måndag 19 augusti 2024

Vardag igen

 



Tillbaka till vardagen igen. 

En bild från gårdagens långpromenad. Några tuvor vit ljung.  Har bara sett det på denna platsen. Någon mer som har träffat på vit ljung?


Denna tid är den allra bästa tiden för skogspromenader. Så otroligt vackert!


Ljungstigen. Snart kommer man fram till lingonvägen. Det finns SÅ mycket lingon i år. Har kokat sylt, men ska plocka mycket mer bär och fylla alla tomma flaskor som finns i huset, med lingondricka.
Att ta vara på naturens rikedom känns superbra.



Det kändes bra att börja jobba igen. Tänk, vid sjuttio års ålder fick jag mitt liv första arbetsrum, delat med min ett år äldre kollega.

Jag har ju aldrig varit ifrån skolans värld, så det var väl inte så konstigt att man redan första dagen, kände sig "hemma" på klassrums-scenen. Samtidigt som jag också "längtar" till mina tidigare musikelever, och mitt torsdagsarbete i grannskolan. Det känns så dubbelt: Jag både önskar att man snabbt får en ordinarie lärare till klassen, vars lärare hastigt avled, samtidigt som jag gärna vill jobba i klassen några månader, nu när lärar-hjärnan kommit igång.
Och så skulle jag ju vilja ha mina "ordinarie" musiklektioner, samtidigt som jag inser att jag absolut inte ska jobba mer än tre dagar i veckan.



I morgon blir det "mormorstisdag" igen.  Fast på nytt sätt. Två killar ska hämtas på skolan kl 13. Känns roligt och som en stor ynnest att få en stund med Konrad och Karl-Petter varje vecka, även när de båda börjat i skolan.

Dagens promenad gick längs Dalstorpssjön. Skolan ligger nära sjön, och på torsdag tänkte jag använda no-lektionerna till att håva efter insekter samt bottenlevande djur i sjön. Letade efter bästa stället, och insåg efter en stund att den faktiskt ligger alldeles nära skolan. 

Tillbaka till vardag och väckarklocka. Känns rätt gott, faktiskt.




22 kommentarer:

  1. Ja, då var vardagen igång med besked för dig. Det blev ju mer arbete än väntat men jag förstår att ni ställer upp med tanke på omständigheterna. Grattis till ditt arbetsrum! Det var på tiden kan jag tycka men bättre sent än aldrig ;-) Perfekt att kunna ha NO-lektionerna så nära skolan men ändå i naturen. Kan tänka mig att det blir uppskattat.

    Vit ljung har jag aldrig sett och då växer det ändå väldigt mycket ljung här nere hos oss.

    Så mysigt att mormorstisdagarna fortsätter. Som det ser ut nu kör vi igång med våra onsdagar nästa vecka.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så fint att få träffa barnbarnen regelbundet.
      Har heller aldrig sett vit ljung på någon annan plats. Kram

      Radera
  2. Jag reagerade på den vita ljungen och tänkte först att den har planterats dit av någon..men mycket intressant..jag har aldrig varit med om det i skogen..och skogsmänniska har jag varit och är.
    Visst är ju livet fantastiskt spännande eller hur? Även om det finns tråkiga förtecken vad gäller ditt jobb med tanke på kollegans död, så är det ju ändå fantastiskt att du är på jobb, du trivs och vill vara kvar ett tag till. Hoppas att du och din lärarhjärna kan vara det,...Ha en finfin barndagstisdag imorgon och en fin kväll i kväll!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant att höra om ljungen . Borde kanske kolla med riktigt sakkunnig. Kan ju vara väldigt ovanligt.
      Få se hur trött man blir av jobbet. Men det är ju som längst, en termin. Kram

      Radera
  3. Vet du, jag har blivit så inspirerad av dina ljungbilder så jag gick ut en dag på en promenad där jag visste att det brukade växa mycket ljung. Och visst fanns det men ack så liten och tanig och torr. Här är så otroligt torrt. Inga lingon, inga blåbär och ingen svamp. Får njuta av dina bilder istället. Och du har till och med sett vit ljung. Härligt att kunna ta tillvara det som naturen ger oss.

    Fint för dig att vara tillbaka i skolan (även om omständigheterna inte är så roliga) och eget arbetsrum också. Grattis till det. Och imorgon är det mormorstisdag igen. Vardagen är allt inte så dum ändå.

    Ha nu en fin fortsättning på veckan!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. SÅ mycket ljung som vi har. Trodde att den växten var vanlig i hela Sverige.
      Ser fram emot mormorstisdag i morgon. Kram

      Radera
  4. Visste inte ens att vit ljung fanns, och den rosa varianter är en så typiskt höstblomma som alltid hamnar i offentliga blomsterutsmyckningar.
    Så är du tillbaka i arbetslivet igen. Tänker ofta på när folk gnäller att de troligen måste jobba till minst 68 för att få en pension de kan leva på. Du gör det frivilligt - jobba till 70 plus alltså. Och du gillar det till och med.

    SvaraRadera
  5. Behovet är väl stort efter personal i lärarvärlden precis som i vården, tänker jag. Och då är det väl fint om de som orkar kan göra ett handtag även som pensionärer. Jag har en väninna som är specialistsjuksköterska och jobbar fortfarande men deltid, och hon är 71 år.

    Du tar så fina naturbilder. Jag är riktigt avundsjuk på era vandringar, samtidigt som jag minns våra egna med glädje.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ju ocå snart 71. Men ålder är inget hinder. Det är väl hur man orkar och tungt arbetet är. Det är inte så jobbigt i skolan. Men visst kommer jag att bli trött varje eftermiddag. Det tar längre tid att återhämta rig, då man är äldre. Kram

      Radera
  6. Det är ändå tur att du och kollegan gärna ställer upp, när det tråkiga inträffade.
    Vit ljung har jag inte sett, i helgen lär vi vara ute i skogen en del, så då ska jag titta extra.
    Bra ni kan jobba ute, nära skolan.
    Hoppas er barnbarnstisdag blir fin! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen av oss tycks kunna släppa taget. Känn vinte som vi är så gamla heller. Inte när vi är i skolans värld. Jobbet i PROstyrelsen känns lite avigt just nu...

      Radera
  7. Ljunghedar är så vackra, börjar blomma, har lite på vårt berg.

    SvaraRadera
  8. Vi har vit ljung, köpt i plantskolan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men den här växer vilt. En mutation. Ovanligt gissar jag

      Radera
  9. Samma här - har aldrig sett någon vit ljung (vad jag kan minnas). ;)
    Skolan kan tacka sin lyckliga stjärna för att du och din kollega kunde ställa upp. Ni är guld värda i denna svåra situation.
    Kram/Barbro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi känner att vi behövs. Tack

      Radera
  10. Det är rätt skönt då allt går tillbaka till vardagen, och dess rutiner.
    Förstår att du känner dig uppskattad, som vid 70 års ålder fortfarande har ett jobb att gå till.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det är ju rätt kul att jobba! Kram

      Radera
  11. Vit ljung har jag inte sett, men hädanefter ska jag titta noga efter den.
    Lingon... tycker inte jag har sett så mycket lingon i år. De är inte heller mogna riktigt än där jag befinner mig.Men jag ska förstås plocka så småningom.
    Vi är olika när det gäller barnbarnen. Jag vill inte ha en spec.dag i veckan när jag ska ta hand om dem. Vill inte binda mig... men ställer gärna upp när jag behövs. Jag är så självisk så att om jag har något inbokat en viss dag, så går det före barnpassningen. Oftast i alla fall. Kan ju ändra mig, om det kniper... Stenhård är jag inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att vår barbarnsnördighet kan bero på att vi var säkra på att inte få några. Döttrarna var ju i trettiofemårsåldern då de fick sina barn. Maken började med morfarstisdagar redan då Konrad var nyfödd. Tror att det berodde på att det var en dag då dottern hade någon hästträning
      När jag sen gick ner i tid på jobbet började det med ledig tisdag. Och när jag sen fortsatt jobba på torsdagar, så har det passat bra med tisdagar. Gott för killarna att komma hem från skolan tidigt tis och fre. Tidigare var de lediga från dagis de dagarna.
      Visst hjälper vi till med killarna i Värnamo en hel del...men för oss som bara har tre barnbarn så funkar det bra...och är bara positivt.

      Radera
  12. Fantastiskt att du fortfarande jobbar! Men så länge du tycker det är kul så är det ju finfint!
    Mysigt också att få hämta barnbarnen en gång i veckan. Hoppas verkligen att vi får möjlighet att göra det i framtiden med våra barnbarn också!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade väl inte tänktcatt det skulle bli så mycket jobb. Tordagsjobbet var lagom

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas