söndag 30 juli 2023

Lite sommarkänsla

 Tittade ut genom fönstret på morgonen. Såg en blå himmel. Föreslog att vi skulle ta den traditionella cykelturen ( jaja, elcykelturen då) till Erikson Cottage, för en förmiddagsfika. En stund efter tio gav vi oss av. Kanske liite för varmt för att ta på den nyinhandlade fleecetröjan från Engelsson...men det blåser lite kyligt då man cyklar med el-hjälp, så det var väl bara att dra upp ärmarna lite.

Vi var framme fem minuter innan öppningsdags, kl 11. Första kunden för dagen, alltså.


C-E beställde två olika bullar... surdegsbullar. Jag beställde en vaniljbulle ( med hallon) och en surdegsfralla med ost och skinka. Den senare levererades av en av de sommaranställda ungdomarna. Det var helt ok för henne att hamna på social medier. Härligt glad tjej.

En surdegsfralla blir man mätt av. En nybakad bulle går alltid ner. 

Halvvägs in på bullen kom förstås regnet. Bor man i Sveriges regnrikaste område, så får man stå ut med det. Flyttade oss under tak och kom att samspråka med ett sällskap på tre personer. De hade åkt tio mil bara för att fika på Erikson Cottage. ( Från Nässjö) Det var deras lilla grej, berättade de, att åka runt på olika sommaröppna små pärlor och testa fikat. En kul grej, tyckte jag.

Lite blöta blev vi på hemvägen... men den nyinköpta fleecen, den visade sej stå emot regn bra. Förstås... den är ju till stor del tillverkad av plast.....


Igår var jag med Johanna och killarna på ett annat trevligt... och barnvänligt.... fika-lättlunch-ställe. Stålboms i Falkenberg. K-P valde räkmacka... han älskar räkor... och vi andra tog en toast av något slag... det var ju lunch vi var ute efter.... Jättegott!
Det var Johanna som föreslog en dag i Halmstad och sedan en dag i Falkenberg, nu när det äntligen  blivit bättre väder och sommarkänslan kunde infinna sig. 
Vi började med ett besök på Engelssons. En synnerligen välbesökt butik för fritidskläder. Inga träningskläder, rena rama skogsmullekläderna. Vilket ju passar både mej ( och maken) och dotterns familj. Bra priser, bra kvalitet... hittade en härligt mjuk chokladbrun fleecetröja. Ett plagg som jag använder från mars till november. Det blev lite annat inhandlat också... sån´t som en tant som vandrar på vägar och stigar har användning för....


En stor lekplats skulle finnas  anslutning till "nöjesparken" Vallarna. 
Naturligtvis var där mycket folk. 
Många roliga grejer för barnen. Dessutom en plats där flera generationer träffades. Många mor/far-föräldrar var där tillsammans med barn och barnbarn.


En äventyrsgolfbana fanns det också. Killarna hade testat en sådan tillsammans med föräldrarna för någon vecka sedan. De vill gärna testa igen. Bra med en bana som var öppen, och inte hade en massa trånga hinder. Konrad blev riktigt bra efter hand. Med mormodern är det som det är.




Tror att killarna gillade "äventyrsbanorna" bäst. Till stor del gjorda av naturens material.  Det  passar oss skogstroll!

En tur ner till Skrea strand hann vi också. Orkade dock inte ta med oss badkläderna. Kul att se en annan strand än den vanliga vid Östra Stranden.


Lite strandhäng och ett härligt bad blev det under fredagseftermiddagen, då vi var i stugan på Östra Stranden, Halmstad.  Lite kallt i vinden, så resten av familjen avstod.  Gott i vattnet var det... och för ovanligheten skull  "högflod". Underlättar att slippa gå hundratals meter ( känns det som iaf) för att kunna bada ordentligt.


Riccardos har övertagit den gula kiosken på strandvägen. Riktigt god italiensk glass. Dyr, förstås... men utan logik i sin prissättning. En kula kostar 50 kr, två kulor 60 kr och tre 70 kr. Naturligtvis köper man två kulor och ber att få en extra sked..... lite ekonomisk måste man vara i dyrtider som dessa.

Tre dagar med lite riktig sommarkänsla. Har suttit på altanen och läst i eftermiddag.... utan  att en   droppe  regn överfallit mej. Hoppas att sommarvädret vill fortsätta... och jag kan stå ut med en skur eller två... bara det nöjer sig med det...






19 kommentarer:

  1. Tänkte nästan säga "grattis" till priset av en kula glass. Det är dyrare än i Stockholm, där en kula kostar 40 kronor.
    Erikson Cottage verkar vara ett riktigt inne-ställe. Kul att folk vallfärdar dit. Ett bra betyg.
    Är glad att ni i alla fall klarade strandhänget med en molnfri himmel:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, där har man lyckats. Verkligen mitt ute i skogen. En kilometer till sjö... Även Tareq Taylor har varit där....och gjort reportage. Elisabeth är bra på att marknadsföra sej... och att ta betalt...

      Radera
  2. Vilka fina dagar du haft! Att bli blöt på hemvägen är inte hela världen, värre på ditvägen!
    Skönt med bad! Har blivit alldeles för lite av den varan på sista tiden.
    Har hört mycket om Engelssons men aldrig varit där. God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Engelssons skulle säkert passa husvagnsfolk också. Bra fritidskläder helt enkelt.

      Radera
  3. Jag är ingen stor glassälskare, men igår köpte jag min första mjukglass. Mjukglass är egentligen en enda glass jag gillar. Det blev en modell mindre och med saltlakritsströssel. Mmmm, gott! Men nu är jag ganska nöjd med den varan.
    Kul för barnen med äventyrsbana. Det skulle mina barnbarn också ha gillat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äventyrsbanor är alltid populära för killarna. Jag gillar dem ... gjorda av naturmaterial. Nej, så mycket glass blir det inte... men jag köper gärna italiensk glass. Mycket mer smak, mindre söt... ja, den känns nästan nyttig...

      Radera
  4. Vilka trevliga och "goda dagar" och på olika sätt och med fina upplevelser på lite olika platser. Trevliga "fikaställen" gillas och för mig blir det ofta räksmörgåsar. Är inte så mycket för det söta. Men visst finns det undantag.
    Var in och tittade på Eriksons Cottage men att övernatta och betala mellan 3000-5000 sek /natt skulle jag inte göra för at bo i ett av glashusen.
    Fint att spendera tid med barnbarnen och deras mamma. Och denna fina lekplats förstår jag var populär.
    Vad gäller priset på glassen är det mycket om en jämför med det bästa i glassväg som finns i Stockholm 35-50 kr /rejäl kula. Å andra sidan så är ju priset för bra glass värt det.
    Och sköna sommardagar är så välkomna.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är märkligt hur mycket folk vill spendera föra att bo i de där husen. Två av tre glashus var bokade september ut, berättade Elisabeth. Ett av husen, som visserligen har lite sjöutsikt, ligger i utkanten av ett hygge. Heltokigt! Men husen är häftiga... visst är de det. 2000 skulle dock vara gränsen för mej! Nu är det "vanliga" vädret tillbaka. Grått och regn....Kram

      Radera
  5. Väldans vad ni reser runt, bra att passa på på sommaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det gäller att hitta på saker medan man har orken.

      Radera
  6. Bra fikaställen är ju en fröjd! Minigolf är jag värdelös på...får väl jobba lite mer på den biten! Ja, visst är det lite väl mycket regn denna sommar...idag börjar min semester, vaknade till ett rejält åskväder efter nattens jobb..suck!
    Mysigt att umgås med barnbarnen, nu längtar jag efter Samuel som varit på västkusten med sin familj och mormor och morfar......
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grattis till semester! Förstår att du längtar efter Samuel. Nu är det er tur att få rå om honom. Ha en fin första semesterdag! Kram

      Radera
  7. Den där tjejen hamnade på mina bilder i fredags då hon serverade svärdottern. :-)

    SvaraRadera
  8. Riktigt go och mysig tjej.En sådan som man blir glad av!

    SvaraRadera
  9. Vilka njutbara och härliga sommardagar som ni har haft! God fika, goda luncher och trevligt sällskap dessutom. Känner att vi har fikat lite väl lite så det borde det bli ändring på. Man får ta tillvara på dagarna som är okej för sitta och vänta på strålande sol det duger icke.
    Engelsons har jättebra plagg och vår brukshundsklubb beställer det mesta därifrån. God kvalitet men till hyfsade priser tycker jag.
    Klart att man tar två kulor och en extra sked. Allt annat vore ju väldigt dumt :D

    Önskar en fortsatt fin måndag nu!

    Kram

    SvaraRadera
  10. härligt somrigt inlägg från din del av landet. Nog skurar det här mest varje dag, men inte från morgon till kväll, oftast har vi fint på förmiddagen och sen mulnar det på för att bli regnigt sent på eftermiddagen. Dagens regn låter vänta på sig, men det kommer! Glass är dyrt JA! Säger hon som redan smaskat i sig tre glasskulor denna sommar, två fler än ifjol. Dessutom delar hon med sig till en fyrfoting så det blir inte så mycket. Fick en kula till halva priset idag, vet inte varför, då k ostade den 22,- jisses tänkte jag! Inte gillar jag heller sådär långgrunt som det såg ut, det värsta är ju att doppa sig! Fikaställen går jag sällan till, bara om jag känner för en macka när jag är på språng. Men håller med om att det är härligt att vistas i fin miljö, synd att det kostar, hihi
    Njut av sista julidagen, kram från pörtet

    SvaraRadera
  11. Haha - skrattar gott åt glass-knepet.
    Dina inlägg med familjen ser alltid så trevliga ut Anna-Lena.

    SvaraRadera
  12. Så trevligt med dotter/barnbarnhäng.! Kram Lisa

    SvaraRadera
  13. Så härligt det ser ut. Det är kul att testa lite olika mat-och fikaställen. Det har vi också gjort en del i sommar. Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas