onsdag 28 augusti 2024

Vatten

 Visst önskar jag att jag i detta nu, kl 17.25 på onsdagseftermiddagen, hade tillgång till ett vatten. En sjö. Ett hav. På nära håll. För då skulle jag definitivt ta ett bad. Det är riktigt härligt sommarväder idag. Och visst är det fortfarande sommar några veckor. Om än sensommar. Men det tar lite emot att sätta sig i bilen och åka 10-15 minuter till en badplats. Man "orkar" inte.


Igår var jag, för ovanlighetens skull, med på killarna friidrott "prova på"- träning på Finnvedsvallen. Alltid kul att se de olika aktiviteterna  som barnen håller på med. Men jag gissar att friidrotten får stå tillbaka för fotbollen. Man kan inte vara med på allt. Men pröva kan man.


Alldeles bredvid Värnamos hemmaarena flyter Lagan. Floden flyter sedan vidare genom centrala Värnamo. Men inte visste jag att där fanns en liten fors i Lagan och inte hade jag en aning om att man ägnade sig åt och tränande forspaddling i stan.




Riktigt kul att se de djärva utövarna av sporten  i det virvlande vattnet. En kanot kapsejsade, men kom direkt upp på rätt köl igen.  Det var då jag fattade varför man hade hjälm på sej.

Denna sommardag var det verkligen rätt att ge sig ut att håva efter smådjur i sjön alldeles vid skolan.

Engagerade elever fann skräddare, virvelbaggar, myggnymfer, iglar, blåmusslor, vattenspindlar mm. En riktig tillgång att ha en sjö utanför området. Så härligt att gå i sjön och  svalka fötterna denna varma dag..



Från en sjö till en annan. PRO startade upp höstsäsongen med en tipspromenad kring Mörksjön. Så det blev tio minuters biltur från ungdomar till seniorer. Trevligt det också. Speciellt  som eventet var vid en vacker sjö.Och jag, som var på plats sist av alla, fixade tolv rätt och tredje plats. Fick en påse Marianne i pris. Och alla bjöds på grillad korv.

Nallade på godispåsen. Ajaj! Varmt i luften, salt ( alldeles för salt) lunchmat och lite sött på det. Vet ni vad jag gjorde då jag kom hem? Drack vatten!

16 kommentarer:

  1. Väldigt varma fina dagar nu 26°, tänk så roligt att håva och fiska smådjur, krabbor i salt vatten-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Duktig du är i frågesport! Sonen är nu guide i forsränning i Jämtland, han hade med sig döttrarna 8- och 10-år, och ett par personer till, lite större gummibåt.

      Radera
    2. Längesedan frågesport. Och du... Kan inte kommentera din blogg med mobilen... synd. Men jag kan läsa...

      Radera
  2. Ja, nog är det varmt! Jag fick ta till sjön igår. När vi idag, sen eftermiddag kom till husvagnen var det läge att bada, men det var ju en del att fixa med, så det hanns inte med.
    Vilken rolig upplevelse att vara med på prova på dag. B2 har sysslat med friidrott i flera år, nu la klubben ner satsningen och avvecklar den delen. Finns en klubb till, men ingen av kompisarna ska byta, så han vill inte heller. Tråkigt.
    God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt med nedläggning. Är fyra pröva på gånger. Men de tycker att fotboll är roligare...

      Radera
  3. Sensommardagar när de är som allra bäst..fint att få vara med killarna! Ha det bra! -kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt varmt. Men långa skuggor...mot höst!

      Radera
  4. Ja, nog kan vi njuta av sköna sensommardagar och det gäller att ta vara på dem. Här blev det ett bad i dag. Passade bra när vi ändå var nere i hamnen.
    Så mysigt att kunna håva där vid sjön så visst är det fint att ha naturen in på knuten.
    Så roligt att följa med på "prova på". Det finns ju en uppsjö av aktiviteter numera för barn.

    Önskar en fin kväll!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, varn har mycket att välja på.Speciellt om man bor nära en stad.

      Radera
  5. Sommaren ger inte upp. Det är härliga dagar nu. Jag badar, varje vecka minst en gång. Ute alltså. Undrar just hur länge jag kommer att hålla på...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Få se om jag "orkar" åka och bada i morgon.

      Radera
  6. Stod ute på balkongen vid 20-tiden - helt u n d e r b a r t då.
    Då gissar jag på att det blev ett lååångt åldersspann idag, från den yngsta du träffade till den äldsta.
    Kram/Barbro

    SvaraRadera
  7. Elvaåringar var nog de yngsta jag pratade med. Möjligen någon tioåring. Äldsta... Snart 83. Gick ifatt honom och hans särbo på tipspromenaden.

    SvaraRadera
  8. Fina sensommardagar hos dig ... så även här. Kul med "prova på-dagar". Att håva vid stranden är alltid intressant :)
    Ha en bra fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var lyckat! Fin dag idag också. Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas