söndag 16 juli 2023

Trött på Blogger

 


Nu är jag trött på Blogger. 

Men vad ska jag göra åt det .. jag har "hela mitt liv", nästan 15 år tillbaka där...och vill gärna fortsätta med det, så länge det finns några bilder och tankar att spara.

Egentligen är det mobilfunktionen som har försämrats. Är lite bekväm och sitter väldigt gärna kvar i favoritfåtöljen och , ⁸framför allt, kommenterar... men skriver också på bloggen och hämtar bilder från mobilen. Går jag en trappa ner och och använder den klumpiga laptopen, så funkar alla funktioner.


Det är kommentarsfunktionen som är så "knäpp". Mina egna kommentarer... hos några av bloggvännerna samt hos mig själv, vägrar att publiceras. "Kan ej publiceras just nu, försök igen om en stund" Det meddelandet kommer upp allt som oftast.

Hos några av bloggeranvändarna måste jag bevisa att jag inte är en robot, och klicka på bilar/bussar/cyklar eller vad som efterfrågas på upp emot fem bilder, för att kommentaren ska visas.  Irriterande.

Och hos någon annan  så funkar allt perfekt. 


Absolut världsliga problem. Dock irriterande. Har kanske med inställningar och göra... och jag ser inte vad jag ska markera för att det ska bli annorlunda.

Eller också får bekväma tanten lösa det hela genom att använda datorn ..


Helgen har bestått av "barnvaktsuppdrag" igår och långpromenad och lite hemmafix idag.  Vädret? Typiskt svensk sommar. Regn varenda dag, ganska behagligt där emellan. Naturen mår bra igen. Jag skulle önska några  stranddagar... men tar hellre detta väder än en värmebölja, likt den som drabbar medelhavsländerna. Otäcka temperaturer... känns riktigt olustigt. Och det där med att spendera någon sommarveckor vid Medelhavet, det är något som man inte längre skulle fundera på.


Helt plötsligt kändes det superdumt att skriva om mina mobilproblem gentemot Blogger.  Men nu är det iaf gjort.

19 kommentarer:

  1. Jag hade mycket problem med Blogger på slutet. Provade mig fram och det slutade med Wordpress. Det gick att föra över alla inlägg. Men man kan ju också behålla sin blogspotadress och inläggen där och hänvisa till sin nya blogg. Eval8

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte att det är fel på blogger och din mobil, istället så tror jag att det är din bloggvän som har den inställt på att du ska bevisa att du inte är en robot.
    Ha en fin dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
  3. Jag ser blogger som dåligt mobilanpassad och håller med dig om att det är svårt att kommentera via mobilen pga av olika problem. Jag bytte tema till en av de senare, även nu gammal den är mer mobilanpassad för bilder och text fyller ut hela bredden på mobil eller surfplatta, men kommentarer är fortfarande svårt. Det blir som anonym trots att jag har detta konto som jag nu kommenterar på.
    Anser att wordpress är bättre mobilanpassat, men som du säger jag har också 15 år av bloggande på sparat på blogger. 15gb av bild och text på blogger mot numera 1gb på wordpress talar ändå för blogger särskilt vi som gillar att fotoblogga.

    SvaraRadera
  4. Jag har vid flera tillfällen kollat runt för att se om jag har någon fel inställning på webbläsaren eller i bloggerinställningarna. Jag har gjort vad det står man skall göra om man har problem. Men det hjälper inte. Problem att svara på min egen blogg trots att jag är inloggad känns lite konstigt. Allt detta existerar bara på mobilaenheter. På laptopen är det inga problem.

    SvaraRadera
  5. Jag som använder blogg.se har också problem ibland. Fast jag så gott som alltid skriver på min dator och inte på telefonen. Det ÄR irriterande, särskilt när man tycker att man gör allt som man gjort tidigare... så varför fungerar det inte nu?
    Och att byta till annan bloggadress vill jag inte heller, jag vill ha alla mina inlägg samlade på ett ställe.

    SvaraRadera
  6. Tack för kommentarer och råd. Funkade inte att kommentera i mobilen idag heller. Men datorn finns ju att tillgå. Kunde förstås använda skoldatorn att ha i knäet på ovanvåningen. så sitter jag oftast då jag planerar mina musiklektioner. Med lskolans laptopen i knäet.
    Vår egen laptop är stor och klumpig. Siffror vid sidan också. Maken... tidigare ekonom ville ha det så. Tror aldrig han använder dem. Känns ändå att skoldatorn ska användas till "jobb". Vet att jag tänker dumt där.... Nu ligger den oanvänd i "skolväskan" hela sommaren....
    Ser inte hur jag ska ställa in kommentarer på annat sätt. Och att folk ska behöva klicka på bilar och båtar och brandposter... det vill jag inte. God måndag alla! // Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att verifiera kommentar med att klicka på bilar och annat är helt och hållet blogganvändarens inställning. Det går att ta bort med ett klick i inställningar.

      Radera
  7. Nej, sådan robot-kontroll är hopplös! Tack för att du inte har det! Eval8

    SvaraRadera
  8. Jag håller på att bli totalt nipprig på dessa verifieringsrutor som finns bland annat hos blogg.se. Trots att jag markerar rätt så får jag göra om och om igen flera gånger. Ärligt talat ibland så många gånger att jag nästan drar mig för att kommentera för jag vet vad som väntar.
    Själv har jag ju Wprdpress som jag tycker fungerar väldigt bra och även jetpackappen.

    Nog längtar man efter härliga stranddagar. Visst har vi badat mycket men det har handlat mycket om att parera och inte sköna heldagar på stranden. Nåja, det kommer kanske.

    God eftermiddag och kram!

    SvaraRadera
  9. Haha, jag förstår till fullo din frustration med bloggen! Jag har några vänner som använder Blogger och där jag får sitta o knåpa och kryssa på en massa bilar och broar o annat innan min kommentar går in, o det är jag så hjärtligt trött på så jag slutar hellre kommentera! Aldrig råkat ut för det hos dig. Själv har jag en sån pyttliten mobil (Phone7)så mina tjocka fingrar inte alls funkar för att kommentera i bloggar och bilderna blir jättesmå. Jag föreslår att du skaffar en Padda, en Ipad, då kan du sitta kvar i favoritfåtöljen men förmodligen funkar alla funktioner! Sedär, problemet löst! haha. Jag köpte mig en för något år sedan men den fick fötter...finns numera hemma hos en familjemedlem...hmmmmm Men då jag bor i en liten skokartong är min stationära dator alltid nära! Fina kossor på bilden, jag har ännu inte lyckats få närkontakt med flocken här i grannskapet! Kramen

    SvaraRadera
  10. Skulle gärna vilja hjälpa dig med blogger, men då jag så gott som aldrig bloggar med mobilen vet jag inte vad som är fel. Det enda jag vet är att man måste verifiera sig precis så som du beskriver eländet om man inte varit inne på en blogg på ett tag, typ fyra veckor.
    Märkligt att det inte funkar med mobilen, för när blogger publicerade sin nya version var den ju just gjort för mobilanvändare, inte för oss som använder datorer.
    Sedan kan du ju alltid kontakta blogger och ställa din fråga.
    Du kan ju alltid övergå till Wordpress, där man kan importera alla inlägg man gjort i blogger och blogg.se. Själv är WP alldeles för komplicerad för min IQ...

    SvaraRadera
  11. Jag använder både mobil och laptop när jag gör inlägg. Går hur bra som helst. I mina inställningar har jag att man inte behöver verifiera sig och alla kan kommentera. Dock vet jag att en del får hålla på med de där konstiga rutorna hos mig. Och det får jag göra hos en del andra webbplatser.
    På senaste tiden har jag haft svårt att kommentera via mobilen, den säger att Blogger svarar inte.

    Blogg.se har blivit helt korkad för mig att komma in på. Ibland kommer jag in via mobilen dock. Hos en del blogganvändare blir jag utkastad. Detta är ju världsligt, men MYCKET irriterande.

    Tror att det säkraste sättet att ha en blogg är att äga ett webbhotell. Men det kostar också en del.

    Må så bra och tack för alla fina bilder som du alltid visar från vardag som fest och alla gulliga barnbarn!
    Kram, Gerd

    SvaraRadera
  12. Att kommentera hos blogger tycker jag fungerar helt ok både från dator och mobil. Jag använder helst min MacBook laptop när jag kommenterar eftersom det där inte är så "plottrigt" . Men Blogg.se är bedrövligt att kommentera via laptoppen. En kan få kryssa i rutor ett tjugotal gånger trots att det är rät första gången. Via mobilen går det bättre.
    Jag har WP som jag betalar för på en egen domän och även om det kostar ca 1000 kr /år så tycker jag det är värt det.
    Jag är också glad för att jag inte nu spenderar tid vid Medelhavet. Tycker om att vara i Sverige sommartid och att resa fram på höstkanten. Vi var en vecka i början av juni till en liten grekisk ö och med +24 i luften och +21 i vattnet var det behagligt.
    Önskar dig fortsatt sköna sommardagar.
    Kram


    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni var verkligen rätt ute itid. Nu känns det lite tråkigt med den svenska sommaren dock... men det kanske blir bättre frem igenom. Kram

      Radera
  13. Förstår verkligen din frustration ... jag kan inte kommentera Bloggerbloggar via mobilen, men då jag oftast kommenterar via min laptop så stör det mig bara när jag inte har tillgång till den.
    Några bloggvänner kan jag inte få in i min läslista ... och det går inte att prenumerera på dem via mail heller.. Det är också frustrerande.
    Härliga bilder!
    Ha en fin tisdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har hamnat lite utanför min blogglista... trort att jag försökt flera gånger. Heltokigt! Men jag kommer ihåg dej ibland... du och LIsa ligger under alla andra i listan. Blir lite trött på att det blir så...

      Radera
  14. jag är inte trött, har Firefox (och vaffö min sida piper vet jag inte riktigt)

    SvaraRadera
  15. Jag orkar inte blogga från mobilen ,-) Jag använder datorn, så när jag är på resa bloggar jag inte alls, avskyr när det krånglar ,-)) Vill också stanna kvar här, har så många inlägg ,-)
    Ha det gott! KRAM från mig Primrose ,-)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas