fredag 6 mars 2020

Hyllning


Kom på det i morse, då jag kollade igenom mobilen, fortfarande kvar i varma goa sängen. SÅ ROLIGT DET ÄR ATT FÖLJA OLIKA BLOGGAR, så mycket de ger till mig och till mitt vardagsliv.
Under ett antal år så hade jag ett antal bloggvänner, som jag följde och som följde mig. Fler av dem träffade jag irl. Några av dem ansåg jag  bli mina goda vänner. Av olika anledningar försvann de från bloggarna, och plötsligt kände jag mig ganska så ensam därute i min cyberrymdsbubbla.
Utan någon att följa, utan någon att "prata med" via bloggandet så blev inläggen färre och färre.
Bekräftelse är viktigt.....
Kom så på att jag kanske skulle kolla om det fanns "nya" bloggare att följa, "nya" bloggare att "prata  med" via internet.
Det är er, alla ni som får till blogginlägg dagligen, alla ni som skickar kommentarer och svara på mina mer eller mindre tokiga kommentarer  som jag vill hylla.
Ni  är OTROLIGA i er ihärdighet på bloggen.
För egen del, så får jag vara glad om jag får till ett par inlägg per vecka.... det är så mycker annat som tar tid... även om det i själva verket handlar om prioritering.


Via er, mina härliga bloggbekanta, får jag blicka in olika individers vardagsliv, får ta del av små och stora glädjeämnen, små och stora bekymmer.
Jag känner så med den bloggbekanting som berättar om sitt saknande husdjur, jag skrattar år norrländskan som alltid lägger in en stor portion humor i sina inlägg, jag berörs av henne som känner sådan kärlek och samhörighet med sin man , att de t.o.m drömmer samma drömmar.
Vackra bilder i bloggarna, blir till ögongodis, för mig.

Kollegan där nere i sydsverige, känner jag att jag har en hel del beröringspunkter med, genom det gemensamma yrket.
Göteborskan som kan allt om böcker, fick mig i dag att - äntligen - få iväg en beställning på ABC-resan, en av mina allra första böcker. Tack vare henne, så fick jag tummen ur och skickade efter var sin bok, till mina två små barnbarn, vilka nu börjar visa intresse för bokstäver.
En relativt närboende bloggbekant visar upp bekanta platser, någon annan bloggbekant inspirerar genom att dela med sig av sina intresseområden, intressen som jag till viss del har för egen del.
Någon annan låter mig följa med ut på intressanta resor, via sin blogg.


Som sagt, ni är otroliga, ni som prioriterar bloggandet genom att få till nästan dagliga inlägg, och som låter andra ta del av era liv.  En sådan öppenhet det behövs  verkligen i denna tillknäppta tid.

14 kommentarer:

  1. Men du är ju för go'.....precis så känner jag också men tro för all del inte att jag fått till nåt inlägg om det, fy skäms på mig! Så tack för att jag fick en tankeställare och tack för att just DU finns på min blogglista <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner så för er mina själssystrar. Det konstiga är, jag har ju kollat på ganska många bloggar, och vad det gäller många, så har jag tänkt.. NÄHÄ... den vill jag inte läsa mer av, vill inte bli bloggbekant/vän med. Vi har inget gemensamt. Helt omedvetet egentligen... Och lika omedvetet har jag hittat ett antal tjejer som verkligen ger mig något att bloggbesöka. Kram!

      Radera
  2. Så sant och fint skrivet, för visst är det så.
    Det är trevligt och intressant att följa många bloggares vardag och ta del av deras tankar och se alla vackra bilder som dom har fotat. Och för mig är du en av dom som jag med glädje följer och är glad över att ha funnit här.
    Jag skriver inte varje dag jag heller. Ibland kan det gå en vecka eller så, men det beror på mitt hjärta som krånglar ibland och tar så mycket av min ork.

    I dag har du så fina foton av blommor. Trevligt att se.
    Kram och ha en finfin fredagskväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänke mycket på dej och att du har ett dåligt hjärta.Hoppas att det vill samarbeta länge än, för dej vill jag ha kvar bland mina bloggvänner. Det är SÅ tråkigt när de försvinner...lika tråkigt som när de vänner msn har irl, av någon anledning inte finns där mer. Kram!

      Radera
  3. Vilket värmande inlägg. ♥

    För några år sedan när jag var lite mer isolerad från den vanliga världen, så tyckte jag att det var toppen att man kunde "umgås" med människor på sociala medier.
    Då kunde jag själv välja tillfälle och hur länge.
    Finns så många härliga bloggare och man hittar så många intressanta tips - om både det ena och det andra.

    Trevlig helg!

    Barbro/walkaboutsweden

    SvaraRadera
  4. Tack! Men visst är det härligt att känna att man har vänner, som man tycker att man känner riktigt bra, trots att man aldrig träffats. Kram!

    SvaraRadera
  5. Hej och tack för dina kommentarer hos mig, Primrose. Jag blev jätteglad ,-)
    Bloggvänner behövs, jag håller med dig,
    Det gör livet roligare. Härliga blombilder!
    En Härlig Helg önskar jag dig!
    Primrose ,-))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Ja, bloggvänner blir vänner på riktigt. Ha en fin helg Själv...men förhoppningsvisvknte helt ensam.

      Radera
  6. visst är det kul med bloggande, har träffat både bok- och trädgårdsbloggare i verkliga livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och du hör ju till dem dom är så flitig . Imponerande!

      Radera
  7. Visst är blogglivet ganska underbart! Tyvärr är det många av mina gamla bloggvänner som lagt av - eller helt enkelt föredrar andra medier. Jag har också träffat några av mina bloggvänner - och ett par av dem har verkligen blivit nära vänner som jag träffar minst en gång per år :) Med tiden hittar man nya bloggvänner - och jag är glad att jag hittade dig! Tack för tipset om ABC-resan - ska beställa till yngste barnbarnet, som fyller år i april.
    Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lördag har bara försvunnit från bloggandet. Med eller utan förvarning. Min absolut bästa bloggvän avled för två och ett halvt år sedan. Henne träffade jag ofta, samma yrke, samma ålder, gemensamt intresse. Så tråkigt. Hoppas att du får en fin helg!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas