tisdag 15 december 2009

Kortkris


Köpte julfrimärken idag. Det är ju dags för julkortsskickande. En ganska tokig sedvänja i vår tid, när man kan sända flashiga,blingiga, skränande hälsningar både med datorn och mobilen.
Men ändå ... en gammal tradition. Det är ju kul att få en vanlig pappersjulhälsning, absolut.
Köpte inga kort. Var säker på att det fanns i skrivborsdlådan.
Visst fanns där kort, men inte så många med julmotiv. De flesta var dessutom kuvertskort, som saknade kuvert i rätt storlek. Nu bestämde jag att de kort som fanns får duga. Det är hälsningen som är roligast. Motivet tittar man knappt på - iallafall gör inte jag....

Så iår finns det riktiga julkort, julkort i alldeles för stora kuvert, e-twinningkort och danska reklamkort i julposten. Hoppas att ni inte blir besvikna, ni som får lite tokig inramning av julhälsningen - det är ju tanken som är viktigast. ( Även om snäll-gurun Einhorn inte tycker det... men jag tänker inte som han.....)

"Snälla" gula tomtarfrån Lions i Tranemo kom med två checkar á 500 kr till sexan resp femman idag. Vi var med i en teckningstävling som är världsomspännande och handlar om fred på vår planet. Det blev inga priser till klassen, men väl ett kollektivt uppmuntranspris. Toppen tycker jag, att ge pris till kollektiv i stället för individ.
Pengarna ska vi använda till en annan kul grej. Några tjejer från ett gymnasium i Borås har erbjudit sig att ordna en skolresa för femman+ sexan. Det är deras projektarbete i trean. Resan ska gå till Boda borg i Sävsjö. De har fixat egna sponsorer, det fattades ett par tusen. Här kommer tusen kronor som en skänk från ovan. Tack Lions, tack tjejer för att ni valde OSS!

2 kommentarer:

 1. Det är absolut tanken som räknas =)) Jag håller på att skriva ut lite bilder där olika personer är med på ett hörn...de får bli mina julkort, och de har då inte julmotiv kan jag säga =)) Annars tog Stina ett roligt kort idag som ska bli julkort...det är ju snö och allting.

  Roligt att få pris, det är alltid uppskattat. Ni är duktiga som är med i alla tävlingar, det kräver planering och tid.

  NU är det dags för lite coaching igen. Ha de gott/ Bodil

  SvaraRadera
 2. Det är alltid kul att få pris. Det är ni säkert värda också. Och visst är det tanken som räknas, men jag håller ändå med Einhorn att det inte räcker med tanken. Man måste också agera. Sen kanske inte resultatet är så viktigt alltid.

  Jag brukar alltid göra mina egna julkort. Däremot varierar det hur många jag skickar. Ibland är det många som får, ibland färre. Har inte kommit till skott än i år, men imorgon ska jag sätta fart. Jag har redan en idé. Nu ska den realiseras.
  Ha det bra/ Inga

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas