lördag 17 augusti 2024

Tre fina dagar...

 ... och en bedrövlig natt.

Hotellet i Ystad var bra på alla sätt. Centralt beläget, rymligt rum, rymlig toalett, bra sängar, finfin frukost, spännande miljö.

Det var bara ett aber. Maria kyrka låg ett stenkast bort. Dagen hade varit varm och vi öppnade dörren till takaltanen, då det var dags att sova. Hörde kyrkklockan slå tio slag då vi stängde av tvn, hörde den slå ett slag för halv elva. Tankarna for runt i huvudet, kunde inte somna. Hörde elva slag. Hörde ett slag. Tolv slag. Klockuslingen kanske skulle stängas av efter midnatt. Snart var det dags för ett slag igen. Jodå, det kom.  Halv ett! 

Det värkte lite i ryggen efter många steg under dagen/kvällen. Gick upp och tog en Alvedon och en Ipren. Nu måste jag kunna somna. Har hänt innan att jag gått upp och tagit en värktablett för att kunna somna.  Det funkade inte denna gång...och snart måste väl det vara dags för kyrkklockorna igen... jodå... Kan jag ha somnat till det var dags för två slag... ? Inte då. Men jag måste väl somna innan den förbaskade klockan slog tre slag? Kände både panik, ångest. ...hade jag inte ett tryck över bröstet också.  ? Hjärtproblem... infarkt??? Värken i ryggen var helt borta i allafall. Men hellre ryggont än hjärtvärk...Tre slag... fyra slag... fem slag. 

Jag hörde vare sig halvslaget vid halv sex, sexslaget eller sjuslaget. För då sov jag. Vaknade kvart över sju...

Om jag var utsövd. Nej! Men hungrig var jag. Frukosten smakade utmärkt. Och riktigt trött blev jag inte förrän vi landade hemma hos dottern i Malmö på eftermiddagen. Hon jobbade hemifrån och Ava var på fritids så jag kunde vila en stund. Följande natts sömn, den var mycket god.

Lite bilder från fredagen.


Den kyrkan gillar jag inte. 


Men den var väldigt fin inuti.
Var ju bara tvungen att kolla vad som stört min nattsömn.


Frukostbuffén serverades från ett bord med levande ljus och diverse andra prydnader. Superhäftigt!



Vi åkte till Kåseberga och Ale stenar på förmiddagen. Alltid lika mäktigt att besöka området.


Skärmflygarna är också ett  intressant blickfång.  Vackert!


Ale stenar på håll... Mäktigt!


Tänkte fått till ett bad varje dag och såg en lång strand, Beddinge strand, på kartan.  Där blir nog bra för ett dopp, tänkte jag.

Regnet hängde i luften, vattnet var geggigt vid strandlinjen och alldeles svart vid bryggan. Det såg inte inbjudande ut. Kanske tröttheten också spelade in. Men jag iddes inte gå i vattnet.


Det regnade ordentligt när vi började köra igen. C-E tyckte att vi kunde åka till Lund och äta lunch. Så fick det bli. Kul att återse staden där Johanna bodde i sex år och Karin i ett par år, innan hon flyttade till Malmö... för så där tjugo år sedan.

Gick med Karin till Avas fritids och hämtade henne, då Karin jobbat klart för dagen. Hon har nära till skolan, gissningsvis 300 meter.

 ( Den fina bilden på Ava och Adina hade Karin tagit på morgonen och skickat till pappa och husse, som befann sig på jobb i Stockholm.. Jag lånar den)

Åt god thaimat på kvällen. Så behändigt att befinna sig i centrala Malmö, där det finns restauranger "överallt". Lyxigt att bara kunna välja och vraka.

Somnade gott. Inte en kyrkklocka i närheten. Synagogan ligger ett stenkast bort från lägenheten, men där håller man inte på med natterror!


Vaknade utsövd efter en härlig nattsömn. Gjorde Karin och Ava sällskap på morgonrastningen av Adina. Utanför Avas skola har man gjort en "skolgata", en aktivitetsplats, där man leder bort bilarna från ingången till skolan. Smart!


Målet för dagen, det var ett bad vid Skanörs havsbad. På vägen dit passade vi på att besöka Vellingeblomman. En plats där det inte bara finns mängder av växter utan också andra bruksföremål av många olika kategorier. 


Och så fanns det ett bra café, där man bl.a.  kunde avnjuta en våffelbuffe. Vilket Ava gärna gjorde. Jag föredrog ett smörrebröd med salami och brieost. Mums!


En stor park hörde också till anläggningen. Imponerande installationer.


Kreativa grejer!

Trollstigen gick genom en stor trädgårdsanläggning.

Handlade en del inneväxter. Behöver byta ut en hel del. Har en benägenhet att vattna ihjäl mina växter...



I Skanör hamn mötte bloggvännen Znogge och hennes fina Miss T upp. Så kul att träffa 
Znogge irl.  Precis som det var med mötet med Eval8, det var bara att sätta igång att prata... för man är ju redan så bekanta med varann.  


Det bev en kort, men trevlig, stund med bloggvännen och hennes goa Miss T. 

 
Dags för dagens dopp. Ava hade badat en bra stund, då jag kom ner till den fantastiska stranden. 


Vilket vatten! Klart! Ljummet! Mjukt!  

 
Badade länge. Det var absolut sommarens bästa bad. Måste vara Sveriges bästa strand och klaraste vatten!


Det blev en sen lunch på Lindas Fingermat, i hamnområdet. Riktigt gott!

En kul dag, som avslutades med ett besök på Sweeeti i Malmö. Alla måste ju ha lördagsgodis... och där finns det minsann att välja bland.

Resan hem gick snabbt, om nu två timmar och fyrtiofem minuter kan gå snabbt. Men det är fint att åka genom Skåne och vägen från Halmstad är ju så välbekant, så att den bara går av gammal vana.




Med några blommor från Karins stora gård, säger jag go natt och tackar livet för alla fina upplevelser och för alla fina vänner, samt för de nära och kära.




35 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga dagar ni fick under er minisemester i Skåne. Mycket hann ni med och mycket hann ni se. Vilken otur med hotellet i Ystad. Det hade drivit mig till vansinne att bo intill en kyrkklocka kan jag säga! Blir det fler tillfällen tycker jag att ni ska bo på Ystad Saltsjöbad i stället.

    Det var jättekul att vi hann med en liten kort bloggträff för visst är det trevligt att ses irl också. Härligt att ni prickade in en så fin dag vädermässigt och visst har vi fantastiska stränder här. Vattnet blir man inte besviken på heller.

    Önskar en fin söndag!
    Kram

    (Så en kommentar till BP. Du verkar vara expert på att avhandla andra människor i andras bloggar. Om du hade läst min så hade du vetat att jag alltid har bilder på barn och barnbarn och att jag faktiskt varit med på bild flera gånger jag med. Helt otroligt att läsa att du tror att du vet vad jag vill och ännu otroligare att du kommenterar hur jag ser ut på bilden. )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så du hann läsa! Tog bort kommentaren och tog bort henne från min bloggläsare. Har gjort slut, helt enkelt. Det finns gränser för hur man uttrycker sig.

      Radera
    2. Ja det hann jag. Tack för att du tog bort den. Ja, det finns verkligen gränser för hur man uttrycker sig. Dessvärre var det inte första gången heller.

      Radera
    3. Så tråkigt! Jaja, nu struntar vi i henne. Hon får spy sun gslla någon annanstans. Här tas alla kommentarer bort fortsättningsvis.

      Radera
    4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    5. Knepig människa!

      Radera
  3. Ale stenar - ja MÄKTIGT är verkligen ordet. Din bild på stenarna på lång avstånd är super!
    Ha en härlig söndag Anna-Lena
    Barbro

    SvaraRadera
  4. Det låter som härliga dagar, men en usel natt.
    Skönt du fick avsluta med ett bra bad !
    Vi har fullt upp så hinner inte skriva mer. Kul du hann träffa Znogge! /Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår det! Så kul att få träffa er båda! Det gör vi om!

      Radera
  5. Vilka härliga dagar men så jobbigt med hotellet som låg så nära kyrkan. Förstår dig precis, har varit med om samma sak då jag var på tjänsteresa i Schweiz. Det var inte lätt att vara pigg på jobbet efter en sådan natt. Men frukosten såg fin ut. Häftig bild på Ale stenar på håll.
    Och så fick du träffa Znogge och Miss T också. Det är alltid så roligt att få träffa bloggvänner irl. Dessutom fick du bada i det klaraste, finaste vattnet. Vilket härligt minne att ta med sig till hösten.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett väldigt fint minne! Kram

      Radera
  6. fint med skärmflygarna. Tråkigt med ryggen, kyrkklockor kanske inte det bästa sömnmedel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt fint med skärmarna i luften. Nej, kyrkklockor är inget bra sömnmedel....

      Radera
  7. Hej,
    är det du som skrivit de dumma kommentarerna på min blogg? Du behöver inte längre kommentera hos mig.
    Anna Lena L.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår ingenting.... Nu får vi allt skärpa oss lite till mans vad det gäller att uppföra oss på bloggarna.

      Radera
  8. Hej
    Jag fick en kommentar från dig att jag inte behöver kommentera på din blogg mera. Jag förstår inte varför eftersom jag inte gjort det (inte vad jag minns i alla fall), men respekterar det. Jag hoppas att det inte är du som skrivit dina kommentarer på min blogg heller. Det verkar vara något troll som förstör glädjen att blogga tyvärr. Detta var min första och sista kommentar.
    /tantmammamatte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodu! Nu tycks skam gå på torra land. Fattar inte vad människan i fråga får ut av att skriva att vi inte ska kommentera varandras bloggar. Eller vem det är... Jag lär ha gjort mycket dumt, men jag vet hur man beter sig i bloggvärlden. Kram//Anna-Lena

      Radera
    2. åh så skönt att få veta att det inte var du. Det är sannerligen svårt att förstå vilken glädje det finns av att förstöra bloggglädjen för andra. Kanske en himla tur att man inte begriper det också. Nu ska jag radera att en annan kommentar från "dig" också. Kram tillbaka / Irene

      Radera
  9. Härligt inlägg. Hoppas att dumma kommentarer uteblir helt! Så roligt att kunna träffa bloggvänner irl. Vi har också träffat en vän via bloggen. Ha det bra hälsar Ewa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så kul! Känns som riktigt bra vänner.

      Radera
  10. Hej, min namne. Det är inte jag som skriver dumma kommentarer på din blogg. Det skulle jag aldrig göra.
    Jag raderar dessutom de kommenterer som samma troll påstår är du. Kollar ip-adressen noga och kan på så sätt se vem som verkligen har skrivit. När ditt namn inte har ditt ip-adress så är det trollet som vartit framme.
    Konstig människa som ids hålla på och förstöra för andra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trodde inte heller att det kom från dej ! Vet ju inte hur man kollar IPadresser. Trollet får väl hålla på.... Vad det nu är förcen störd människa???//Anna-Lena

      Radera
  11. Läst din blogg och förstår att du blev störd av kyrkklockorna dygnet runt, ajaj, skulle inte jag klara av heller. Vilken fin resa och vilka fina bloggvänsbesök du fick göra. Toppen!
    Kram, Gerd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fina dagar! Förstår inte varför klockorna ska ringa varje halvtimme, dygnet runt...Kram

      Radera
  12. Så bra du beskriver sömnlösheten. Jag kände allt i mig...ungefär som om jag var med och hörde klockan. Otroligt att den slår nattetid...Fina foton har du delat med dig, sommar i Sverige, Znogge och du, så kul att träffa bloggvänner; så har jag gjort också, medan jag bodde på Åland. Man kan ju varandra rätt så bra redan men får ännu lite bättre kontakt efter ett möte. Tre intensiva, fina dagar fick du och din man med era nära och kära. Fint att få dela en del av dem med dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Då många fina platser i Skåne! Och badet Skanör..Helt underbart. Kram

      Radera
  13. Vilken härlig resa! Å så kul att få träffa Znogge och hennes Miss T, de bor fint vid havet!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vilken plats att bo på. Ljuvlig. Kram

      Radera
  14. Vilken härlig tripp. Höjdpunkten måste ha varit att bada med Ava, i det fina vattnet.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vattnet finns nog bara i Skanör och dess närhet. Ljuvligt!

      Radera
  15. Vilken lyckad tur och likaså lyckade möten. Extra roligt att dels träffa Znogge och Miss T och likaså att bada här i klart och härligt vatten. Ja , att bo nära en kyrka som har klockor som ringer är ju verkligen ingen hit. Men antar att du nästa gång väljer annat hotell.
    Härliga bilder.
    Önskar dig nu en fin vecka. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske väljer en annan plats att övernatta på. Znogge rekommenderade Ystads strandbad....

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas