söndag 11 augusti 2024

Slut för säsongen

 


Japp, nu är det slut med naturpass-kontroller för denna säsongen. Vi tog de sista fyra idag. En av dem hittade vi på försök nummer tre. Den har verkligen gäckat oss. Alla andra kontroller har vi hittat ganska snabbt. Men kontroll nummer 23, den har vi trott varit borta. Tills vi tog en avslutande koll idag. Maken fann den, mycket riktigt i en grop,  inne i en plantering av lärkträd.

Känns alltid gott när man lyckats slutföra en uppgift. Nu har vi stämplat alla trettio rutor. Lite tråkig  terräng detta år. Mycket ris i vägen. Sånt som blivit liggande efter gallringar i skogen.


Idag var det sista dagen för sommar-caféet på Erikson Cottage. Vi har cyklat dit och fikat två gånger under sommaren. På finaldagen fick det bli lunch. Passade bra efter någon timmes vandring i skogen.
Vi valde hamburgare. Köttfärs från en gård i grannbyn, grönsaker från en odlare i en annan grannby och hembakat surdegsbröd/hamburgerbröd. Mycket gott!

Kändes lite sorgligt att veta att de var sista dagen i den trivsamma trädgården för denna sommar. Visst kommer man ha öppet några gånger i höst och när det blir advent. Men den härliga sommarsäsongen är avslutad.



Nu är det här idrottevenemanget  över för den här gången. Till min stora belåtenhet. Visst ska vi vara stolta över våra världsbästa idrottare, men för mej så är all tid som evenemanget har sänts genom media, ALLDELES för mycket. Speciellt som vi alltid har radion på, och det bara tjatas och tjatas OS om och om igen. Jag  vet, man kan lätt byta kanal. Eller stänga av 
Hur som helst, så tycker jag att det är så skönt att sommar-os är slut för den gången!



21 kommentarer:

  1. Grattis! Bra jobbat 😊 vad bra att ni hittade den gäckande kontrollen idag.
    Lunchen satt väl som en smäck därefter.
    Tråkigt när saker och ting stängs ner efter sommaren. Än är det mycket sommar kvar om vi har tur! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är väl så ute i landsorten. Det kommer inte tillräckligt mycket folk för att det ska gå att hålla öppet

      Radera
  2. Då utgår jag ifrån att två veckors "vila" inför Paralympics som börjar den 28 augusti inte är tillräckligt med paus för din del. Dessutom tycker jag att de absolut INTE visade mycket från OS, då många sporter inte ens togs upp i Kanal 5. Vad dom sände i Max har jag ingen aning om, då jag inte har kanalen. Paralympics sänds troligen i svt med bra täckning - hoppas jag i alla fall.

    Kul med att ni hittade sista kontrollen i orienteringen. Sort GRATTIS. Det hade också retat mig rejält om jag hade misslyckats med bedriften att hitta den. Nu är det bara att satsa på nästa säsong.

    Här är det långt ifrån "höst". Rena rama högsommartemperaturer med regnskurar nästan uteslutande på kväller/nätter. Perfekt. Och i en storstad med omnejd stängs favo ställena tack och lov inte efter sommarlovet.

    SvaraRadera
  3. Hellre papalympics än OS. Tror inte att det får så mycket utrymme. ....
    Fint väder här, men blåsigt!
    Bara att hoppas att man håller fler naturpass-säsonger..😀

    SvaraRadera
  4. Son jag skrev på Instagram... stark jobbat av er! Jag var verkligen taggad i början men det dalade snabbt i.o.m. allt gammalt granris m.m. som förstörde terrängen och upplevelsen.
    Tyvärr har vi inte varit på Erikson Cottage i år, ett trevligt ställe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd på allt riset. Förstörde för många.

      Radera
  5. rejält skogsbad, har inte orienterat, men barnbarn har.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att gå efter karta.

      Radera
    2. Kul att gå efter karta.

      Radera
  6. Grattis till hittandet av nr 23! Man får inte ge sig...
    Ha en fin dag, en fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, det gäller att hålla i. Tack!

      Radera
  7. Grattis och bra jobbat av er där. Vilken bra dag det blev och en hamburgare av god kvalitet är alltid rätt. Nu är det dock måndag igen och denna vecka är det nog många som återgår till vardagens aktiviteter. Liter vemodigt men så är det.

    Kram och glad måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart vemodigt! Och så härligt väder det blivit!

      Radera
  8. Bra jobbat av er som hittade de sista kontrollerna. Lite vemodskänsla annars, känns lite höst. Här har det blivit en del OS-tittande men bara där det varit svenskt deltagande. Gillar att titta på sportevenemang men även jag tycker att det är skönt att det är över för den här gången.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligare med korta evenemang. OS har ju allt... då blir det för mycket. Vinter OS ÄR trevligare att se... Där är det lite mera "lagom".

      Radera
  9. Vänta du bara, snart börjar Paralympics, bara om ett par veckor, fantastiska idrottare möter vi där! Men inte lika mastigt program dock. Jag hann bli rätt mätt jag också, men en viss abstinens har visst infunnit sig. Istället för avslutningen tittade jag igår på tre avsnitt av The Bay, bästa deckaren enligt mig. Nu är det också slut, alltså dags att börja packa på allvar! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Otroliga du! Som bara orkar packa ner och packa upp. Räcker att jag ska packa en övernattningsväska för att jag ska bli trött!
      Är nog mer intresserad av att kolla paralympics än OS! Där finns det också otroliga människor! Kram

      Radera
  10. Det är inte alltid så lätt att gå i skogen, men det är ju så rofyllt. Bra kämpat med alla kontroller.
    Jag är inte så intresserad av de olika sporterna, men tittar rätt ofta tillsammans med Stefan. Vi har fantastiska idrottare, så duktiga. Men jag kan sätta mig vid en annan TV och titta på vad jag vill.
    Ha en bra dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har bara en tv. Har inte köpt någon ny sedan åskan slog sönder den för några år sedan. Klarar mej utan... trots all fotboll som går på tvn. Kram//Anna-Lena

      Radera
  11. Bra jobbat med alla kontroller!
    Min man har följt OS slaviskt, och jag har då sett sporter som jag inte trodde fanns, haha!
    Ha det gott!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Olika intressen... tur att det är så.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas