tisdag 25 juli 2023

Ingenting

 Det är faktiskt vad jag planerade att göra idag. Ingenting. Mest för att det har varit någonting varenda dag, hela sommaren. Nu gick det si så där med att göra ingenting. ( Med ingenting menade jag att läsa en bok, från pärm till pärm, och därutöver göra ingenting, mer än att vara maken behjälplig med lite handräckning under måltiderna. Eller iaf äta det som serverades... )

Var på ytterligare en kusinträff i går. Fast då var det äldsta dotter och hennes äldsta kusin som träffades. Det är dessutom vårt gudbarn, så C-E och jag åkte med Johanna och killarna till Rångedala.

 Richard och hans familj har ganska nyss flyttat in i ett hus, bara några kilometer från mitt barndomshem. Var kul att  se det huset, som jag tidigare bara sett på håll, kul att träffa hela familjen, och kul för tredjedelskusinerna/sysslingarna, som är i nästan exakt samma ålder att träffas. Jättekul hade de ihop, trots att det var länge sedan som de sågs senast.


Det blev bara en barnbild tagen. Ingen bra  bild... mera en sådan som de som inte visar bilder på barn och barnbarn lägger ut. Men bättre det än inget.

Vad jag skulle komma till, det är hur genetiken slår igenom. Eller om det handlar om miljö. Att göra ingenting, det är jag inte bra på. Sitter jag framför tvn, så behöver jag ha en stickning i händerna... eller också sitter jag och spelar ett spel på mobilen, samtidigt som jag kollar tv. Lite jobbigt, om man ser på en fransk eller spansk film/serie...  Vi kom att prata om det igår. Richard är likadan, en rastlös typ. Så även hans far, min bror. Även vår äldsta dotter vill ha något för händer. Att göra ingenting, det klarar hon inte heller. Medan vi har andra exempel i släkten, där man verklige kan göra ingenting. Vore gott att ha den förmågan.... Vi är olika, och tur är det... men nog finns det egenskaper som tycks vara släktbetingade....

Hälsade f.ö. på hos bror och svägerska lite kort också. Det var flera år sedan som killarna var vid huset där mormor växte upp. Tyvärr var det regnigt och blött, så det blev inget besök vid min barndoms stenar. ( Jo, dom finns!)


Men som sagt, i dag tänkte jag ta en bok och sitta med den framför näsan hela dagen. Måste vara gott att kunna göra så någon gång, tänkte jag. 

Men så kom jag på... gymmet, där har jag ju inte varit på en vecka. Har lovat mej själv att det ska bli minst ett besök där, varje vecka. Åttio minuter på ett i övrigt tomt gym. Rockkanalen på radio, gjorde mig sällskap. Det spelas väldigt bra musik där, mycket från sjuttio och åttiotal.

Åkte ner till Hestra för att hämta några paket. Ett par skor av märke Merrell blev också inköpta. Kände att jag behövde ett par ordentliga goretexskor, som inte är helt nedslitna, om vi ska åka och vandra om en dryg månad. Fyrahundra kronor billigare än i fotspecialistbutiken i Borås.   Klart man ska handla alla friridskläder i Hestra sport och radio. En konstig kombination, men en superbra affär. Paketutlämning från de flesta företagen finns också där. Inte alltid att vi får våra paket till Hestra ( en mil exakt att köra). Det finns gånger då man inte kan välja ( oftast gäller det Post Nord) och då hamnar de i Tranemo.. sexton kilometer bort. Spelar egentligen mindre roll, vi veckohandlar alltid på ICA i Tranemo.


Efter lunch, som jag och maken hjälptes åt att fixa, ville jag gärna testa de nya skorna. Blev "Stockremmarundan" med en extra avstickare. Sex kilometer.  

Ljungen har börjat blomma. Västergötlands landskapsblomma. Vacker. men ändå lite vemodsframkallande. När ljungen blommar, så har det mesta av sommaren gått. Framförallt så börjar mörkret smyga sig på . Kvällarna är inte lika ljusa längre, och nätterna blir mörka igen. 


Tog en liten avstickare för att kolla myrliljorna. De har någon vecka kvar att blomma. Tyckte att det var färre blommor i år, än vad det brukar. 


Sädesfälten börjar också anta höstfärg. Vilket ingav lite mer vemodskänsla.... Nåja, än är det två fina månader kvar. ... Fast fyra härliga månader har redan passerat, april, maj, juni och ( nästan) juli....


Gick förbi många blåbärsställen på min runda.  Kände att jag bara "måste" plocka lite. Tog bilen tillbaka ut i skogen och plockade en liter. Gott att bara äta till mjölk eller fil. Maken hade varit på eftersök av kantareller i eftermiddag. Hittade så pass mycket, så att det räckte till två rostade mackor med stekta kantareller till oss var.  Blåbär och mjölk därtill... lyxmåltid! Blåbär är bra, de  håller sig fräscha  på sina kvistar i flera veckor än.

Kanske har jag gjort ingenting? Fast jag gjort någonting hela dagen. Nu ska jag bara skriva klart en inbjudan till resa genom PRO, sen ska se om jag kan sitta framför tvn och göra ingenting. Eller jag kanske skulle plocka fram lite stickor och garn....

I morgon ska jag besöka kiropraktor Josefin. Sen ska jag göra ingenting... mer än läsa den där boken då....



26 kommentarer:

  1. Hahaha! Att göra ingenting är inte din grej. Det har jag förstått. Du gör några halvhjärtade försök, men du är alldeles för "uppe i varv" än - för att vara pensionär alltså;-) Att vara aktiv passar dig nog bäst. Kanske ingen dum idé att fortsätta.

    Kantareller redan!!!??? Jättekul ju. Har sett några estniska kantareller hos den lokala ICA, men de var så svindyra att jag hoppade över köpet där.

    Hoppas du blir nöjd med dina nya vandringskängor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skor! Vill inte ha kängor. De hlr vintern till!

      Radera
  2. Samma här. Jag har också gjort ingenting idag. Läst en del i en bok bara. Och gått på sta´n där det var tillåtet med loppisbord längs gåtan just idag. Många var där och ville sälja, ännu fler var där och ville köpa. Eller titta i alla fall. Jag köpte en liten lampa för 20 kronor, sedan var jag klar. Fast jag vet inte var jag ska placera lampan...
    Du har helt klart gjort mer än jag på din ingentingdag.

    SvaraRadera
  3. Var i Borås för att köpa födelsedagspresenter till sonsonen, räkmacka och kaffe på Orion, en sväng via mor på vägen hem.
    Hestra Sport och Radio får jag nog besöka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra affär. Lite trångt. Bra priser.

      Radera
  4. Tycker du har gjort massor idag!
    Kul med kusinträffar, en del träffar man inte så ofta. Jag träffar ingen kusin längre.
    Blåbär är gott, men jag plockar sällan. Gott om ris vid Yngstas, men de som äger skogen är snabba.
    Sov så gott nu! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här klarar ingen att plocka "sina" bär. Och allemansrätten är bra.

      Radera
  5. Ler glatt åt ditt inlägg. Att göra ingenting känns inte riktigt som din grej. Och det är absolut inget fel i det. Barnbilden du tyckte var sådär tyckte jag var fin! Dom ser verkligen engagerade ut i det dom håller på med.
    Jag reagerade som du här om dagen när jag såg sädesfälten. Tänk att juli snart är slut.
    Lycka nu till med ditt kiropraktorbesök och sedan med att göra ingenting ...

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästan ingenting igår. Bokläsning, promenad och inläggning av Västeråsgurka

      Radera
  6. Det jobbiga med att göra ingenting, är att man aldrig vet när man är färdig.
    Igår gjorde jag ingenting, men hann inte bli färdig, så jag får fortsätta idag!
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  7. Jag tror att vissa människor har lättare än andra att göra ingenting. Husse är en fena på det men jag är inte lika skicklig där. Förvisso lärde jag mig att träna den sommaren jag hade hål på näthinnan men ändå... Nej, då föredrar jag när det händer lite saker.
    Jag tycker barnbilden blev bra och fint att träffas.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan vara lite lutning åt det manliga hållet... :-)

      Radera
  8. Haha, först måste jag säga att ni verkligen är en stor släkt! Brukar ni ha några släktkalas där alla utom bryllingar är bjudna? Vet när jag bodde i Fredriksberg att det var flera familjer som brukade anordna släktträffar kanske vart tionde år med himla många människor, de hyrde då Folkets Hus.
    Angående att inte göra någonting så måste jag säga att jag också är sådan, även fast jag är både lat och slarvig. Vid tv-tittande har jag tyvärr ovanan att äta, måste tugga på något hela tiden för att hålla händerna sysselsatta! Då blir det ofta popcorn, eller morotsstavar med dip, eller frukt. Myrlilja var en ny blomma för mig, jättefin! Och du, det är mycket sommar kvar, hela augusti o kanske september också om det vill sig! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är ingen stor släkt. Bara det att det är av värde att hålla kontakt med de man har blodsband med. Tycker att det är så häftigt att jag delar hälften av DNA med brorsbarn och en fjärdedel med kusiner...

      Radera
  9. Svar: Har inte den blekaste varför just du måste klicka på en himla massa bilder för att kunna kommentera hos mig. Kan lova dig att det absolut INTE är jag som bestämt det. Märkligt är också att vi båda ju har blogspot, och blogger/blogspot brukar bara kräva verifikation första gången när man "hälsar på" varandra. Sedan är det fritt fram om man kommenterar regelbundet.
    Blogg.se - där får man precis som du klickar på massvis med bilar, övergångsställen, cyklar med mera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inga problem med blogg.se. Men med blogger så kan jag antingen inte alls kommentera via mobilen... som på min egen... eller också måste jag kllcka i massor av rutor. Knäppt! Men vid datorn, så funkar allt....

      Radera
  10. Det var en ganska händelserik ingenting-dag!

    SvaraRadera
  11. Jo, visst blir man rastlös ibland...fast jag kan bli sittande med mobilen länge och spel a wordfeud bl.a! Nu försökte jag titta på serien"The Crown" och samtidigt skriva kommentarer på bloggar, det gick sådär! Haha!
    Visst har vi väl lite sommar kvar??? Det var länge sedan jag hade en sån sen semester, först på måndag i nästa vecka, så börjar den! Håller tummarna hårt för att vi ska få lite sensommarvärme!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. "The Crown" tyckte jag var så intressant, så jag kunde sitta lugn och fin framför tvn. Hoppas verkligen att din semester för med sig sol och värme, och att den också räcker ända ner till västkusten,

      Radera
  12. Jag känner inte till något blåbärsställe inne i skogen, men jag har buskar i min trädgård och de är fulla av bär nu. Jag äter så mycket jag kan för det blir sista säsongen för mig.

    SvaraRadera
  13. MIn bror har sådana där jätteblåbär. Säkert lika nyttiga dom... för blåbär ÄR nyttigt, sägs det. Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas