torsdag 20 augusti 2020

Jobb!

 


Det kändes riktigt högtidligt, nästan så det blev lite hjärtsnörp, då jag med den tunga väskan över höger axel och med en kakburk i vänster hand gick från den tillfälliga skolparkeringen, till personalrummet.

Pensionären skulle få jobba !

Och kollegorna skulle få en kaka till förmiddagsfikat....

Min närmaste kollega sedan några år, fattades oss. Han hade få gå vidare till tjänst i annan kommun. Annars var det som vanligt, där på personalens korta morgonmöte.


En klar fördel med en liten skola, det är att man känner till de allra flesta barnen. Sexorna har jag ju jobbat med under två år tidigare, femmorna har jag träffat lite sporadiskt, då jag fått rycka in på planeringstid,  och fyrorna känner jag till namnet.

Fullt kör hela dagen blev det. Svenska /engelska med en liten, liten grupp, sen arbete inför kommande retorikmatchomgång med sexorna och slutligen musik med fyror och femmor.

Det är klart att allt kändes som vanligt att jobba, mycket mer vanligt än att gå hemma och försöka hitta något att göra.

Och det var så roligt, så roligt.

- Vad har vi nu jobbat med på musiklektionen, frågade jag fyr-femmor, vid lektionens slut. Kan jag få en snabb sammanfattning.

- Att det var kul, hörde jag från en av de elever som kan ställa till lite oreda, om den är på det humöret.

-Sång och rytm, svarade någon annan.Och så pratade vi lite emellan....


Fick ett anfall av akut sömnighet då jag kom hem och höll på att somna på altanen.

Sömnigheten botades med ett par chokladbitar och en halvlång promenad...

Längtar redan till nästa torsdag.... men faktum är, det blir ett par timmar med sexorna redan på måndag. Det är klart att jag måste coacha dem fram till ett bra bidrag när man kommer med TV-kameror ända från Stockholm, om ett par veckor. Hur det sen går i tävlingen, det beror ju också på hur bra de andra klassernas bidrag är.

Men torsdagsjobba, det får jag göra - om jag får förmånen att fortsätta vara frisk och pigg- hela långa läsåret.

Och på tisdag börjar mormors/morfarstisdagarna. Det är också ett jobb. Ett roligt ett!

22 kommentarer:

  1. Så härligt att arbetsdagen blev så lyckad. Det måste vara alldeles perfekt att jobba en dag per vecka för då har du fortfarande kontakten med kollegorna och arbetslivet. Tisdagarnas innehåll kan man inte heller klaga på. Förhoppningsvis så möjliggör mitt schema att jag kan hämta lilla S några måndagar under terminen. Men jobbar äldsta fröken på vårt hemmakontor så fungerar det självklart inte. Med andra ord så är det osäkert hur det blir denna termin.

    God torsdagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har kollegor, som är betydligt yngre mormödrar än jag, som också tagit en ledig dag i veckan för att vara mormor. Kanske din dotter uppskattar lìte extra hjälp efter jul, när hon har en liten till. Kram!

      Radera
    2. Med facit i hand skulle jag jobbat 80% detta läsår med en dag ledig men det är så dags att inse det nu. Det kommer hon säkert att göra!

      Kram

      Radera
  2. Jag har haft mormor-torsdag idag 😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Fast jag behöver allt morfar med mig, när vi ska ha hand om en tre och ett halvtåring och en som snart är två, under hela tisdagarna. Det går livligt till understundom!

      Radera
  3. Små skolor är nog bäst! Där varje elev får sin tid på ett annat sätt, förstår att du var glad och tyckte det var jättekul!
    Jag hejar på er och förstår att du behövs i skolan nu fler dagar, håller tummen hårt! ,-)
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för påhejningen. Få se hur långt det räcker. Men jag ska inte bli besviken om vi åker ur tävlingen, bara glad om vi går vidare.Kram!

      Radera
  4. Låter som du haft en bra dag! Gott så ... och fler bra arbetsdagar väntar!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Japp! Precis som du skriver. Huvudet på spiken! Kram!

    SvaraRadera
  6. Jättekul att du hade en så bra dag och att det kändes så rätt. Du får gärna berätta vad det är för tävling som tv:n kommer att spela in på din skola. Är i och för sig tondöv, men det vore ju roligt att titta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. URs retorikmatch. För två år sedan var jag med elever i Stockholm för inspelning på tv-huset. Vi åkte ut i första omgången. Nu har vi kommit snäppet längre, men ändå blir det ingen resa till Sthlm, p.g.a covid. Så man kommer och spelar in hos oss i stället. Åtta skolor finns kvar i tävlingen.

      Radera
  7. spännande med tv, en upplevelse för barnen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Superkul! Ännu roligare när vi var i tvhuset i Stockholm och spelade in..

      Radera
  8. Låter som ett bra arbetsupplägg! Hade gärna arbetat deltid om det inte påverkat framtiden så mycket som det gör. Får väl ta mig deltid om det blir några barn i framtiden... Önskar dig en fin helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ju aldrig jobbat deltid, förrän jag var 64... jo, när barnen var riktigt små oxå. Rekommenderas! 70-80 % är perfekt. Kram!

      Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  10. Låter som du fått till ett bra arbetsupplägg med både skola och barnbarn. Det är bara till att gratulera.

    SvaraRadera
  11. Jamen, se där! Lite extra tid fick du också, det var väl det jag trodde ;) Så himla roligt är så glad för din skull!
    Kram på're

    SvaraRadera
  12. Tack, tack! Och så glad jag blir av människor som kan glädjas med andra. Kram!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas