söndag 23 augusti 2020

Imponerad! Prioritering?

 


Måste säga att jag imponeras av er som bloggar dagligen, eller så gott som dagligen. 
Hur hinner ni? 
Vet ju att det handlar om prioriteringar, och kanske handlar det också om hur många timmar av dygnet som man är vaken. Förstår ju att en del går upp i ottan, och då har man ett antal fler timmar till sitt förfogande, jämfört med mig, som helst befinner mig i sovande tillstånd tills klockan slagit sju.

Är också imponerad över alla som veckostädar. 

Visst, jag hör till dem som vill ha ordning i huset- men rengjort, det blir är det långt emellan som det blir. Det var flera månader sedan som hela huset fick en make over, men i fredags så  var det dags att ta den skitiga tjuren vid hornen. Det tog ett antal timmar och mycket rengöringsmedel och vatten, att få bort allt gammal damm och andra  smutsgörande partiklar. 

Men det är rätt kul att städa när det är skitigt! Och min fråga kvarstår, hur har man tid att städa från grunden varje vecka? Prioritering, förstås.


Igår var det barnvaktsuppdrag som gällde. Egentligen behövdes vi bara ett par timmar på eftermiddagen,  men när vi ändå skulle åka de dryga sex milen enkel väg, så fick det bli så att vi tog med lunch till hela familjen och tog ett längre barnvaktsuppdrag än vad som behövdes. 

Barnbarnen, det är vår prioritering nummer ett. Synd bara att vår lilla barnbarnstjej bor 25 mil bort. Då är det svårt att få till så täta besök som man skulle vilja. Men nu får vi försöka få till ett besök, minst varannan månad. 


Söndagen har varit en fartfylld och rolig dag.  

Började med att förbereda en lunch/middag, efter recept från Jennys matblogg.

Matbloggare som Jenny och Instagramare som Fredriks fika, de gör mig mäkta imponerad.

Alla dessa recept! Och nästan allt som man lagar/bakar från deras blogg/Instagramkonto blir ju så gott.

Jenny och Fredrik syns avbildade på sina respektive konton, och jag förstår inte hur man kan vara så smal som de båda visar på sina bilder. Smakar de inte på sin mat, sina kakor, sina tårtor?


Fläskgfilegratängen som jag lagade utifrån recept från Jennys matblogg, den blev supergod.

När maten var klar, och lite blommor från egen trädgård inplockade, stod dagens gäster - bror och svägerska - på trappan.

Brunch på Glädjens Odling ( varifrån alla bilder kommer) stod på förmiddagens schema. En knapp halvtimmes promenad och vi var framme i den fina trädgården som har vuxit fram i vår by, under senare år. Jag är synnerligen imponerad av unga Lovisa, med två små barn och heltidsjobb, som (tillsammans med sin man) skapar olika event och som har så mycket olika växter i sin, hela tiden utvidgade, trädgård.


Brunchen bestod av hembakat bröd, ost, skinka, mängder av grönsaker från trädgården, omelett från hönsäggen och tomatsoppa från frysta tomater . ( Jag visste inte att det funkade att frysa tomater)

Efter den goda brunchen, så blev vi guidade i den prunkande trädgården.

Tre brunchsittningar hade man, och eftersom vi valt den sista , klockan elva, så blev det extra lång tid för oss att gå omkring bland blommor, frukt, bär och grönsaker.

- Hur hinner du med din trädgård, undrade jag. Plus att jobba heltid, ha en You Tube.kanal  (Glädjens Odling) och hinna vara mamma till två förskoletjejer. 

Prioritering, var förstås svaret!


Konstigt nog var vi hungriga igen, efter det att vi promenerat hemåt.  Så fläskfilegratängen fick god åtgång. Och svarta vinbärspannacottan blev faktiskt riktigt god.

Kollade på TV när Elfsborg fick stryk av Östersund. Var inte så imponerad över boråsarnas spel.  Och framförallt inte över alla varningar de drar på sig.

Bror och svägerska åkte hemåt, och C-E och jag tog en promenad till svampskogen. Känns ju alltid bra att fixa sin egen kvällsmat - varm macka med svampstuvning, samt tomat och gurka från egna ( dock ej så imponerade) växthuset. 

19 kommentarer:

  1. Ha ha, jag bloggar hellre än veckostädar. Sedan Husse är pensionär sköter han dessutom städningen vilket passar mig perfekt. Prioritera låter enkelt men det kan nog bli tufft ändå!

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, du hör ju till dem som imponerar på mig. Så underbart att ha en hjälpsam karl i huset! Ha en god arbetsvecka!

      Radera
  2. Jag fattar inte ens att man har nåt att skriva om dagligen. Tycker det går upp och ner. Jag är antagligen en väldigt lat person, veckostädar inte, bloggar inte dagligen osv😜

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte att det här med lathet att göra. Man gör annat i stället. Sen blir det nog en vana att blogga varje dag. Gjorde det i början...men det blev ett påhäng, tyckte jag. God mpndag!

      Radera
    2. Tycker det ta lång tid att göra ett inlägg, vill veta att jag hinner bli klar när jag börjar. Jag bloggar olika mycket/ofta i olika situationer. Däremot läser jag och (oftast) kommentar varje dag.

      Radera
    3. Det tar absolut längre tid än vad man tror. Men både du och jag skriver ju rätt långt. Så det påverkar ju...

      Radera
  3. Visst är allt en prioriteringsfråga. Du glömde faktiskt att man kan lägga sig jättesent och gå upp lika sent på morgonen. Att lägga upp ett inlägg tar ju inte mera än tjugo minuter. Det som tar tid är att kommentera, men det är ju det roligaste egentligen:-)

    Vad gäller städning är det lika illa ställt här. Städning prioriteras absolut sist, tyvärr. Undantag badrummet, toaletten och valda delar av köket.

    Matlagning står inte heller högt i kurs här, för den tar ju tid... från bloggandet;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lägga dig sent, det finns inte på min karta. Mina inlägg tar betydligt längre tid än 20 min. Antagligen beroende på att jag ju alltid vill spara en massa dagsaktuella bilder på bloggen. Dessutom är jag väl lite av ordbajsere,och då blir det ofta lite för långt.
      Jo, badrum och kök städas lite då och då.
      Nä, matlagning är inte prioriterat heller, men jag gillar att testa nya recept.

      Radera
  4. Här vaknar vi 9 ,-)))
    Så vi hinner inte mycket! ,-)
    LÄgger oss sent.
    Jag orkar eller hinner inte blogga varje dag.
    Städning, ok men ungefär som du ,-)
    Allt är ju prioritering, så det blir barnbarn , hundar o mamma.
    NU är det ju sommar också så då blir det lite extra man vill göra.
    Svamp som man plockat själv på mackan, det låter gott det ,-)
    Så vackra bilder!
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  5. Ja, det var en vacker trädgård.
    Kanske blir samma alltid att somna sent och vakna nio, som det blir för mig som sällan somnar senare än halv elva. Förstår inte vad man gör uppe senare än så...
    Att ha mamma kvar, då man själv är i mogen ålder, då blir förstås mor en prioritering av högsta rang.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Ja, det måste nog till en ordentlig prioritering om allt ska fungera. Jag kan inte påstå att jag är så ordningssam, men det duger åt mig och det är det viktigaste. Så vackra blommor du fotograferat! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blommor från Glädjens odling, i vår by. Men vackra blommor finns i mängd just nu! Kram!

      Radera
  7. imponerad av min mor som veckostädade fast hon jobbade sex dagar i vår affär, hon bakade vetebröd så vi hade färskt efter bastun :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gamla krutgummor! Har du henne kvar i livet?

      Radera
    2. min mor är 88, dansade för fullt på 80-årsdagen, nu strejkar knäet

      Radera
  8. Att blogga dagligen där sprack då mina intentioner....snart blir det nog bara en gång i veckan för nu är det trögt hos tanten, kan jag säga!
    När syster flyttade hit, sa vi att om jag lagar maten, så städar hon....det sprack det också! Jodå, mat har vi på bordet varje dag men nån veckostädning blir det inte, vi hjälps åt när behovet finns, om man säger så!

    Hade jag haft barnbarn så vet jag var första prio hade varit :D
    Jättefina bilder från en fantastisk trädgård, ha det så gott <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tiden går så fort, så man har inte blogginlägg att fylla upp med, tycker jag.
      Flera dagar sedan vi städade, och allt känns rent fortfarande, utom köket, för där blir det alltid lite skitigt.
      Dags för dagens promenad. Ska jag utmana 12-14 grader med gåvlånga byxor... Ja, jag tar inte på långbyxor förrän i september.... Tokigt...

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas