förbereda de första skolveckorna. Men det är säkert skönt det också .... att inte ha något att göra. Bara det att jag inte riktigt vant mig vid tanken än.... Och tomtarna, dem har jag redan tröttnat på!

1 kommentar:

  1. Man kommer fort in i vardagen igen. Och tomtarna blir man fort trött på. Därför har jag bara en framme och han är inte skrikigt röd utan grå. han står på pianot året om. Änglarna däremot blir jag aldrig trött på.

    Planera lagom mycket och njut av lovet.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas