söndag 15 maj 2022

Fin dag


Ska ju publicera en Selfie i morgon. Har den nästan klar...eller har egentligen två att välja mellan. I den ena selfien...den som jag sannolikt väljer bort, så ställer jag frågan: Varför bloggar du? ( Tror att frågan varit med i någon av de tidigare nitton omgångarna) 

Mitt svar är givet. Det är helt enkelt en dagbok, där bild och text får mig att minnas både det lilla extra och det vardagliga. Tittar då och då tillbaka på gamla inlägg. Väldigt kul att läsa, tycker jag  

Kanske en gång att mina efterlevande ska ha bloggen som ett eget litet minnesmärke efter mor och mormor ...

Huvaligen, vad maj månad går snabbt. Redan halvvägs. Maj är månaden med overdriven inlagd, det har jag tyckt i många år.

Denna söndag har varit en superfin söndag. Ingen negativ söndagskänsla idag inte.

Började dagen med  att plantera ut tomatplantorna som vuxit sig stora i olika fönster inomhus.  Några köpta gurkplantor fick också plats i växthuset.

Så kul att se när alla plantor bara rusar i höjden då de kommer i god jord, i ljus och i värme.


Härligt väder, grönt i naturen.  Läge för en cykeltur.  Beställde en "hövding" för några månader sedan. En krage som man sätter runt halsen, och som löser ut vid en olycka. Förhoppningsvis. 

Gillar inte hjälm... Blir så varm om huvudet. Så hövding på, uppå sadeln på vanliga röda cykeln och tänkte mig en runda för att kolla om det finns några backsippor.


Nu visade det sig att det inte fanns en enda slags sippa på den plats fär det brukar bära backsippor. Kanske är inte deras tid inne ännu...
En fin runda blev det! Så vackert överallt!

Nu var inte "hövding" den ultimata hjälmen... istället för att bli svettig i håret så blev det svettigt runt halsen...


Och som sippa så får vitsipporna gott duga. Deras tid är snart ute....lite sorgligt att min absoluta favorittid snart är över ...

Nåja, än har det vackra bara börjat .. hela sommaren och hösten har mycket njutning att ge till naturnörden.


Söndagspromenaden med byborna blev inställd. Men nog kunde vi få som hade möjlighet att ge oss ut på en runda, göra det?

Jag föreslog att vi skulle ta bilen den dryga halvmilen till Nittorp och gå runt sjön där. Gott att komma bort från de vanliga skogsvägarna runt vår by.


Det är så fint längs vattnet.   Varför byggde vi inte vårt hus här? Hade säkert funnits tomter för så där 45 år sedan. 

Finns f.ö. fortfarande tomter vid sjön. Tiotalet hus har byggts där under de senaste åren.


Cykelpremiär på förmiddagen och kreatursfotopremiär på eftermiddagen.


Det blev ett antal bad och vattenpauser för de fyrbenta som var med på rundan. Glädje, för dem som brukar få svalka sig i bäckar och diken, i normala fall.


Antagligen sista promenaden med sippor längs stigen.


En härlig söndag!  En fin dag!  Glad, nöjd, lite vårsömning. Blir nog sängdags tidigt.

Är ju inte van att somna långt efter midnatt... 

Och det där med vem som vann ESC eller att "vi"  denna dag sagt ja till NATO ... det ska inte inte få förstöra en fin dag som denna.


10 kommentarer:

 1. Nej, det är inte mycket att orda om. Elände båda två.
  Fin runda du var ute på.
  Jag tror inte sjöutsikt eller havsutsikt var på modet när ni byggde ert hus…
  God kväll! Eval8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inget man tänkte på, då när man var tjugofem. Fast... jag ville inte bygga huset där det är byggt. Just när det begav sig ville jag bo i det samhälle där jag jobbade. Där finns det ocksåe n sjö...

   Radera
 2. Vilken härlig söndag! Och så mycket du tagit till vara av trevligheter under dagen. Jättefina bilder.
  Precis som du känns det som om maj månad rusat iväg. Tiden mellan hägg och syren försvann i ett nafs. Såg de första syrenerna utan för vår port idag. Svagt lila och doftande.
  Visst är det speciellt på något sätt med sjöutsikt men det tror jag inte man tänkte på förr.
  Önskar dig en bra start på den nya veckan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga syrener här ännu. Men de lär komma nu när det blir varmare.
   I dessa vackerhetstider, så blir de flesta bilder vackra. Utan att man har något "filter" Kram//Anna-Lena

   Radera
 3. Låter och ser ut som en helt perfekt söndag för dig! Japp, håller med. Bloggen är som en slags dagbok, fast mycket roligare då man ju kan lägga upp en massa bilder som du gjorde idag till exempel. Så otroligt fina bilder från "landet". Det var ju kosläpp i norr i helgen. Ni har kommit aningen längre ser det ut som. Å här - jag inte har jag sett en ko på flera år...
  Ja, åsså var det ESC. Kan väl säga som så att Ukraina kan tacka P för vinsten. Å att en kinky striptease föreställning från Spanien inte hör hemma i ESC. Men dansa kunde tjejen...
  Nato har jag inga direkta synpunkter på - tror jag. Eller så bryr jag mig inte tillräckligt. För egentligen tycker jag också att tidpunkten är helt fel. Å att göra det tillsammans med Finland är ett svaghetstecken. Skitsamma, en folkomröstning hade kanske varit smartare...

  SvaraRadera
 4. Gillade inte Spanien, jag heller. Tänkte att det är för att jag är för negativ mot avklätt i TV. Tyckte att tjejen var så "äcklig" att se på, med sin bara rumpa.
  Du får ge dej ut på landet för att se kor! Tror säkert att det finns om du kör ett par mil rakt ut på landet...
  Folkomröstning? Folk blir för påverkade... Hade nog inte hjälpt! Ha en god dag! //Anna-Lena

  SvaraRadera
 5. Åh, så somrigt det är hos dig. Det ser dessutom varmt ut. Här är det inte så, men om metereologerna har rätt så ska det bli varmare längre fram i veckan. Och vi har ju allt kvar att njuta av.
  Jag gillade faktiskt Ukrainas låt. Den kanske inte var bäst, men den fångade mig. Tycker att sångaren kändes äkta. Och hela framförandet var bra.
  Har faktiskt ingen aning om hur Spaniens låt var. Fastnade troligen på det avklädda ( som inte föll mig i smaken) och därmed "hörde" jag inte vad de framförde.
  Ang. Nato så är beslutet taget. Hoppas att beslutsfattarna har gjort rätt. Tror ingen vet... Skönt att det inte blev folkomröstning i alla fall. / Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kollade nog på samma sak vad det gäller Spanien. Den bara rumpan. Anstötligt... Så jag hörde heller inget.
   Ukraina skulle placera dig bland de tio bästa , även om det vore en opolitisk tävling.
   Det gröna har kommit senaste veckan. Riktigt härligt nu, så länge temperaturen ligger strax under 20 grader. Sen blir det för varmt för mej
   Försommaren är på väg! Kram! //Anna-Lena

   Radera
 6. Härligt inlägg! Så fint nu med allt det gröna - och vattnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Superfint! Har gått en naturpassrunda i Hestra idag. Runt sjön! Ljuvligt! Kram//Anna-Lena

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas