onsdag 11 maj 2022

Oförstående

 


Några vårvackra bilder får hänga med under det att jag funderar över två saker.

För det första: Rasmus Paludan ska i morgon bränna en koran i Borås Stadspark. Om han nu kommer. Då  han inte fick tillstånd att bränna koran på den plats han önskat; invandrartätat stadsdelen Norrby, så kanske han uteblir. Man kan ju hoppas.... 

Jag är helt oförstående till att mannen i fråga överhuvudtaget får tillstånd att "demonstrera" - läs: hetsa muslimer/islamister.  Den danske provokatören sökte tillstånd att "demonstrera" i Borås, helgen efter de otäcka upploppen i Linköping, Norrköping, Örebro. Platser där han verkligen lyckats med sitt uppsåt: att ställa till oreda och sedan låta den muslimska folkgruppen få skulden.  

Boråspolisen nekade tillstånd, men se, de fick man inte göra, det gick emot yttrandefriheten, enligt någon högre instans, vars lagar och regler jag inte alls förstår. Det är väl för tusan skillnad på att säga vad man tycker i exempelvis media, jämfört med att elda upp en helig symbol, mitt framför näsan på dem som helgar den. Sen är jag medveten om att det finns en del som vill få anledning att ställa till bråk, även bland de som har Koranen som sin heliga bok. Men det är ju det han vill, den danska provokatören.

I morgon ska han tydligen komma till stadsparken. Man önskar ju att det kommer folk dit och överröstar honom, och skrattar ut honom.....eller att han får stå där alldeles ensam. Men så väl är det väl inte....

Vad som retar mig ytterligare, det är att det krävs att en hel hop poliser finns runt honom. Det finns  betydligt bättre saker som poliser kan syssla med, än att skydda en upprorsmakare, Det är ju dessutom våra skattepengar det handlar om.... inte tusan ska de användas för att skydda en dansk "ligist". 


För det andra: NATO-frågan. Jag vill inte gå med i Nato. Jag vill överhuvudtaget inte tillhöra en försvarsallians, och jag vill absolut inte gå med i den nu.  Någon gång ska väl övergreppet av Ukraina få ett slut, och då kan man möjligen diskutera ett medlemskap. 
"Reta inte den björn som sover!! sägs det.... och just nu så är väl den skadeskjutna ryska björnen helt galen. Jag är rädd för vad den tar sig till nu när nato- medlemskapet sannolikt snart är ett faktum. Jag är övertygad om att vi varit betydligt tryggare om vi fortsatt hålla oss neutrala.  Och då helst helt neutrala, utan att bidra med någon form av krigsmaterial till Ukraina. Men det är ju för sent.
Undrar hur Schweiz agerat, just med att bidra med saker man kan skjuta ryssar med.... 
Det är väl till Schweiz man borde flytta, antar jag. De tycks hålla sig alliansfria. 
Är helt oförstående till den brådska som den svenska regeringen, uppbackade av alla utom vänstern. har att komma med i NATO. Undrar vem som ligger bakom? Hade ju större förtroende för och större förhoppningar kring Magdalena och kompanis sätt att agera. Nåt skumt är det.....


Mycket att fundera på i dessa dagar. Inget man kan göra något åt.  Att det finns brister i såväl demokrati som yttrandefrihet, det tycker jag är tydligt.


22 kommentarer:

  1. illa när koranuppfostrade barn kastar sten på polisen… och som du säger så blir det fel, oavsett hur man vrider och vänder på det

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut inte bra det heller. Bara att ställa in helt! Tycker jag... men inte enligt det tokiga regelverket

      Radera
  2. Så konstigt med detta brännande av koranen. Galet!
    Nato vill jag inte heller gå med i. Sverige ska vara neutralt, som alltid.
    God kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är helt eniga.Synd att inte fler är! Kram/Anna-Lena

      Radera
  3. Vad gäller Rasmus Paludan så har vissa kommuner nekat honom tillstånd. Men det beror på kommunerna.Illa att inte alla gör det. Och en massa poliser runt honom. Varför då? Finns ju ingen anledning. Vägra ge honom tillstånd och bura in honom om han överträder. Vad gäller NATO så har ju inte Sverige ens under andra världskriget varit det. (Man lät tyskar och tyska tåg passera genom Sverige och hade en hel del annat också för sig som inte var neutralt.) Man har ju ofta övningar med Nato och har så haft i många år. Och är man neutral har man ju inte det heller utan då klarar man sig själv.
    Norge, Danmark och Finland har ju upplevt krig och vet vad det innebär.
    Jag tycker bara inte man ska låta Putin diktera vilka val man väljer att göra i Sverige utan det måste ju vi göra. (Eller styrande och det verkar ju finnas en bredd här)
    Jag förstår helt dina tankar men är uppvuxen med att just ett lands och folks frihet är viktig och grundläggande.
    För egen del är jag inte orolig men förstår de som är det.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår att vi har olika tankar om Nato. Av förklarliga skäl. Du är en modig en som ser andra... jag är en som är ängslig och bara tänker på mej..
      Men Paludan... Där är vi nog många som är överens. Blir rent ledsen över att en sådan som han ska ha både lag och beskydd på sin sida. Kram! // Anna-Lena

      Radera
  4. Är lika oförstående som du vad gäller Paludan och Co. Tillåter man sådana demonstrationer så ber man om det. Och det är trubbel och upplopp.
    Vad gäller Nato så tycker jag att det är helt fel tidpunkt att "krypa till kors" för både Sverige och Finland. Om jag vore Putin skulle jag anse det som en personlig seger och agera därefter, vilket han troligen kommer att göra. Se vad Putin har åstadkommit med sitt krig i Ukraina. Två små länder som är så "rädda" för Ryssland att de vill gå med i Nato samtidigt. Aningen "omoget" kan jag tycka...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om detta vore vi helt eniga! // Anonym =Anna-Lena också tokigt

      Radera
  5. Nu har jag njutit av Skånebilderna ,-) Så nu längtar jag dit ner ,-) Vilken härlig skogsväg, vi går ju också i skogen med mindre risk för älg! Avstressande, Vilken grönska ,-) Hoppas ni han håller sig borta! Har hört att tre kvinnliga poliser fick svåra huvudskador! Inte klokt! Jag tycker inte det är yttrandefrihet att bränna böcker! Jag kan inte förstå att de lät honom hålla på så här! SLÄNG ut HAN! Håller med , en dansk ligist ska slängas ut tycker jag!! Ja det går för panikartat med Nato, tror de kommer att rösta för! Jag är rädd att det blir värre, att vi kan ta det lugnt innan och om vi går med! Han är ju helgalen Putin! Håller med dig!
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  6. Vi är överens! Tror att många håller med! Kram fina tjej! //Anna-Lena

    SvaraRadera
  7. Paludans koranenbrännande morde klassas som hets mot folkgrupp och därmed borde han inte få något tillstånd, tycker jag.
    I NATO-frågan har jag varit dåligt insatt tidigare så där har jag inte kunnat ha någon ståndpunkt. Kan nog för lite nu med. Men med Putins härjande och krigsövergrepp mot Ukraina så lutar jag nog mot att vi ska gå med. Samtidigt och tillsammans med Finland. Vi har aldrig varit neutrala... vi vill bara att det ska låta bra när vi säger så. Det känns också lite fegt att stå utanför. Och nog kommer vi att vilja ha hjälp av andra om vårt land kommer i krig. / Anna-Lena

    SvaraRadera
  8. Jag är feg. Därför vill jag inte vara med.
    Visst är det hets mot folkgrupp, som han håller på med. Och lyckas med. Skitstövel! //Anna-Lena

    SvaraRadera
  9. Ditt första oförstående kan jag hålla helt fullständigt med dig om. Varför ska koranenbrännare få härja och dra till sig pöbel och polisen måste vakta, men får ändå inte agera? Skandal.

    Ditt andra oförstående är komplext. Jag är inte tillräckligt insatt i NATO men vet att det alltid stött på patrull med vissa saker. Medlem i EU eller inte. Vänstertrafik eller höger. Tider förändras och vi med dem. Vi ska i alla fall inte vara beroende av vad en hemsk gubbe i Ryssland bestämmer om oss. Så tänker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Koranbränning är nog de flesta överens om. Ändå ska det tillåtas. Helt otroligt!
      Det går för fort med NATO... det är det otäcka. Bättre att försöka vara neutral mot Putin än att ha honom som fiende... tänker jag. Kram

      Radera
  10. Jag håller med dig till 100%.
    Önskar en god kväll!

    Kram

    SvaraRadera
  11. Jag håller med dig. Detta är inte klokt.
    Varför kan vi inte leva ett lugnt och stillsamt liv. Sköta oss själva, och njuta utav det goda.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför är vi de kloka.. medan de som styr och bestämmer är helt tokiga? //Anna-Lena

      Radera
  12. Angående koranbränningen är det väl så att det är den svenska lagstiftningen som tillåter demonstrationer och därmed kan han inte hindras. Alltså behöver man orsaker till att inte bevilja tillstånd, ett sådant är väl att man är rädd för att månniskor blir skadade t.,ex
    Vad gäller Nato så tänker jag helt och hållet finskt. Jag är mycket nöjd om/att Finland går med, Putin har genom att annektera Ukraina visat att han inte har några skrupler o vem sväljer han härnäst, jo mycket gärna Finland som ligger precis intill! Hur Sverige resonerar och beslutar har jag svårare att förhålla mig till. Men att bara hänvisa till Sveriges långa neutralitet håller inte när förutsättningarna förändras.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror ju att det är mycket farligare att reta en björn! //Anna-Lena

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas