onsdag 14 augusti 2024

Dagarna går

 Lånar Annkis rubrik idag. För nog är det så att dagarna bara går och och går. Kom att tänka på ABBA-låten " Slipping through my fingers".  Så känns det med tiden.

I morgon börjar de tre barnbarnen skolan. En i F-klass, två i klass 1. Vad hände, vart tog småbarnsåren vägen? Känns inte ett dugg längesedan som de var blöjbarn. 

Jag hör ju till dem som fyller dagarna med något. Kanske man skulle ta tillvara tiden mer om man lärde sig att bara vara lite mer. Om man reflekterade lite mer över nuet...


Måndagen ägnades.åt styrelsemöte i PRO och åt lingonplockning och kokande av lingonsylt. Åtta liter lingon gick snabbt att plocka då vi hjälptes åt. Rensa är måttligt kul, men går rätt snabbt med hjälp av "såll". Tolv burkar sylt blev det. Räcker för oss. Nu får lingonen mogna riktigt ordentligt innan vi plockar dem till lingondricka.


- Om vi skulle åka till Halmstad i morgon, sa jag till C-E i måndags kväll. Så kan vi passa på att äta fiskplanka på Pio innan vi åker hem.

Så blev det. En härlig dag. Varmt och skönt och avstånd mellan de solbadande på stranden. Vattnet var klarare än på hela sommaren och stranden hade blivit rensad från all gegga som legat i vattenbrynet. Härliga bad .. tills jag fick syn på en brännmanet.. Efter det höll jag mej nära land... och kollade mej noga omkring innan jag slängde mej i vattnet.

Fiskplankan smakade superbra. Koljafile, räkor, hel spenat och en himmelsk sås till det. Man blir övermätt, när man , som jag, är glupsk och måste äta upp allt.

Dagen idag har inte betingat ett enda foto. Inte mycket att fota; gym, läsa ut en halvbra bok, ett par timmar för att stämma av med kollegor inför skolstart, en tur till Rusta i Gislaved.  Och så packa. En badväska och en övernattningsväska tör två nätter. ( Väskan innehåller sannolikt kläder för en vecka... jag packar alltid för mycket..)

I morgon kör vi mot Kivik för att träffa bloggvännen eval8 och hennes man. Har ju sett " hennes" vackra stränder och gröna hav på så många bilder, att jag bara "måste" ta ett dopp där någongång. Ett aber bara; läste just på hennes blogg att det är 14 grader i vattnet. Fjorton grader! Trodde ju att Östersjön var lite uppvärmd så här års. Nåja, det gäller att bita ihop.

Har bokat övernattning i Ystad. På fredagen tar vi oss sedan så sakteliga mot Malmö och träffar dotter och dotterdotter efter skolan och jobbet. Förhoppningsvis kan vi uppleva något av malmöfestivalen. På lördagen tänkte vi åka till Skanör-Falsterbo. Har ju sett Znogges inbjudande badbilder.

Dagarna bara går... och även om jag försöker fylla dem med olika saker....så känns det ändå som om de snabbt, som om de vore sandkorn,  glider mellan mina fingrar.


14 kommentarer:

  1. Såg att vi har några lingon i vår egen lilla trädgård! Bra fiskluncher gillar jag, lagar för sällan hemma.
    Önskar du får riktigt trevliga dagar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev frutti di MMareifag. Gott!

      Radera
  2. Visst går tiden fort och även vi har en skolflicka nu. Sedan har vi ju våra minsta E:n som fortfarande är små. Jag tycker det är viktigt att fylla dagarna med lite gott och blandat och på så vis är det skönt att aktiviteterna börjar starta upp igen.
    Hoppas ni får en trevlig dag tillsammans med eval8 med make. Att bada i fjortongradigt vatten är inget för mig men du får väl offra dig ;-) Nu på morgonkvisten är det 19 grader i vattnet här vilket jag tycker känns mer anständigt. Hoppas det håller i sig så att ni får bada någotsånär njutbart på lördag. Jag och Miss T är säkert i faggorna så det hade varit trevligt om vi kunde "springa på varandra".

    Kram och ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sexton grader var riktigt gott! Så kul att träffa Eva-Lotta och se smultronstället.
      Badade på ett riktugt kallt ställe... 12 grader,,, norr om Simrishamn...Tobisvik under varma eftermiddagen. Blev verkligen bara ett dopp.
      Ystad nu. Mot Malmö...I morgon... via lite kringelikrokar. Tänkte äta lunch i Lund. Johanna pluggade ju där i sex år. Kul att återvända dit. Ses förhoppningsvis på lördag! Kram

      Radera
  3. Ibland så undrar man var dagarna har tagit vägen. Känns som om vi inte har fått någonting gjort denna sommar.. Men visst, Stefan har jobbat med veden, och jag har haft en del med "operation-rensning" på mammas grejer. Och har även påbörjat med min "dö-städning".
    Ha en fin dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår att du inte gått så mycket gjort. Jobbigt att ta itu med din mammas saker... Krsm

      Radera
  4. Det kan vara varmare idag, det vet man aldrig.
    Visst rinner dagarna iväg, det gäller att njuta varje dag!
    Nu är ni väl snart i antågande tänker jag🤗Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för idag! Så kul! Nu har vi sett det mesta av Ystad centrum. Ska vara i Malmö i tid för att gå med och hämta Ava på fritids i morgon.

      Radera
  5. Visst är det så att tiden rusar! Du har alltid mycket omkring dig och verkar ha en outsinlig energi :)
    Antar att du är hos Eval8 nu ... ha det så gott och hälsa från mig! Hälsa Znogge också om ni råkas!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt trevligt att träff Eva-Lotta och hennes man. Och härliga bad blev det. Kram

      Radera
  6. Den där fiskplankan skulle jag kunna dö för. Herreguuuuuu så god den ser ut - yummie, yummie:-)
    Ja, vi är lite annorlunda. Jag är inte så värst sugen att fylla mina dagar med "arbete". Det har jag gjort i 50 år. Med glädje. Nu tillåter jag mig att bara njuta i solen med bokläsning, gofika på olika ställen och lunch/middag på lokal. Om lathet var en dygd så...
    Ha en härlig helg i Malmö och Skanör-Falsterbo. Håller tummarna att ni får sol och värme både på land och i vattnet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varmt idag. Svalkande bad. Det kallaste doppet var 12 grader. Det blev ett dopp bara.
      Kan inte kommentera din blogg med mobilen längre. Får bli dator då jag kommer hem...

      Radera
  7. Jaa, dagarna kommer och går. Jag har ingen direkt ordning på dem längre och det känns skönt. Har väldigt lite inbokat, nästan inget alls. Men att göra finns och det görs efter behag.
    Lägger märke till att du gör väldigt mycket trevligt och mysigt, så visst, du ligger inte på latsidan.
    Ha nu en trevlig skånetripp! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Har börjat jättebra! Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas