fredag 13 maj 2022

Fredag

 

 

Med en enda jobbdag i veckan, torsdagen, så har jag oftast en känsla av lördag... fast det är fredag. Nästan så att jag får två lördagar på så sätt....och det är inte helt fel.

Tur att det inte är dubbel söndagskänsla. Jag ogillar söndagar. Förstår inte varför.  Men söndagar känns oftast lite olustiga.   Måndagar däremot, dem har jag aldrig haft problem med ..

Det var dags för ett besök hos kiropraktorn idag. Josefin... jätteduktig! Senaste besöket var i mars, så hon försöker på intet sätt få sina patienter att komma oftare än de behöver. Sånt förhållningssätt gör mig glad.

Satt i väntrummet i fem minuter. Fick ögonen på en papper med information. Det gällde dem som blev behandlade för nackbesvär. En biverkning kunde vara att man blev ordentligt trött efter den behandlingen.

Gäller ju inte mej, tänkte jag . Mitt besvär sitter ju i ländryggen och höften. Beroende på att bäckenet tenderar att vilja bli snett 

Visst hade det blivit en viss tillbakagång sedan i mars. Åtgärdades.Sen kollade ryggen och nacken. Där var det stelt! Så det blev nackbehandling också.  Biverkningen kom efter ett par timmar... jistanes vad jag blev/är trött. Samma som efter de gånger jag var hos osteopat... Så det är ingen ny känsla. 

Intressant, ja rent fascinerande, är att mer och mer förstå hur kroppens olika delar påverkar varann....


När man fått ryggbehandling ska man alltid ta en 10-15 minuters promenad.  Bestämde träff med maken på ett café i centrala Gislaved, och fick på så sätt en tjugofemminuterspromenad. Bl.a. genom parken med sin broar över Nissan. 

Och så blev det en bit citronpaj till kaffet. Klart att man måste unna sig lite gott när det är fredagslördag! För gott var det !

Tog vägen över Tranemo hem. Enklare att handla i den ICAaffär som man känner till. Konstaterar: maten har allt blivit dyrare! Sällan att man kommer under tusenlappen för några korgar och kassar numera.

Var inom biblioteket och hämtade bl.a en beställd bok: Malin Perssin Giolito; I dina händer. 

Får bli en eftermiddag i läsfåtöljen. Ute faller det välbehövligt regn.  Allt medan tröttheten tycks bli mindre påtaglig och medan jag fortfarande funderar: Är det fredag...eller lördag 


18 kommentarer:

  1. Inte så noga med det. Vilken dag det är alltså.
    Skicka hit lite regn, tack! Eller mycket. Det kan gärna få regna en dag, eller två. Vi behöver också den varan. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går fram och tillbaka med skurarna. Skulle behövas ännu mer. Men är tacksam över att det nu kommit regn tre dagar i följd. Man ser hur naturen tar till sig vätan
      Hoppas att ni också får er beskärda del av vatten. //Anna-Lena

      Radera
  2. Visst har maten blivit dyrare.
    Skönt att få en trilskande kropp åtgärdad!
    Trevlig helg!/Eval8

    SvaraRadera
  3. Din bok som du hämtat lyssnar jag på. Har kommit en bit men så har jag lyssnat på annat emellan. Jag gillar alla dagar, i alla fall numera.
    Ryggont och liknande är jobbigt, kroppen kroknar med åren. Mina besvär går i skov.
    Trevlig fredag på dig!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör ju mina också. Besvären. Bra att gå till kiropraktor varannan var tredje månad och hålla snedhet och spänning någorlunda i schack Har snart läst halva boken... Kram! //Anna-Lena

      Radera
  4. Den enda veckodagen jag alltid ogillat är tisdagen. Den har liksom inget existensberättigande i mina ögon.
    Inte visste jag att man ska gå på en 15 minuters promenad efter en naprapatbehandling av ryggen. Alltid lär man sig något nytt. Men jag hoppas att du sussat klart till klockan 21 - Shetland, del 2:-)

    SvaraRadera
  5. Haha...redan sett Shetland. Streaming. Nu är det Masked Singer på tvn.//Anna-Lena

    SvaraRadera
  6. Jag tänker exakt som du vad gäller t.ex kiropraktorer. En kompis har gått hos något som heter Atlaskotan. Ett besök kostar 2.500 och sen hittar de en massa som måste åtgärdas o alltså kräver flera besök, buuuu säger jag. Luktar humbug på lång väg. jag var ju för första gången hos kiropraktor här i stan för ett par månader sedan. När vi var klara frågade jag om vi skulle boka in en ny tid. Han tittade undrande på mig o sa, ja vi väntar väl nån vecka då du känner hur du mår och om du känner att det behövs ringer du så bokar vi en tid. Och det har jag ju inte behövt!Hoppas du redan mår bättre! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra att du inte behövde återkomma! Jag väljer att gå till kiropraktorn ungefär var tredje månad. Bra om någon gör lite justeringar på den gamle kroppen! Ha det gott! Kram //Anna-Lena

      Radera
  7. Boken fick jag av maken för ett tag sedan och tyckte den var helt ok. Men inte en av de bästa hon skrivit. Gillar dock hennes sätt att skriva men ibland blir det inte så mycket nytt.
    Visst är det bra med alternativa behandlingar Testade det en del när vi bodde i Peking och alltid med lyckat resultat.
    Och fint att du kände att behandlingen gjorde nytta. Det är ju det man hoppas.
    Vad gäller veckans dagar försöker jag se till att alla blir bra. Livet är för kort för annat. Men visst blir några alltid bättre-
    Tack för en fin promenad! Trevligt att gå med. Och inte minst att fika.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Visst försöker man få alla dagar att vara bra. Men söndagskänslan, den finns där... hur jag än gör. Knepigt! Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
  9. Jo, jag blir alltid trött då jag fått behandling, typ någon timme efteråt. Sen har jag blivit tillsagd att äta något sött och dricka mycket efteråt.
    Håller med dig att söndagar är trista. Men för att få söndagen lite bättre så gör vi som på fredags och lördagskvällar, äter något gott, och sitter vid matbordet i vardagsrummet.
    Eftersom jag har sjukersättning, och går hemma 24/7, så är helgerna speciella. Det är viktigt för mig att känna helgen. Vi har speciella maträtter för olika dagar. I gårkväll åt vi tacorulle. till lunch idag ska vi har omelett med svampstuvning och prinskorv, ikväll blir det snitzel på lövbiff och klyftpotatis. I morgon ska det bli fint väder, så vi grillar korv till lunch, imorgon kväll blir det nog grillat kött och kyckling, potatissallad till.
    Bara för att det är helg så är Stefan inte hemma, han är ute i skogen. Nu en tid så har jan haft röjsågen med sig. Han skickar sms till mig varje timma, så jag vet att han inte har skadat sig.
    Ha en trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
  10. Bra att du har koll på gubben din! Mycket klokt!
    Försöker också fixa lite bättre mat till helgen. Jägarlåda idag..
    Ett recept från Go kväll! Ha det yott! Kram! //Anna-Lena

    SvaraRadera
  11. Svar
    1. Finns vackra platser i Gislaved också.... 😊//Anna-Lena

      Radera
  12. Vissa besvär är svåra att härleda och på något vis hänger de ihop. Själv är jag så tacksam över att kroppen fungerar som den ska, i alla fall när det gäller rörligheten.
    Tror inte du blir besviken på boken!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Redan utläst! Bra bok! Otäckt realistisk, inbillar jag mej! Kram //Anna-Lena

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas