lördag 21 maj 2022

Regn

 

 

Vi har längtat! Åtminstone växterna och jag. 

Vi har längtar efter regnet.  En ordentlig blöta som tar sig  ner i marken och ger livgivande vatten till det som växer.

Äntligen ! Efter  två månader utan några större nederbördsmängder, så öppnade sig molnen. Inga störtregn, utan ett behagligt regn, vatten som marken kunnat tillgodogöra sig.


Regn, det är detsamma som dåligt väder, tycker många. Jag har full förståelse att de som planerat en längre utomhusaktivit till idag, tycker så.

Men vi andra, vi inser nog att regn behövs för att naturen ska må bra, för att gro och växa.

Många minns sommaren 2018. Solen sken obarmhärtigt från april till  augusti, med ett avbrott kring midsommar.

Den långa torkan var otäck, växter vissnade ner och dog. Vilda djur led av vattenbrist. Skogarna brann.


Efter regn kommer solsken. Kanske dröjer det några dagar. Det är helt ok. Just nu njuter vi av alla dofterna som regnet kallat fram.

22 kommentarer:

 1. Jag har inget emot regn, men hellre mitt i veckan och nattetid.
  Nu har vi ändå haft tur idag, att det mest varit uppehåll med några regnstänk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra för er med uppehåll. Här regnar det inte nu heller. Skönt väder! Ha det fint!//Anna-Lena

   Radera
 2. Här är denna lördag en dagsregnsdag. Men jag rättar mig därefter, regn behövs. I morgon blir det lite sol igen och då går jag ut och gör det jag tänkte idag. Det är glädjefullt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog en runda i eftermiddags. Plockade de första liljekonvaljerna. Skönt väder efter regnet, tyckte jag! Kram //Anna-Lena

   Radera
 3. Nu var 2018 en av de bästa somrarna jag kan minnas, men även jag tröttnade en aning när alla gräsmattor var bruna istället för gröna. Och alla skogsbränder i många länder hade man ju också kunnat vara utan.
  Det får gärna regna, men det får gärna ske kvälls- och nattetid;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnad på lantis och storstadsbo. Visst var det skönt väder 2018, men otäckt att se hur illa naturen mådde.//Anna-Lena

   Radera
 4. Skönt med ett strilande regn för visst var det behövligt. Även hos oss har det kommit lite regn de senaste dagarna och mest nattetid. Behövligt.
  Sommaren 2018 minns jag. Så varmt. Jag behandlade då också mitt ansikte med cellgiftskräm och hela det var en stor sårskorpa. Och med svetten som kom i samband med hettan sved det hela så mycket. Illa! Så ont!
  Önskar dig nu en fin helg.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter pinsamt ! Omkring 20 grader, växlande molnighet och regn då och då. Toppen för både människa och natur! Kram! //Anna-Lena

   Radera
 5. Jag håller med dig om regnet. Här skulle det också behövas ett regn, gärna en dag eller två. Jag tar gärna ett blandat väder, och besväras inte alls av att vädret kanske stör mina planer för dagen. Utom kanske då,om samma slags väder håller i sig vecka efter vecka efter vecka. Då kan jag tröttna och önska ombyte.
  Jag har dessutom börjat reta mig på alla de som verkar vilja ha solsken för jämnan. Förstår inte hur de tänker. Eller... de tänker inte alls. / Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte att de tänker alls! För vi måste ha både regn och sol. //Anna-Lena

   Radera
 6. "Min" väderdevis: omväxling förnöjer. Vi och naturen behöver lite av varje. Så härligt att det regnar ordentligt nu och inte bara några fjuttiga droppar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom 30 mm idag. Gott //Anna-Lena

   Radera
 7. Det var underbart med lite regn. Vi fick 23 mm. Det kom lugnt och stilla, började någon gång på natten och höll på tills i går kväll. Men det skulle behöva komma mycket mera.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog skulle det. Men mulet och ljummet funkar bra efter regnet....Kram //Anna-Lena

   Radera
 8. sån underbar frisk luft, småregnigt, promenerade 19 km i går

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan ett Göteborgsvarv! Imponerande! Underbar luft! //Anna-Lena

   Radera
 9. Även om jag inte har längtat efter regn så behövdes det som kom i helgen. Våren har varit ovanligt torr så naturen behöver nederbörden. Vi hade tur för det mesta kom på natten.

  Önskar en fin söndag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Planterade ut långrandig squashplantor. Så härligt att känna fuktig jord på en decimeter djup! Ha en fin eftermiddag! //Anna-Lena

   Radera
 10. Ja mjuk och nöjd i själen som du skriver i inlägget innan, det är lycka det, för mig alla fall ,-) Vilka underbara blombilder i båda inläggen, har fått problem med datorn!? Inte virus, men nåt är det. det bara krånglar, kan inte lägga in bilder, och går inte att skriva rad för rad.
  Ja regn behövs, lite så där lagom, ,-) Precis som du skriver, viktigt med regn, bla för djur!
  Ha det fint ! KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blogger har fått fnatt! Hoppas att den lugnar ner sig och blir normal! Kram! Anna-Lena

   Radera
 11. Ja, naturen blir verkligen glad för regnet, och vi kan också gilla regn ibland i alla fall!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har blivit så grönt efter regnet! Kram!//Anna-Lena

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas